Bebeğim 4,5 aylık. Gece ev 21-21,5 derece oluyor kısa kollu zıbın, uzun kollu ayaklı tulum ve 2,5 tog uyku tulumu var (uyku tulumu kolsuz ve bebeğim gece uyandığında elleri kolları buuuuzzzz gibi oluyor) ve bence ev “hissedilen 20 derece” falan camdan serinlik geliyor bebeğim son zamanlarda gece 2-3 saatte bir uyanıyor acaba üşüyor mu?
Çorap da giydirmeye başladım. Üzerine battaniye örtünce biraz daha uzun uyuyor ve sürekli uykusunda sesler çıkarmıyor kafam çok karıstı aynı durumda olan varmı?
Biz yorgana gecmedık ama gece üstümüzde 2 tane pike tarzı örtü ve 2 tanede yorgan yüzü örtüyoruz bu bize tam oluyor toplam 4 adet baktıgında.. bebeğim için 2,5 tog uyku tulumu sanki yetersiz mi kalıyor dediğim gibi uyku tulumu da kolsuz.. lutfen bılenler yorum yazsın
Üşüyor olabilir evet ama kollardan anlaşılmaz. @H.adn hanımın dediği gibi kontrol edip bakın.
2,5 tog gayet yeterli ama kollu uyku tulumunda. Kolsuzu bırakın bence. Aslında içine bir şey giydirmeyeceksiniz kollu olsa 20 derecede çok iyi tutar sadece bez ile. 20’den de iyice düşerse o zaman içine kısa kol zıbın eklersiniz. Ona da bakarsınız üstüne ince bir uzun tulum eklersiniz. En üste 2,5 tog giyer. Zaten amaç yorgan örtmeden tulum giydirmek. Sürekli açıyorlar üstlerini.
Ben de yeni aldım LCW’den 1,6 tog. Odamiz 21-22 derecede iken içinde sadece bez var, kısa kol zıbın giydirince terliyor.
Ense ve sırt kontrol et çorap giydirme kan akışını yavaşlatır bugün benim oglaninda ense sırt soğuk gogus sıcaktı normalde badi pijama ile uyuyordu tulum giydirdim 21°ev ee zaten 4 şey 1 ince yorgan eder hemen hemen
Ne demek canım ben ayakları üşümesin diye ayaklarının üstüne ince bişey örtüyorüm yazmam olur kendi yeleği vs olur ama çorap giydirmiyorum zaten ense sırt sıcaksa da usumuyordur