Gece ve gündüz sütü

Arkadaşlar merhaba , ben süt sağıp biberonda sakladığımda gece gündüz sütü diye ayırmıyordum çocuğuma karışık şekilde verdim ama bazı arkadaşlar gece sütünü gece verin felan yazmış konu hakkında bilgisi olan varsa açıklayıcı şekilde anlatır mı bana acaba ?

Gece ve gunduz uretilen sutun icindeki hormonlar degisir. Gece sutunu gunduz verirsen bebe uyur cunku icinde tuksek miktarda melatonin bulunur. gunduz sutunu gece verirsen hayatta uyutamazsin. Sabah gune baslarken enerjik hissedersin gece uyuyup dinlenmissindir ama bir yandan beynin hormonlarina günü gecirmen icin vücuda enerji uretmesini soyler ve enerjik hisseder gun icinde ordan oraya kosturabilirsin. Hastalandigimizda mesela enerjik olmayiz cunku vucut urettigi enerjiyi hastaligi yenmeye antikor uretmekle hastalikla savasmaya harcar takviye vitamin aliriz ki gun icinde ayakta kalabilelim. Ayni sey.. sütümüzü üreten sey hormonlar icinde hangi hormon varsa bebek vucudu ona gore programlanir. Cunku bebeklerin belli bi aya kadar gece ve gunduzden haberleri yok​:smiling_face_with_three_hearts: buarada biberonda yada süt posetinde saklanan süt buzdolabi/dipfris vs. kapagindan uzak bir köşeye koyulmalı aksi halde buzdolabi kapagi her acilip kapandiginda hava degisimi ile karsilasacagindan cok kolay bozulur.