Görümcemin derdi ne?

Kızlar bizde ders çalışıyor 2 Aya gitcek sınava arkdssn yanında gircek ve orda ise baslicakti sözde . Şimdi diyor ben kazanmazsam falan asgari ücretle çalışamam evde 3-4kiz olcaklar herşey ortak giderler falan .. karar değiştirdi galiba gitmek istemiyorum ailemin yanuna da gitmek istemiyorum diyor.esim diyor ben napaym sanki çoluk çocuk mu bakıyorsun neden paran sana yetmesin ki…eşim diyor sana burda iş bulalim tamam diyor.1+1 ev arkds bul iş bul kendine diyor burda tamam diyor.is bulsa burdan hicbiyere gitmez.yani bizden gitmezbide geçen diyor akrdsm sözde yanıma gelecekti yalan oldu.kiz sanki bu ev bekar evi mi dicektim orda zaten ne işi var ama dedim neyse boşver.. sınava da burda girer kesin yani biz neciyiz anlaamdm gelirken de Zaten haberim yoktu gelebilir miyim bile demedi annesi senle gelecek dedi..bnde dedm gitmezsen ben ikinciyi yaparım çok zorlu geçiyor sen çocuğa bak dedm modu değişiyor eşim diyor ne acelen var ikinciye bende niye illa biri yanıma gelcek o da kardeşin işte dedim.cocuk odası için eşimi sıkıştırıyom çocuğa oda yap diyorum görümcem gidince onun odsni kiler yapcam direkt valla tamam da abisini hala bekar mi sanıyor bu eşimle özelim kalmadı ya zaten çocuktan kalmıyor bizim odada yatıyor çocuk odasını yap alistiri diyorum çocuğun odası kiler olduğu için kardsm gidince yaparım diyor evde iki arkds gibiyiz eşimle

Daha önceden açtığınız konulardan da hatırlıyorum bence hiç normal değil. İnsanın kendi düzeni kalmaz. Bir sğre misafir olsa insan başım üstüne der ama temelli kalınmaz ki birinin evinde. Kendi ailesiyle kalması gerekir veya 3 4 arkadaş ile kalması daha mantıklı yani bekarlar ile birlikte.

Zaten gelirken öyle dedi biz de inandık şimdi burda ben hizmetciyim ya neden gitsin ailesinin yanına gitsin birsuru iş var mesleğine göre valla kimseyi de evime getiremez benm bekar arkdsm yanıma gelmiyor eşin işe gidiyor yoruluyor adam rahat etmez ben varken diyor bu sormuyor bile bana…abisini babası sanıyor ama şükür ailesi var ona destek herkes maddi konuda.

Bide bn ikinci çocuk diyince zoruna gidiyor bizi de bekâr sanıyor galiba

Zor oluyor ya senin açından da kendi açındanda ben bı dönem ablamda kaldım eniştemde halamın oğlu yabancı değil artı 3 çocukları vardı Allah razı olsun eniştem Büyük kızım derdi ama yok yani kaç kez ben ev tutuyorum cikiyorum haberiniz olsun diyordum evi başıma yıkıyorlardı nereye diye onlar salmadı herseylerine destek oldum çalışma hayatimda…herkes memnundu ama inan olmuyor bacım ya ben duş almak için fırsat kollardim mesela yani herşeye ortak olmama rağmen rahat değildim..şimdi oda tutsun rahat rahat otursun kendi evinde çalışıyormu neydiyorsa yapsın..abisi bırakmadığı sürece zor gözüküyor senin işin… bide evde destek atmaması bı işin elinden tutmamasi Felan zor..

1 Beğeni

Senin ablan sana daha yakındır mesela ablan napsa zoruna gitmez ben eşimle kavga ediyorum bana diyor abime böyle davranma zoruma gidiyor bende sanane koca benm koca istediğimi yaparım dedm bnm tarafmda olman gerekirken nie abini tutuyon dedm kız evde ne olsa ailesine söylüyorlar asla rahat değiliz…sen şahsen imkanı varsa yanımızda durmaması gerekir kayinpederim bile ona kızdı senin ne işin var orda diye babasıyla vedalasmadi bile ya misafir olcam dedi ona imkan sunduk smdi gitmem diyor

İşin açıkçası sen ne dersen,ne yapsan kendini de paralasan kocan birşey demedikten sonra arkasında durduktan sonra sen kendini yer bitirirsin. Önce eşini ikna edersen görümcen kalmaz. Ki onda kusura bakma Çok anlayış yokmuş ki misafir diye gediği yerde kalacam diye tutturmuş. Abi-kardeştir Amenna ama herşeyin de bir sınırı vardır. Kocan hala laf anlamıyorsa sende ona surekli çocuğu tut şunu yapım bunu yapım de. Yada şu alınacak bir al gel, şu yapılacak fln de. Yıldırma politikası uygula belki işe yarar. Şimdi sen git dersen yada buna benzer şeyler sana düşman kesilir hiç o topa girme.

