Kızlar merhaba 10 gündür neredeyse kızımın ısrar eden ateşi ile uğraşıyoruz doktora götürdük birşeyi yok ciğerleri temiz dedi öksürük şurubu ile dolven yazıp yolladı öksürük hafifledi ama ateş belirli saatlerde yükseliyor 38.8 38.8lere kadar çıkıyor ilaçla düşüyor gece 3 4 gibi başlıyor ateşi ilaç verip düşürüyorum sonra sabah uyanınca 10 11 gibi tekrar yükseliyor tekrar şurup gün içinde 1 defa yine çıkıyor tekrar şurup. Burnu tıkalı ememiyor iştah sıfır sadece meme her zaman burnunu açmak zorunda kalıyoruz serum fizyolojik ile ama artık kan gelmeye başladı burnu akıyor ve aktığında da kan geliyor pembe renkli 3 gündür bugün yine acile gittik kan röntgen birşey yok hafif bir boğaz enfeksiyonu dedi parol serum verdiler eve geldik akşamına tekrar ateşlendi ne olacak böyle bilmiyorum ![]()
Geçmeyen inatçı bir ates var gibi görünüyor, benim kızımda benzer birşey yaşamıştı yakın zamanda bende yazmıştım hatta konuşmuştukta..Calpol Dolven dönüşümlü kullandım 3 gün gözlemledim hemen doktora goturmedim, 4. Gün baktım böyle olmuyor ateş geçmiyor vs hastaneye götürdük..Boğazı şişmiş dediler boğaz spreyi verdiler, ateş için calpol ve dolven dönüşümlü kullanmaya devam ettim, burun akıntısı için ise burun spreyi kullandım, sık sık burnunu açıp dus aldirdik ve nihayet geçti sonrasında uzayan inatçı ateş kaynakli 6. Hastalık çıktı yani ateş vücutta son bulunca döküntü ve kızarıklık başladı o da 3 gün içinde kendiliğinden geçti..Aklıma ilk gelen senin yetersiz ilaç kullandığın, tam manasıyla hastalığa müdahale edilememiş ve ondan uzuyor enfeksiyon kırılmiyor..Bize suruntu ve kan testi de yapılmıştı herhangi bir virüse rastlanmadı, ateş tamamen boğazdan kaynaklı çıktı. Çok geçmiş olsun Ceren
Evet teşekkür ederim bizimde o zamalar ateşten ürtiker olmuştu vücudunda ama antibiyotik kullanamamıştık hep kusmuştu sonra kendiliğinden geçti ara ara tekrar oldu ateşi ama son 10 gündür sürekli ateş diş döneminde birde şimdi yine yazdı antibiyotik günde 1 kere yazmış normalde 12 saat ara ile diye biliyorum
Pefiden parol dönüşümlü verdim fayda etmiyor çok
Enfeksiyona bakıldı mı canım
Evet 22 çıkmış
Şuan yine serum sıktım kan geldi ateşide muhtemelen yükselmeye başlıyor
Enfeksiyon var gibi yüksek çıkmış çünkü. Ayrıca normalde antibiyotik 12 saatte bir veriyor doktorlar sizin 1 defa verilmiş neticede doktor değiliz tabiki ama bu enfeksiyon değerine günde bir defa nasıl vermiş anlamadim. Pek tabiki vücuttaki enfeksiyon da ateş yapar.
Şuan yine acilden geliyorum aynı doktor vardı sordum bilerek yaşı küçük ya günde 2 kere yarım ölçek verebilirsin dedi normalde günde 2 kere dedim ama
ya ben kendimi anlatamıyorum ya da doktor beni anlamamakta ısrarcı
Şimdi bizde benzer bir durum yaşadık belki olmaya bilir ama başka bir hastaneye başvurabilirsiniz. Benim kızda da oldu 11 aylıktı o sıralar böyle düzensiz bir ateş hastanede bir ilaç karışımı veriyorlar ateş düşürücü iniyor 5 6 saat yok sonra geri 39 a dolanan ateş . Başka hastaneye gittik 2 gün sonunda bişey yok seyip gönderince oradaki doktor sağolsın belirtiler inflenza ya benziyor dedi ilaç deneyelim dedi gerçekten de o ilacı aldıktan sonra düzeldi ve 5 gün kullandık hastanede açıp verdiler bize doğru doktoru bulmak da mesele çok geçmiş olsun Allah şifa versin
Himm yüksek ya ilaç değişikliği şart belki de canım başka doktora götürme şansın varsa götür bence ne kadarlik bebiş
Geçmeyen ateş, yükselen enfeksiyon değeri. Yeni başlanılan antibiyotik…
Eğer ztn İnfluenza flnsa ilaç için geç kalınmış çünkü hastalık başlar başlamaz verilirse iyileşme süresi hızlanıyor ve bulaştırıcı özelliği en aza iniyor. Ve İnfluenza ise antibiyotik verilmez.
Bak çok güzel anlatmış biraz uzun ama…
İmkanın var ise başka doktora veya uzmana götürmeni tavsiye ederim. Burnunu da geriden yavaşça sık tahriş olmadan büyük ihtimal minik izin vermiyordur. Yok dersen duş aldır ve buhar banyosu yaptırabilirsin ekstra.
Çok geçmiş olsun inşalAllah gider gelmez bir daha.![]()
Ya bide o kadar umursamazlarki acildeki doktora diyorumki çocuğun burnundan koyu kan geliyor diyorum açmaya devam et bişey yok diyor
16.5 aylık canım 3 gündür antibiyotik başladık acildeki doktor yazdı onuda çocuk doktoru bişey yok demişti belki o günden yazsa bu kadar süreç uzamayacaktı bugün iyi biraz antibiyotiğide sade veremiyorum hoşaf suyu ile karıştırıyorum umarım etkisi azalmaz
Teşekkür ederim her gün muhakkak banyosu yaptırıyorum zaten buhar banyosuna izin vermiyor pek korkuyor nebulizatör alalım dedik ama onunda bi sıcak bi soğuk olanı varmış burnunu balgamını rahatlatmak için
Evet ya bazen doktor teşhiside önemli bazı ilaçlar öyle veriliyor canım ama seninki hangisidir bilmiyorum daha iyi olsun inşallah gelmiş geçmiş olsun
Sıcak dediğiniz içine ilaç konulan soğuk olanda sadece buhar veren sanırım. Sadece buhar vermek isterseniz ilaç konulan cihaza ilaç değil serum fizyolojik koyarsanız soğuk buhar olur. Yine detaylı araştırın ama sonrası içinde ilaçlı olan daha çok işinizi görür gibi.
Evet malesef Allaha emanet yaşam içindeyiz iyi doktorlar da var hakkını yemeyim ama kötü olanlar umursamaz olanlar da tam umursamaz kendi canları olsa yapmazlar