Göğüs ağrısı

Kızlar ya uzandığım zaman sol göğsüm çok ağrıyor kaç gündür ağrısından yatamıyorum sütümü sağıyorum bebeğimi de emziriyorum ama Bi türlü geçmiyor o ağrı sağ tarafı da ucu yara olmuş kolumu bile oynatamıyorum acısından nasıl geçer bu ağrılar bileniniz var mı

Merhaba canım! Emzirirken göğüslerde ağrı ve yaralanmalar gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor, seni çok iyi anlıyorum. Özellikle göğüs ağrısının bu kadar yoğun olması mastit ya da süt kanallarında tıkanıklık gibi bir durumdan kaynaklanıyor olabilir. Göğsünde kızarıklık, şişlik veya dokununca sıcaklık hissediyorsan, bu belirtiler mastit belirtisi olabilir. Mastit olduğunda süt sağmak ve emzirmek ağrılı olabilir ama süt akışını devam ettirmek iyileşmeyi hızlandırır.

Bu durumda yapabileceğin bazı şeyler:

• Sıcak kompres: Emzirmeden veya sağmadan önce göğsüne sıcak kompres uygulamak süt kanallarını açmaya yardımcı olabilir.
  • Soğuk kompres: Emzirdikten veya sağdıktan sonra göğsüne soğuk kompres yapmak ağrıyı hafifletebilir.
  • Nazik masaj: Göğsünü fazla zorlamadan, tıkanıklık olduğunu düşündüğün yerlere hafifçe masaj yapmak süt akışını artırabilir.
  • Göğüs ucu yaraları için krem: Doktorunun önerdiği güvenli bir göğüs ucu kremi kullanarak yaraları rahatlatabilirsin.

Ağrı çok şiddetliyse veya ateşin çıkarsa, bu durumda bir doktora başvurmak iyi olur, çünkü mastit durumunda bazen antibiyotik tedavisi gerekebilir. Umuyorum ki en kısa sürede rahatlayıp ağrısız bir şekilde emzirmeye devam edebilirsin. Güçlü kal, her şey yoluna girecek! :cherry_blossom::sparkling_heart:

1 Beğeni