Kızlar eşim pazartesi gece vardiyasına başlayacak tek kalacağım, korkar mıyım diye düşünüyorum aranızda hiç tek kalan var mı..?
Ben tek yaşıyorum eşim 4 ayda bir gelir eve hamileyken de yalnızdım bebeğim 1 aylık yine yalnızım ve hiç kimsem yok yakınlarda ailem uzakta korkmayın aklınıza getirdikce daha çok korkarsiniz banada sürekli bebeğin kırkı çıkmadan yalnız kalınmaz basarlar bilmem ne diyorlar
inanmıyorum bu tür seylere birşey olmaz Allah’ın izniyle rahat olun
Bende 13 gün önce doğum yaptım işte
korkutuyor millet
Benim eşimin ayda dört kere nöbeti oluyor tek kalıyoruz kızımla aklınıza bir şey getirmeyin Allaha sığınin bir şey olmaz inşallah zamanla alisirsiniz bebekle ilgilenerek zaman geçiyor zaten
Neden dört ay da bir ne iş yapıyor bi de bu durumu nasıl kabul ettiniz yanlış anlamayın lütfen
Olabilir ben korkardım yaa bzm bi tandığın da eşi tır şoförü iki üç hafta da bir geliyomuş ama dört ay şaşırdım yurt dışında mı çalışıyor acaba
Eşim uzman çavuş sınırda görev yapıyor o yüzden 4 ayda bi 5 ayda bir geliyor eve 15 gün kalıyor dönüyor
Küçüklükten alışkınım. Eski evimiz açık ceza evinin tam karşısındaydi ve evimizin penceresi bile yoktu anahtarlı bir ev degildigi tahta kapi vardi sadece 10 tane köpek vardi hatta bazen köpekler dişleri ile kapıyı açıp hemen kapının arkasına yatarlardi . Yada kapının tam önüne yaparlardı merdivenin başına birisi gelirse paramparça edecek kıvama gelirdi hepsi. .Defalarca mahkum kacti cevremizdeki butun evlere girdiler tek bizim ev haric. Ben defalarca tek basima kalmak zorunda kaldım korktuğumda kopeklere sarılıyordum. Baska kimsem yoktu annemgil hep tarla tapan gece 12 ye kadar gelemiyordular. Aradan zaman geçti evlendim suan 3 yıllık evliyim .esim hep gece çalışıyor ve hep tekim .halimden cok memnunum. Alıştığım için olabilir yanliz kalmayı seviyorum.
Basmak fln demişsiniz . Aklima şey geldi ..
İlk doğum yaptigim zaman bebegi park besigine koyup uyuması için piş puş yaparak karnina Yada sırtına kucuk vuruşlar yapiyordum. Oyle cok daha rahat oluyordu kendisi ..Neyse birgun yine aynı şekilde yaparken uyuya kalmışım elim de bebegin ustunde . Ben uyuyunca ister istemez elimin ağırlığı bebege binmistir neyse bi rüyamı bilmiyom hicde rüya değildi birsey elimi o kadar kuvvetli cekti çektiği gibi elimi bazadan aşağı doğru cekti ama çok kuvvetli o kadar çok korktum ki anlatamam. Ama aklıma şey geliyor melekler bebegi korumak amaçlı yapmış olabilir diye düşündüm o an .
12 senelik evliyim evlendiğimiz ilk aydan beri ayda 1 hafta gece vardiyasinda kapıları kilitler dualarımı olur yatardim halada aynı ilk oturduğum ev iki katliydi girişte biz oturuyoduk başlarda her gece rüyamda hırsız girerdi eve çok korkardım korkulukta yoktu ama o evden taşındıktan sonra bı daha görmedim öyle rüyalarda
Eşim üç günde bir nöbet tutuyor. Ben hep yalnız kalıyorum gurbetteyim. Duanızı okuyun kapınızı pencerenizi kilitleyin. Bebeğinizin kokusuyla uyuyun bir şey olmaz inşallah Allahın izniyle ![]()
Evlenmeden önce vardiyalı bir işte çalıştım o zamanda yalnız yaşıyordum gece de gündüz de evde tek kalırdım. Her zaman sabah uyanınca Bismillahillezi duasını ve her gece yatarken aynı duayı 3 er defa okurdum. 7 Ayetel Kürsi, 7 Felak Nas okurdum. Hala da aynı şekilde rutin haline geldi. Fatiha ihlas da okuyup uyurum. Çok darda kalınca korkunca Hz. Yunusun balığın karnındayken okuduğu duayı okurum. Beni koruduğuna inanırım duaların ![]()
Sizde okuyun ferahlama rahatlama geliyor insana
Ayy Allah yardmcısı olsun sizin de eşinizin de çok zor
Lohusayken eşime 40 gün izin aldırtmıştım korktuğum için bazen gündüz bile uyuyamıyordum ama herhangi bir sorun olmadı eşim sürekli okudu bizi aynı şekilde evde sürekli kuran açıp dinledik Allaha şükür herhangi bir problem olmadı. Eşim işi gereği şehir dışına çıkıyor haftada veya iki haftada bir 2 3 günlüğüne geliyor 2 senedir çıkmıyordu yeni başladılar kızımla tek kalıyorum mecburi kapı pencereyi kontrol ediyorum duamı edip uyuyorum allahın izniyle birşey olmaz inşallah ![]()
Ooo bir ay tek başına kalan ben çocukla ikimiz tek mecbur eşimin mesleği yüzünden hala 2 günde bir tekim evim degistigi için şu an bı alışamadım hala ama eski evimde ışıksız geziyordum ![]()
Esimde oglumda uzun yol soforu en az 16 gece vardiyasi aldi.bizim icin zor ama sofor adam icin gece yolculuk daha iyi geliyo yollar sakin ama tabi uykusunu gunduz iyi almasi lazim.4.bucuk saatte mola vermesi lazim.yasak yoksa.simdi biraz vakit gecirebiliyoruz.adamin basina her gun bi is sariyom da hahah biktim senin islerinden bitmiyo bitmiyo diyo tabi saka bi yana da.
Bizimde yakın zamanda bi taşınma işimiz olacak gibi duruyor
herhalde yeni eve alışırken bende öyle yapacağım gibi ayy etraftaki herkes tek durmamı yargıliyor eşimin dışarı gittiğini bile demedik kimseye ailelerin bile haberi yok günluk gidip geliyor diye biliyor herkes çağırıp durmasinlar diye
Ee tabi yakinsan tek kalma diye çağırırlar o zamanda düzenin bozulur hep hatta onlar gelip kalmak isterler alış bence canm yeni evini seversen eğer alışmak kolay olur
Onlar gelip kalmaz bende gitmem yani açıkcası göçebe gibi o ne öyle nendnwd evlendiğimde zaten 7 8 ay durdum kaynanamla evim olduğu halde en sonunda yeter dedim
Aynen bencede canım insanın kendi evi gibisi yok
Ben tüm akrabalarimla yürüme mesafesinde oturuyorum ama kimsede çağırmadi
cagirsalarda gitmem kimseyide almam ne gerek var kikitlerim kapıyı okurum dualarımi evimde tek başıma en rahatım biri gelse ona hizmet ben gitsem yine hizmet evim daha rahat kendime hizmet ediyorum sadece![]()
![]()
![]()
Aynı fikirdeyim insanın evi gibisi yok. Bende yakın olsam yine kimseyi istemem hiç gerek yok ne uğraşacam ![]()