13 aylık bebeğimin cumadan beri ateşi inmiyor gunduz daha iyi gece 38-39 ne yapmam lazım
yurtdısındayım hastane doktor onerısı dısında sız neler yapıyorsınuz inatçı ateş için?
Havuza gidiyordu oradan enfeksıyon kapmıs olabılır bır de kopek dıslerının oldugu yerde hafif şişlik var
Soğuk bezi sürekli vücuduna sür soğuk suyla yıka bezi kullan ya da ılık su ile bezi sürekli vücuduna uygula cnm ateş çok zor ve izin vermiyor çocuklar muslukta boynuna koltuk altına su Dök
Geçmiş olsun Çağla, bizde iki defa böyle geçmeyen ateş oldu ilkinde 6. Hastalığa döndü ateş sonrası dokuntuler oluştu doktorun verdiği ilaçlarla ancak geçti.
Şimdi kızım tekrar hasta bu sefer geçmeyen ateşte ise enfeksiyon kapmış ayrıca virüste çıktı. 1. haftamizdayiz yeni yeni ateşi tamamen kesildi.Ateş vücudun savunma mekanizması olduğu için belli ki bebeğin içerde büyük bir savaş veriyor..Ateş düşürücü verdiğin halde ateş dusmuyorsa doktorun tekrar görmesi lazım.Eger varsa antibiyotik kullanimin 6. Dozdan sonra onun da ateşi kırmış olması beklenir.
Evde benim de en sık yaptığım şey dus aldırıp bol bol sıvı almasını destekleyip onu yormayacak aktiviteler yaptım ve hala devam da ediyoruz.Panik olma ama ateşi göz ardı da etme çocuklarda herşey çok hızlı gelisiyor.
Bizim dişlerimiz nerdeyse tamamlandi hiç ateş yapmadı, vücut ısısı evet yükselir ama bu şekilde geçmeyen ateş yapmaz.
Merhaba, geçmiş olsun öncelikle. Oğlum da üç dört gün boyunca ateşlendi geçtiğimiz haftalarda , bizimde 37-39 arasındaydı hep, ateş,iştahsızlık, huysuzluk vs vardı. Bol bol sıvı verdim ben de arkadaşların dediği gibi, ateşle birlikte ishal kusma varsa daha dikkatli olmak gerekiyor. Uykuya yakın ılık duş aldırdım bazı günler iki kez aldırdıgimda oluyordu. Ateş birden kendiliğinden geçti , ateş geçtikten sonraki gün bizde de döküntü oldu yine Tülay hanımın dediği gibi sizde de öyle olursa korkmayın ben de burada görmüştüm bu altıncı hastalığı, doktora da götürdüm kulağına, tahlillerine vs bakıldı çok şükür bir şeyi yok denildi. Biz de bunlarla beraber kulağını çekiştirme vardı hep, doktora dişten olabilir mi diye sorunca evet olabilir dedi. Bu iki gündür arka azıların olduğu yer bembeyaz durumda, öyle görünce diştendir diye düşündüm.
Detaylı açıklama ıcın tesekkur ederım, 2.gun gece doktora gıttık cocuk hastanesı acile o sıra ateş düşürücü verdiler ve ateşi düştü diye bizi öncelik sırasına almadılar 9 saat bekleme süresi var tek doktor oldugu ıcın dedıler cocugum orda daha da perişan olmasın dıye eve geldık mecbur
bızım yaptıgımız seylerı yapıyorlar ılac verıp bekleme hoc degılse evde ıslak bez tutarım duş aldırırım dıye gerı donmustuk ama gecmek bılmıyor anlamadım ılk defa oluyor e boyle olunca da bu sadece diş degıl dıye dusundum bende havuzdan enfeksıyon kapmıs olabılır
dıslerınınde gostereyım size acaba bu dişmi
Bizim de içimizi rahatlatan şey kusma ishal vs yok sadece. Dün biraz ishale benzer yaptı ama cok degıl diş fotosu attım bı bakabılırmısınız bu dişler etkılermı ama bu kadar uzun ve agır gecmesı de benı sasırtıyor cevap ıcın tesekkur ederım![]()
Sagolasın canım yazdıgın ıcın bunları yapıyorum sık sık
bır turlu gecmek bılmedı
Köpek dişleri zor çıkar derler hep etrafımdaki tecrübeli anneler umarım dişten kaynaklıdır başka bir şey olmasın da, tekrardan çok geçmiş olsun oğlumunda aynı bu şekilde beyazlaşmış durumda
dişte ishale benzer gibi yapar diye biliyorum ama geçmeyen yüksek ateş yapmaz .enfeksiyondur muhtemelen .şu an nasıl peki Çağla şikayetleriniz azaldı mı
Anladım evet çok iyi düşünmüşsun sırf bu yüzden bazen hastaneye götürmek istemiyorum gerçekten perişan oluyoruz özellikle bebeğin yuruyorsa, sedyede falan sabit duramayacak bir cocuksa iki katı zor…Köpek dişi bizde 1 ayda falan ancak çıktı yani diş göründü ama geç çıktı belki daha geç bile çıkmış olabilir, çok zor günlerdi ama böyle ateş vs yapmadi, sizinki bence de enfeksiyon…Bakteriyel birşey de olabilir, şuan bizde iki tane antibiyotik ve ağrı kesici - ateş düşürücü kullanıyoruz.. 20 aylık benim kızım ve şimdiye kadar hiç antibiyotik kullanımımiz yoktu fakat geçmeyen inatçı ateş, enfeksiyonun uzamasına sebep oldu, antibiyotik kullandıktan 6 gün sonra ateş düştü yani 6 gün boyunca da ara ara ateşlendi..Döküntüler sonup dönüp tekrar çıktılar.
Evde sık sık duş aldir, geceleri tek kat kiyafetle uyut, sürekli ateşini ölç..Sen zaten bunları yapıyorsundur ama evde ateşi takip edip sıvı vermekten başka elden fbirşey gelmiyor…Ama beslenmesi sıfıra yakınsa, su bile icmiyorsa, ilaçları iciremiyorsan her türlü hastaneye gitmelisin biir anda böbrekleri susuz kalıyor çünkü.Su olayı çok önemli, yemek yememesinden ziyade bol sıvı alımına odaklanmalisin..Çok geçmiş olsun Çağla hem diş hem enfeksiyon üst üste gelmiş