1 Beğeni

Hayır ben gitme ikinciyi yapcam ona bak diyorum morali bozuluyor eşim de gitmesni istiyor ev arkds bul bu şehirde kal gitmek istemiyorsan diyo bana da çocuğa ben bakarım diyor ama kendisi her yolu sözü söylüyor kendini acindiriyo asgarî ücretle gecinemezmis eşim zaten bu lafa öyle sinir oldu ki sanki anama babama mı bakiyon çocuk mu bakiyon dedi ben zaten iş yaptırıyorum çocukla ilgilen diyorum cnku çocuk halası evde var mı yok mu görmüyor onunla oyun bile oynamak istemiyor

Haa şimdi anladım. Abi gitsin istiyor baktı karımla arkadaş gibiyim olmuyor :sweat_smile::sweat_smile: asgarî ücretle geçinen evli, çocuklu aileler nasıl geçiniyormuş burnu havada görümceye bak hele… Evli olsa anlarım da bekarsın. Aman aman bir gideri olmaz parayı har vurup harman savurmazsa.

Aşırı burnu havada zoruna gidermiş asagari ücret eee abisinin parası imkanı varken karısı çocuğu mu yesin kardeşi yesin tabiki bende senden şanslı öğrenci mi var dedim hiç bir derdin yok dedim hala sikayetcisiin dedim kazanamazsan ben napayim ya bende kazanamadim kocaya gittim git zengin koca bul kendine dedim :joy::joy:

1 Beğeni

Bekar evine giderse bulasjk yemek derdi olur sadece parası yetmezse yine ailesi olarak destek çıkılır ama hizmetçi olmaz evde

Hizmet etme kendi işini kendi görsün malesef biraz mesafe ve tavır koymazsan bazı insaanlar yüzsüz olup anlamak istemiyorlar yemeği senmi yaptın çağır sofrayı kurmama yardkm edermisin de evi senmi süpürdün sende bi tozunu alırmısın de okumak mahane olmuş ona iş yok temizlilk yok tabi rahat olunca gitmek istemez

Canm ilk geldiği zaman bana yardım etmek istemedi eşime sen kalk yap falan karina yardım et nasl kocasın falan deyince eşim onu bir güzel azarladı sen bu evdeyken ben mi kalkıp yardım edicem sen ediceksin dedi ve laf yarışına girdiler düşün snra ara ara kalk yengene yardım et et diye diye rutin oluştu yaptı artık yani eşim ilk günden kural koydu demek ki kardsni iyi tanıyor.

1 Beğeni

Yani yapıyor de :thinking:ayy istemiyoz kız git evine yaaa hayasız evli çiflerin içinde ne işin varmı desek​:rofl:başka laf bulamadım

Evli çift gerçekten başka ve kendiside sonuçta çocuk değil ya bir görse duysa ödüm kopuyor​:joy::joy::joy: ya zaten çocuk uyucakta biz eşimle vakit gecircez çocuk uyaniyor bi an da zaten gece oluyor uykulu oluyorum yani iğrenç oldu hayatımız ama bu gidişle hiç istemicem birliktelik cnku olmuyor ve eşim de anlasın artk

Senin gorumce oraya kapagi atmis daha cikasi rahati keyfi yerinde daha istermi bacim geri donsun.donunce ne olacak anne babanin dizinin dibinden ayrilmiycak.bir an once dis gostermen lazim bacim…

Valla sanmıyorum gitsin aslında ikinci çocuğu düşünürsem benm için avantaj bile istemiyor kendisi ama

Afpersin o mu tasiycak karninda omu buyuteck tasasi ona dusmus bacim

Kızıma bakmsni istyrm bnm gebelik çok zor geciyor gözüm kimseyi görmüyor kusmaktan ilkinde hadi çocuk yok ama smdi kızım var ona bak diyorum tabi hayır da diyemiyor :smiley:

Bence bir evde karı koca çocuk dışında yani çekirdek aile dşnda kimse kalmamalı gelen en fazla bi iki hafta misafir olarak kalıp gitmeli çünkü ister istemez yansıyor tartışmalar eşler yakınlaşmak ister evde yabancı biri olunca olmuyor iki kat iş çıkıyo iki kat yoruluyorsun iki kat sorumluluk eşinle ztn baş başa kalamazsn araya mesafe giriyor yıldırma politikası uygulayın bnce görümcenize

Hadi diyelim ki bakacak basina kalkacak ben seni dusunuyorum yanlis anlama bacimmm