Kızım 3 aylık oldu bu gece emzirmeleri ne zaman biter hiç bilmiyorum çok yorucu valla 7-8 saat deliksiz uyumaya özlemişim ![]()
Sütten kesilen kadar bitmezbence iki yaşa ancak
Ne zaman mı biter
Diş çıkarma döneminde arttı bile bizim
3 ,4 ,5 aylıkken uyuyormuşum yani. Şimdi belki 3 4 saat uyuyorum o da parça pincik.
11 aylik olmak uzere bebegim, gece 2 bazen 3 kez emiyor hala
ve biliyorum ki daha cok kalkip emen bebekler bile var. 1 yasindan sonra kesmeye calisacagim gece beslenmesini.
Her bebek bir değil bazı bebekler gece bir iki defa kalkarken bazıları dört beş kez kalkıyor. Benim bebeğim saat başı uyanırdı önceden. Şimdi 15 aylık herhangi bir rahatsızlığı yoksa bir defa uyanıyor ama ağrısı falan varsa sıcakladıysa iki üç kez uyanıyor
Kızım 2.5 aylıkken gece 2 kez uyanmaya başladı aynı 3-4 gibi birde 7-8 sabaha karşı ama benimki gece 12dzn aşağı uyumuyor, doğduğunda beri hiç uyandırmadım geceleri kendi uyanıyor
işimiz çok zor valla Allah yardımcımız olsun
O kadar oluyor mu ki bende ek gıdaya başladiklarinda gece memeyi keserler diye düşünüyordum
Doğru her bebek farklıdır benimki uykusunu daha yeni düzeltmeye başladı 3. Aya girdi şimdi 4-5 saat deliksiz uyuyor daha önce saat başı uyanırdı gece
Kız daha minik ya o uyusa da sen dayanabildcegini sanmıyorum
bizimki 7 ay 5 günlük akşam 6-7 gibi uyuyor gece saat 1-2 ye kadar uyanmazsa bile 4 saatte bir besliyorum zaten en geç 6bucukta ayakta gündüz de 3 saatte bir ![]()
Bizdr 28 eylul doğumlu yuz minik surat lar sağlık la buyusunler
Biz 2 aylık olcaz bazen gündüz uykusu nerdeyse yok gece 1 bucuk 2 den önce 5 dk 10 uyuyor 2 gecedir nazar değmesin 2 de uyuyor sabah 6 buçuğa kadar uyanıp emiyor 10 buçuğa kadar karnının doyduğundan emin olmak lazım ve sabırla sakinleştirin uykuya meyilli değilse zorlamayın illaki direnci kırılacaktır ben 1 ay çok zorlandım bu konuda hiç uyumuyordu sabırla hareketlerini takip ettim gerektiğinde herşeyden vazgeçtim dışarıdan yemek sipariş ettik ama başarıyoruz ![]()
Yok zaten beslenme ihtiyacindan dolayi degil, anneyi memeyi ozluyorlar tamamen aliskanliktan yani.
Benimki de gündüz 3-4 saatte bir emiyor gece 12 den aşaği uyumuyor sonra gece 4-5 gibi kalkiyor tekrar 7-8 gibi acikiyor ben 6 aydan sonra gece kalkmazlar diye biliyordum ![]()
Bende yaşadık 2 ay boyunca uyumadık çok kriz geçiyordu uyumazdı ne gece ne gündüz ama 2. Aydan sonra geçer inşallah merak etme şimdi 3 oldu benimki gece 12 d’en 5 e kadar uyuyor emiyor tekrar uyuyor 8 e kadar
Kan grubu da önemli ebe öyle demişti bana ben 0+ kızım A+ böyle durumlarda bebek sarilik olma ihtimali çok yüksek ve olmuştu ama 15 günde geçtiydi zaten uyumuyordu uyandırmaya gerek duymadım ama ilk günlerde memeyi kabul etmedi çok zorlandım zaten yara oluyor bide sütüm toplamıştım memelerim taş gibi oldu
İyiki olmamış şükür ama hemen geçiyor
Bazılarına farklı gelebilir herkesin bı düzeni vardır
bebişim 40indan beri akşam 12 de derin uykuya dalıp sabah 7 ye kadar uyur 7 de emzirirken tekrar uyuyup 10 gibi kalkar sonra oyna gül vs derken her 1.5 2 saate bir yarımşar saat uyuyor önceden gündüz uykusu yoktu baktım olmuyo yanına yatıp bende uyuyorum o zaman 1 3 saat arası uyuyabiliyor gündüzleri
ama bu ara neden bilmiyorum gece 3 le 5te bı kalkma başladı şimdi 5 ay 15 günlük
Maşallah bizimki gece on ikiye kalmaz hiç genelde en geç on
Maşallah ne güzel uyuyordu şanslısınız benimki 2 ay olduktan sonra biraz duzeldi ama 12 asagi uyutamıyoruz her rutini denedik ![]()