Geceye bir şarkı bırak

Offf insallah kolaylıkla atlatirsiniz ben henüz yaptırmadım menenjiti 2 yaştan sonra yaptıracağım şimdi sebebini soracaksın :grinning_face_with_smiling_eyes: Aşılar bizde çok fazla yan etki yapıyor hastanelik oluyoruz, menenjit yan etkisi itibariyle ağır bir aşı o yüzden göze alamıyoruz şuan :face_holding_back_tears:

Ben 2 ay önce ilk dozu vurudurunca bu nasıl bir aşı ya niye vurdurduysam aklıma tükğreyim bi daha da yaptırmam dedim. Etkisi 4,5 gün sürdü ateş hariç herşeyi yaşadık. Ama sonra normale dönünce geçti gitti işte diyip 2.dozu da yaptırdım. Ya bu sene menenjitten hastanede yatan büyükte çokmuş bebek de. Göze alamadım vurdurdum. Ama normal aşılardan bile kötü etkileniyosa bundan baya etkilenir canlı aşı olduğu için çok hırpalıyor

Evet canım takip ediyorum bu tarz vakaları bende …Rota olduğunda biz hastanede yattık ne oldu anlamadık ateşi çıktı ve nefesi kesildi öyle olunca doktorlar bize erteleyin ya da direk yaptırmayın karar sizin dedi şuan beklemedeyim en azından büyür belki daha kolay atlatır iyi düşünmek istiyorum, rota aşısında da tek dozda kaldım

Rota ayını biz kaçırmıştık yaptırmadım ben. Şuana kadar olmadı da şükür. Seninkide almış vücuda o hastalığı ilk dozda işe yarar bdlki ya . O zaman 2 yaşında yaptırın menenjit çok tehlikeli Allah korusun :pensive_face:

Çok şükür inşallah olmaz da :face_holding_back_tears: inşallah tek dozda korur ne deyim, bakalım zaman ne gösterecek en hafif geçirdiğimiz aşı 1 yaş asisiydi halsizlik dışında birşey olmadı şükür büyüdü, bağışıklığı daha iyi oldu diye düşünmek istiyorum o yüzden bakalım zaman ne gösterecek

Menejit i neden ikisinide yaptirdiniz merak ettim? Doktor bizede önerdi yaptiracam. Siz kaç aylikken yaptirdiniz?

Kar yağar kar üstüne derdim. VAR DERT üstüne cellat boynumu vursa yar sevmem yar üstüne söyleyecek lerim bu kadar iyi geceler arkadaşlar

Aynen öyle yediği yemekler bağışıklığı sağlamlaştırdı daha az etkilenir artık

Bizim doktor aşı takvimini o şekil oluşturmuştu. 5 aylıkken bexsora 1.doz , 7 aylıkken bexsora 2.doz nimenrix 1.doz, 13 aylıkken bexsora 3.doz nimenrix 2.doz olup bitecek. Genelde o şekil yapılıyor

https://youtu.be/emAFK61rK4Q?si=m_Y-LH8s1gHlIQ4W bunu izlemenizi tavsıye edıyorum cok etkilendim

Dünya bu kadar işte :frowning:

Ha bizim aşı zamanı araya hastalık girdi hep gecikmeli olduk. Dünde iki doz 4 aylık aşısı olduk ama biz 4 buçuk aylığız. :smiling_face_with_three_hearts:Menenjit te 5 aylıkken yaptırsam arası çok yakın oluyor işte :face_holding_back_tears: doktor sadece önerdi ikisinide yaptırın fln demedi ebede araştırın ona göre yapalım dedi. Tekrar kontrole başka Doktora gidecem artık ona sorarım olmadı. Teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

Menenjit aşısının belli bi zamanı yok istediğin ay başlayabilirsin . Sadece başladıktan sonraki aralıklar önemli. Toplam 5 tür menenjit var dünyada. Birini vurdursan diğerine yakalanma olasılığın var. Zaten 3 türünü devlette karmada vurduruyoruz. 2 türünü de özel vurduruyosun tüm türlere karşı bağışıklık kazanmış olıyor . Bende çok sordum vurdurmalı mıyım diye . Ama sağlık çalışanı olan arkadaşlarım bile menenjit vakaları bu sene çok arttı diyince dışardan araplar getiriyormuş bu virüsü. Mesela umreye hacca gidenlerde menenjit aşısı oluyor. Çünkü o tarafta çok yaygın. İngiltere, İtalya, irlanda , portekiz, ispanya, avustralya gibi ülkelerde aşı zorunlu olarak aşı takviminde ücretsiz yer alıyor . Bizimkilerin takvime koymama sebebi tamamen maddi. Pahalı bir aşı olduğu için koymuyolar. Hacca umreye gidenler nimenrix türünü vurduruyor mesela. Zorunlu yani para vermiyor ama oraya giderken vurduranlar. Yani baya kafa yorduktan sonra vurdurmaya karar vermiştim. Şuanda da ateşimiz var halsiz şekilde yatıyor kuzum. Ama 48 saate atlatılıyor . Sabah 4e kadar kucağımda salladım. Yatağa koyduğum an çığlık çığlığa ağladı. Hem uykusuzum hem belim felç . Bu seferki daha ağır seyrediyor. Çok yıpratıcı ama ilerde keşke dememek için 2 günü göze almak gerekiyor . Umarım yardımcı olabilmişimdir

Aynenn öyle oyle hayatlar varkı kendimden utanıyorum bişiyı isterken yada şikayet ederken

Çok teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts: çok yardımcı oldun​:smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts::smiling_face_with_three_hearts:ona göre yaptıracam bende.

Rica ederim :smiling_face_with_three_hearts:

Ama Allah “iste vereyim “ diyor. Ya Rabbi Ya Rabbi Ya Rabbi Ya bedias semavati vel erdi , Ya Zel Celali vel ikram ve ilahuküm ilahuvvahid diye devam ediyor.

Dünyada herkesin binbir türlü hali var derdi sıkıntısı var. Yardım edebileceğine yardım et, başkası için üzüleceksen üzül ama kendin ve ailen içinde Allah’tan birşey istemeye utanma. Basit bir suyu bile iste.

Biliyorum bıtanem budu dedıgın içinde teşekur ederım ama genede insan altındakıne bakınca ufak seyler ıcın mutsuz oluyoruz ya ben ondan dedım yanı zıra RABBIMızın rahmeti merhameti sonsuzdur o her kuluna gucune gore yuk verıyor :rose:

Öyle insan olarak şükürsüz varlıklarız yani ben öyleydim. Bebeğim olduktan sonra adımbaşı şükür ediyorum :grinning_face_with_smiling_eyes: canım bile gözümde değerli değildi amaaan öleyim nolcak derdim. Ama bebeğim doğduktan sonra bebeğimsiz dışarı çıktıysam eve dönünce şükrediyorum sağ döndüğüme

Yaaa oyle oluyor her halimize elhamdülillah bende eskıden ot gıbıydım vala evlat olunca insan anlıyor herseyı ince detayları falan