Kızlar selam 4 aylık bebeğim var çok yabancılık çekiyor yabancı birini görünce ağlıyor ne yapabilirim öneriniz var mı?
Olması gereken bu canım büyüdükçe yavaş yavaş düzeliyor artık yabancı bir ortamda tanımadığı kişiler olsa bile sen varsan huzursuz olmamaya başlıyor
Eve gelen yabancıları da yabancılık çekiyor
Ve çok ağlıyor ya napabilirm
O aylarda hatta 7 8 aylarda da bu oluyor ara ara düzeliyor sonra yine oluyor merak etmeyin büyüdükçe düzeliyor.
Teşekkür ederim ![]()
Teşekkür ederim
Benim bebeğim 8 aylık eve daha önce görmediği biri gelse ya da daha önce hiç görmediği bir eve misafirliğe gitsek mızmızlanır huysuzlaşır ağlar kucaktan inmek istemez normal bir durum zamanla düzeliyorlar canım
Sağ olun ![]()
Bu çok normal o anne ve babayla aslında güzel güvenli bağlanma türü dediğimiz bağlanmayı kurmuş gideceğiniz yerlere anne baba teyze amca vs. Gibi yerlere haftada 1 görse aşina olur. Benim kızım da öyle 14 aylık 6. Ayı gibi aile büyüklerine anca alıştı onlarla olduğunuzda da ilk sizin kucağınıza olması onlardan zarar gelmeyeceğini anlamasın lazım uzun sürebilir bu durum şimdi hala yabancı biri olduğunda bu saydıklarımın dışı ağlar sonradan ben yanında durunca alışır