Gece bez değiştirmek

Bebeğimi uyuttum geldim hayırlı geceler :smiling_face: Uzun zamandır merak ediyorum. Uyuyan bebeğin altını değiştirmeye gerek yok diyorlar. Geceleri bez değiştiriyor musunuz? Akşam 8 sabah 7 ye kadar ben 2 kere değiştiriyordum çünkü aşırı çiş dolu oluyor. O yüzden de sürekli uyanıyor diye düşünüyordum. Ama değiştirirken de uyanıyor genelde. 1 kere değiştirirken birkaç gündür hiç degistirmedim sabaha kadar da aynı bezle öyle kalması sıkıntı olmaz mı diye düşünüyorum pişer diye. Bakıyorum aşırı dolu olduğunda bile az nemli duruyor sabah. Uykusunu bölmemek için değiştirmemek mi daha doğru. Acaba doğru mu yapıyorum?

Ben olsam bebeğim rahatsiz olmuyorsa değiştirip uykusunu bölmem. Ama şuan benim bebeğim sırf altı ıslak olduğu için ağlayarak uyaniyor. Değiştirince uykuya geri dalıyor. Değiştirmedikçe de uykuya devam etmiyor. Sesi çıkmasa dokunmam.

1 Beğeni

Bebeginiz kac aylik? Gece beslenmeleri sık bi sekilde devam ediyorsa ve cis kokusu disariya gelecek sekildeyse bezi degistirmek gerekiyor bence. Ben ilk 3 ay geceleri bezini mutlaka degistiriyordum en az 1 defa. Gece beslenmesi azaldikca bezi degistirme ihtiyacımız da azaldi. Su an 7 aylik oldu, gece beslenmeleri epey az ve bezi asiri islanmiyor o yuzden yaklasik 12 saat degistirmedigim oluyor.

1 Beğeni

Ben degıstırmıyorum . Gece emzırdıgım esnada bazen kaka yapıyor o zaman degısıyoruö . Onun dışında çiş için bezını degısyırıp uykusunu bölmuyorum

2 Beğeni

2 ayligiz ilk zamanlar degistiriyodum uykusu baya aciliyodu ve 1 saati buluyodu geri uyumasi artik degistirmiyorum yatarken degistiriyorum gece karni doyunca geri yatiriyorum sabah 7.8 arasi kalkiyo ozaman degistiriyorum

2 Beğeni

Ben hiç değişmiyorum gece genelde çiş yapıyor kaka yapmıyor zaten. Şuana kadar da yapmadı ama kaka yaparsa mecbur değişirim fakat çiş yapınca sabaha kadar açıp uykusunu bölmüyorum kendi de çok uyanmıyor zaten sabah açıyorum baya doku çiş bezi alıyorum​:sweat_smile:

1 Beğeni

Ben sabaah kadar bazen 5 bez alıyom bazen 3 bez alıyom cunku pısık olur dıye korkuyorum . Karnını doyururken altına da bakıyom gece lambası var oda cok ısık olmadıgı ocın kendısı de uyku modunda oluyor sabaha dogru degıtırdıgımde gerı uyuması uzun suruyor ama gece oyle olmuyor uykulu oluyor bu konuda sorun yaşamadım. Uzun sure bekletınce de bezı bebegımın poposu kızarıyor . Hatta gece uyumadan once bakarım herseyıne bı kere kucuk bı ciş yaptıysada alırım o bezı cunku 4 saat oyle o bezde kalıp poposu tahrıs olsun ıstemem.Ben genelde bezı degıstırırken ıslak mendıl kullanır sonrada yumusak selpak ıle kurularım selpak yoksa 5 dk acık bırakırım altını nemlı kalmasın dıye . Aradada hametan suruyom poposuna Allaha sukur pısık olmadı .

1 Beğeni

Bende değiştirmiyorum ki zaten gerek de yok uykusunu bölmeye bebeğin. Ama her bebek farklı rahatsız oluyorsa değiştirilebilir

1 Beğeni

Öncelikle hoşgeldin bebisler gece uykusunda işler halledilmis yada aman yoruldum diyen annelerin saati :hugs: bu gerçekten benim de kafamı karıştıran bir konuydu yani ilk kontrollerde dr ortalama 3 saatte bir değiştir diyordu ve biz de 2 saat 3 saat arayla başladık ve gece de böyle devam etti ama burda kizlar gece boyunca değiştirmeli diye konuştular uykusu bölünmesin falan diye 3,5 ayliğiz şuan açıkçası ben değiştiriyorum ortalama 19.00-20.00 arası gece uykusuna geçiyor şimdilik ve 3 saatte bir uyaniyor zaten aciktigi için yani gece boyunca yaklaşık 2 kere bazen 3 kere değiştiriyorum hatta bazen az terlemisse üzerini de değiştiriyorum biraz da alişsin istiyorum uyurken hareket etmeye öyle hemen uyanmasın azcik biseyde

1 Beğeni

Küçükken değişiyordum geceleri sık beslendiği için çiste çok oluyordu . Şimdi gece bağlıyorum sabah değişiyorum. Bu şekilde alışması daha iyi bence.

1 Beğeni

Merhaba, hametan içeriğinde bildiğim kadarıyla antibiyotik var o yuzden dr önerisi olmadan kullanmamak gerekiyor. Pişiği önlemek amaclı kullanıyorsanız baska krem kullanırsanız daha iyi olur.

1 Beğeni

Doktora sorarak kulanmaya basladım ve nadır kullanıyom cok fazla degıl . Iyı gelıyor bebegıme .

1 Beğeni

Ben geceleri değistiriyorum 1 kere eğer değiştirmezsem üstünü ıslatıyor çişle karnına ve sırtına kadar sonra emziriyorum geri uyuyor

1 Beğeni

Cevaplar için çok teşekkürler :heart::cherry_blossom:
Şimdilik ben kontrol ederek 1 kere değiştirmeye devam ediyorum uykudayken. Çünkü aşırı huzursuz oluyor sanırım dopdolu olunca uyanıyor gece.

1 Beğeni

Evet bide çişi fazla bekletince pişik oluyor bence en azından benim oğlum öyle olmuştu bir kere değiştirmedim denedim

1 Beğeni