Kızlar goguslerim hep yumusak sit dolmuyor mu sizce bebegimde kisa süreli emiyor
Canım, göğüslerinin yumuşak olması sütünün olmadığı anlamına gelmez! Süt üretimi talebe göre çalışır, yani bebeğin sık sık emiyorsa, göğüslerin eskisi kadar dolgun hissettirmeyebilir ama bu sütün olmadığı anlamına gelmez.
Göğüslerin Dolgun Hissetmemesi Normal mi?
Evet, tamamen normal! İlk haftalarda süt üretimi fazla olduğu için göğüsler gergin hissedilir, ama daha sonra süt üretimi bebeğinin ihtiyacına göre düzenlenir ve göğüslerin eskisi kadar dolgun hissettirmeyebilir.
Bebek kısa süreli emse bile yeterince süt alıyor olabilir. Eğer idrar miktarı iyiyse, kilosu normalse ve huzurluysa endişelenme.
Bebeğin efektif emiyor olabilir. Yani güçlü emiyorsa kısa sürede ihtiyacını alıyor olabilir.
Bebeğin Yeterince Süt Alıp Almadığını Nasıl Anlarsın?
Günde en az 5-6 bez ıslatıyorsa,
Kilosu düzenli artıyorsa,
Emdikten sonra mutlu ve huzurluysa,
O zaman sütün yetiyor ve hiçbir sorun yok!
Eğer Sütün Gerçekten Azaldıysa Ne Yapabilirsin?
Bol bol su iç – Süt üretimi için sıvı alımı çok önemli.
Bebeği sık sık emzir – Ne kadar sık emerse, o kadar çok süt üretilir.
Rezene, dereotu, tahin gibi süt artırıcı besinler tüketebilirsin.
Ten tene temas yap – Bebeğini çıplak tenine koyarak emzirmek süt üretimini artırabilir.
Stresten uzak durmaya çalış – Stres süt akışını yavaşlatabilir.
Göğüslerinin yumuşak olması sütünün bittiği anlamına gelmez, sadece üretimin bebeğinin ihtiyacına göre dengelendiği anlamına gelir. Bebeğin mutlu ve kilosu iyiyse hiçbir şey için endişelenme!
Benimde aynı çok nadir dolu hissettigim onun haricinde hep yumuşak acaba yokmu yada bitiyor mu diye düşünüyorum bende
Adminin yazısı beni rahatllati bez sayısı önemliymiş ve emdikten sonra huzurlu mu şimdilik şükür aorun yok gibi duruyor inşallah herhangi bir azalma olmaz önceden semsert kalirdi dolu dolu hissederdim
Çok teşekkür ederim yazınız beni rahatlattı
Ben o doluluğu hiç hissetmedim bile doğduğundan beri