1 yaş 16 günlük oldu gece beslenmesini bırakmayı düşünüyorum bir yandan da aç kalır mı endişesi oluyor bebeğim bir şey yemek istemeyen bir bebek emmek istiyor hep beslenmesinin yüzde sekseni böyle bir de şöyle bir durum var bir yasa geldiğinden beri ağlama krizleri var gece emzirmesem ortalığı ayağa kaldıracak buna eminim sizler nasıl bir yol izlediniz ne yapılmalı
Çocuktan çocuğa göre çok değişiyor öncelikle bunu söylemeliyim ben bir yaşında gündüz bir buçuk yaşında gece emmesini bıraktım zaten süt azalmıştı gece emmesini bırakınca daha rahat deliksiz uyku ve sabah daha iyi beslenmesi vardı öncesinde gece en az 4 defa uyanıyordu bırakma sürecinde ilk üç veya dört gün zorlanıyorsun
Gecede sadece bir kere emziriyorum bir kaç gün zorlanacagimi düşünüyorum ben de ama çok bir şey yemediği için hep ac kalır düşüncesi oluyor
Aslında yemek yememesinin sebebi emmesi . aç kalınca mecbur yemek yiyecek. Ben 10 aylık olunca tamamen gece emmesinğ bıraktım .gece uykusuna yatırıyorum 9 gibi uyandığında saat 11 12 gibi olıyır o zaman emziriyorım sonrasında sabah uyanış 7 bir daha 7 de emziriyorum. Merak etmeyin aç kalmıyorlar. Onlar aç kalırsa ortalığı yıkar. Sizinki alıştığı için ortalığı yıkacak ama o da buna alışacak. Ben su veriyorum gece uyanınca . Yani her bebek farklı tabi . Ama bana doktor 7 8 aylıkken daha gece beslenmesini bırak diye gece 12 sabah 6 ya kdar emzirme demekki dayanıyor . Bir de şunu duymuştum. Bebeler 1 yaşına gelince daha çok memeye bağlanıyorlar ve diş çürümeleri oluyor . Bu yüzünden ben hemen bıraktım
Çpcuktan çocuğa değişit arkadaşlara katılıyorum ben 6. Ayından sonra geceleri kalkarsa süt verirdim ama son 8. 9. Aylarında yatmadan 1 saat öncesi evde kendi yaptığım kavanoz mama verirdim sonra da süt veya mama verdim 10. Ayında sütü almadı 1 yaşından sonra gece beslenmeleri yapmadık tamamen bitti o süreç yatmadan 1 saat öncesi öyle püre tarzı bir mama bisküvili falan deneyebilirsin sütünü içer yatar deneyin isterseniz tok olduğu için oda ısısı da iyiyse uyur kalkmaz kalkarsa da su verin geri uyutmaya çalışın
Teşekkür ederim
Benim kızım gece hiç uyanmazdı . ilk dört ay ben alarm kurup zorla uyandırıp gece beslerdim. Dördüncü ayda doktora sordum uyanmıyorsa bırak kaldırma dedi. Öylece gece beslenmemiz bitti. Şu an iki yaşında hala bir kez bile gece uyandığı olmadı akşam yatar sabah kalkar.
Benim oğluşum da bugün tam 6 aylık bir haftadır gece beslenmesine kalkmıyor ben alarmı kurup uyanıyorum en az bir yaşına dek düşünüyorum gece beslenmesini sonrasında da @AybikeKrp senin dediğin gibi gece mamalarina geçmeyi düşünüyorum ![]()
Uyanıyorsan maşallah diyim canım
kalkma sende ihtiyacı olursa o uyanır 6 aydan sonra bebekler 8 10 saat arası beslenme için uyanmasa da sorun olmaz yatmadan sütünğ ver yatır 8. Ay gibi de kavanozmamalar yapıp yedirebilirsin . Ben saat 7 8 civarı o mamalardan yedirr 1 saat sonra da sütünü kaç cc içiyorsa içilir yatırırdım hiç uyanma sende ![]()
Kız Aybike içim rahat etmiyor ![]()
Valla bende takıntılıydım ama gündüz uyumaz salla babam salla gece şükür iyiydi arada sorun oluyor uyurken uyu yani tadını çıkar sende zamanla az az salıyosun o da birey olcak bişey olmaz yani korkma yatır öyle uyuyorsa 8 saat sonrasında kalk ya da senin için de iyi olur
Ay ayni benimki de öyle gündüz çok zor uyuyor gece şükür rahatim
1yasından sonra formül mamayı bıraktık. İnek sutu içirmeye başladım. Gece çok kalkıyordu . Kalktıkca sut verdım..
Şuan 21aylık gece yatmadan önce 160 ml süt veriyorum üstüne de süt kalıntısı kalmasın dıye şu içirıyom. Gece kalktıgında dırek şu verıyom. Su içmezse süt verıyorum. Gece 2kere uyanıyor . Huysuz olursa 3,4defa .
Benim kızım 15 aylikken geceleri uyanmamaya başlamıştı doktorum uyandirmana gerek yok sabah yer demisti ozamandan beri uyandirip mama vermiyordum bende ama 18 aylik olduk geceleri uyanip mama diye ağlıyor 2 haftadir veriyorum bende