Göbek bağı iltihabı

Merhaba güzel anneler. Bebeğim 10 günlük göbeği hala düşmedi aile hekimi göbek bağı düşse de düşmezse de banyo ettir ki ayın 25ine işitme testi var dedi bizde bugün yıkadık bebeğimi. Göbek bağının kanadığını gördüm ve göbek deliği sarı. Bebeğim durmuyor huzursuz ne dersiniz göbek bağı yumusadigi için mi böyle oldu yoksa ters bi durum mu var

Bizim göbeği düşmeden bri gün önce acayip koku olmuştu. Enfeksiyon oldu diye korkmuştum. O günün gecesi göbeği düştü ve koku da gitti. Bir gün sonra yıkadım bende. Bunu takip eden iki gün hafif hafif kanamaları oldu. Doktor şu güne kadar kanama hafifte olsa tekrar olursa getir kan bakalım dedi. Çok şükür olmamıştı. Bugün takip edin eğer düşmez ve devam ederse yarın çocuk acile götürün dicem ama bizim burada ki gibiyse çocuk acilde birşey yapmıyorlar uzmana yönlendiriyorlar. Önemli olan banyo sonrası orayı iyice kurutmanız lazım. Hiç yaş kalmaması lazım ve kendiniz krem,pudra vs. Birşey dökmeyin veya sürmeyin.
Bu arada bizim göbeğimiz de 10 veya 11. Gün düştü.

2 Beğeni

Bizimde 7ci günü koku olmuştu ve çok değişik duruyordu göbeği çocuk acile gittim direk yatiş verdiler bizede ýgun yattık enfeksiyon kapmiş sen yinede bir doktora göster bence

Bu arada koku varmı koku yoksa korkmayın

Bebeğimde de öyle olmuştu doktor eğer koku, akıntı olursa hemen getirin enfeksiyon kaparsa yatış yağmak zorunda kalırız demişti.

1 Beğeni

Çok şükür bugün göbeği düştü kanamada yok sarı dediğim yerde kapanmış çok şükür içim bi ferahladi ki anlatamam

Yok en baştan koku yoktu çok şükür aslinda üçüncü çocuğum ama ne bileyim sanki sil baştan anne olmuşum o kadar ki acemiyim :sweat_smile:

2 Beğeni

Aman olmasında sağlıklı olsun kuzum​:smiling_face_with_three_hearts:Her çocuk farklı oluyo cnm benimde 3cu çocuğum digerlerinde hiç böyle bişey olmamişti kiziminki oldu her çocuk yeni tecrübe oluyor gercekten

Bizim ki gibi olmuş sizinde​:smiling_face_with_three_hearts:sizi o kadar iyi anlıyorum ki :slight_smile: o korkuyu yaşadım. Sonra hemen yıkamayın ama. En az iki gün bekleyin derim. Ben ertesi gün yıkadım alakası var mı bilmiyorum ama hafif kanaması olmuştu siz bekleyin. Onunla geçmiş olsun.

Aynen ha. İnsan her yaşın acemisidir lafı o kadar doğru ki . Bazen bildiğini şaşıyor kendi başına gelince :wink::wink:

2 Beğeni

Evet gerçektende öyle cnm​:smiling_face_with_three_hearts:

Rabbim hepimizin evladını bağışlasın bize. Neden ağladığını bilmedigimde kafayı yiyorum . Allah’ım çocuğu hastanede olup derman arayana yardım etsin inşallah gerçekten çok zor evlâd ile sınanmak

Ayy evet cnm aminn inşallah inslalah :palms_up_together:

1 Beğeni