Merhaba arkadaşlar. 8 gün önce doğum yaptım bugün bebeğimin göbek bağı düştü. Göbek deliğine birşey yapmam gerekir mi? Açıkta bıraktım üstüne birşey gelmesin diye dikkat ediyorum
Benim doktorum kabuk kendi düşecek sakın elleme hiçbir şey sürme demişti. Kuru kalması gerekiyor zaman zaman kanayabilir korkma. Bezinin ön üst kısmını kıvır ki oraya değmesin üstü boş olsun
Göbek bağı düştü canım. Şimdi bişey yapacakmıyım onu bilmiyorum
Hayır hiç bişey yapmana gerekyok sadece bebeyin idrarı deymesin yeter yani eyer deyerse enfeksiyon kapıyor geç kapaniz ozamanda
Yapmıcaksın canım göbek kendi kendine şekillenicek kuru tutmaya özen göster
Teşekkür ederim
Bebeği yıkamayı düşünüyorduk ama ıslanmasın diye yıkamadık. Ne zaman yıkanabilirim acaba
Göbeği düştükten sonra yıkayın ben öyle yaptım sıcaklarda olmasına rağmen yikamadim hem enfeksiyon kapıyor hemde geç düşüyor yikandimi dokuz günlük tü düştü göbeği kiminin daha erken düşüyor
Ben kaynanamla kalıyorum o hemen kahve koymuştu kolayca iyileşti ama enfeksiyon riskine karşı kuru tutmak lazım pudra da dokebilirsiniz ama tabi doktorunuzun dediği daha önemlidir
Yoo yıkayabilirsin göbek bağı düşünce bebeği mutlaka yıka hatta. Güzelce kurula sonra sorun yok
Bende yıkadım