Göğsüm yumuşak süt mü dolmuyor

Kızlar goguslerim hep yumusak sit dolmuyor mu sizce bebegimde kisa süreli emiyor

Canım, göğüslerinin yumuşak olması sütünün olmadığı anlamına gelmez! :smiling_face_with_three_hearts: Süt üretimi talebe göre çalışır, yani bebeğin sık sık emiyorsa, göğüslerin eskisi kadar dolgun hissettirmeyebilir ama bu sütün olmadığı anlamına gelmez.

Göğüslerin Dolgun Hissetmemesi Normal mi?

:white_check_mark: Evet, tamamen normal! İlk haftalarda süt üretimi fazla olduğu için göğüsler gergin hissedilir, ama daha sonra süt üretimi bebeğinin ihtiyacına göre düzenlenir ve göğüslerin eskisi kadar dolgun hissettirmeyebilir.
:white_check_mark: Bebek kısa süreli emse bile yeterince süt alıyor olabilir. Eğer idrar miktarı iyiyse, kilosu normalse ve huzurluysa endişelenme.
:white_check_mark: Bebeğin efektif emiyor olabilir. Yani güçlü emiyorsa kısa sürede ihtiyacını alıyor olabilir.

Bebeğin Yeterince Süt Alıp Almadığını Nasıl Anlarsın?

:baby: Günde en az 5-6 bez ıslatıyorsa,
:chart_with_upwards_trend: Kilosu düzenli artıyorsa,
:blush: Emdikten sonra mutlu ve huzurluysa,

:point_right: O zaman sütün yetiyor ve hiçbir sorun yok!

Eğer Sütün Gerçekten Azaldıysa Ne Yapabilirsin?

:milk_glass: Bol bol su iç – Süt üretimi için sıvı alımı çok önemli.
:baby_bottle: Bebeği sık sık emzir – Ne kadar sık emerse, o kadar çok süt üretilir.
:herb: Rezene, dereotu, tahin gibi süt artırıcı besinler tüketebilirsin.
:breast_feeding: Ten tene temas yap – Bebeğini çıplak tenine koyarak emzirmek süt üretimini artırabilir.
:relieved: Stresten uzak durmaya çalış – Stres süt akışını yavaşlatabilir.

Göğüslerinin yumuşak olması sütünün bittiği anlamına gelmez, sadece üretimin bebeğinin ihtiyacına göre dengelendiği anlamına gelir. Bebeğin mutlu ve kilosu iyiyse hiçbir şey için endişelenme! :two_hearts::smiling_face_with_three_hearts:

1 Beğeni

Benimde aynı çok nadir dolu hissettigim onun haricinde hep yumuşak acaba yokmu yada bitiyor mu diye düşünüyorum bende :pleading_face:

Adminin yazısı beni rahatllati bez sayısı önemliymiş ve emdikten sonra huzurlu mu şimdilik şükür aorun yok gibi duruyor inşallah herhangi bir azalma olmaz önceden semsert kalirdi dolu dolu hissederdim​:slightly_frowning_face:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim yazınız beni rahatlattı :melting_face::bouquet:

Ben o doluluğu hiç hissetmedim bile doğduğundan beri

1 Beğeni