Bebeklerinizi görüntülü görüşmeye katıyor musunuz merak ettim. Daha doğrusu direkt bebekle akrabayı yüz yüze getirmek gibi. Yoksa arka kamerayı mı kullanıyorsunuz sadece sesini mi duyuyor? Bebeğim 4 aylık ve benim yakınımda hiç akrabam yok maalesef illaki görüşme yapıyoruz 2-3 güne . Bazen gösteriyorum çoğu zaman sadece sesini duyuyor. En fazla 5-10 dk görüyordur.3 yaşa kadar 0 ekran diyorum başka hiçbir şey izletmedim ama görüntülü görüşme sanki bir şey izlemeye pek girmez gibi. Bu konuda araştırmalar yapılmış gelişimi için iyi gelmiş kısa görüşmeler tabi. Bir zarari olur mu acaba çok mu erken onun için de. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben zararlı olduğunu hiç duymadım. Karşılıklı etkileşim söz konusu çünkü.
Karsilikli etkilesim oldugu icin goruntulu gorusmede bi problem olmaz. Ha tabi telefon radyasyon vs. derseniz o bi sıkıntı. Acikcasi ben goruntulu görüşme yaptirmaya karsi degilim, sadece ozellikle aksam uyku vaktine doğru yaptırmıyorum ki ekran isigi melatonin salinimini azaltmasin uykuya dalmasi zorlasmasin diye.
Ben araştırmıştım bu konuyu etkileşim olduğu için zararı yok diyordu. Ancak birden fazla kişi ile olmamaliymis aynı anda tek tek sırayla etkileşim halinde olmaliymis. Ve görüşme süresi de çok uzun olmamaliymis. Az miktarda da olsa radyasyon salınımı var bebeklerin beyinleri de radyasyonu daha fazla emiyormus sanırım. Keşke okuduğum yeri kaydetseymisim size de atardım.
Biz de araştırdık bu konuyu kisa sureli ve yuzyuze yapilan gorusmeler ekran maruziyetine girmiyor. Arka kamera degil ama on kameradan karşılıklı etkileşimle yapilmali diye okumuştum.
Merhaba benim bebeğim 11 aylık henüz televizyon tablet telefondan bir şey izletmedim. Fakat babası göreve gidince babasını özlüyor bende görüntülü görüşme yaptırıyorum. Umarım bir zararı olmaz. Aslında zararlı olacağını düşünmüyorum
Telefon çocuklar icin zarar,bilim insanlari şu donemler daha sık üstüne düştüler bu durumun ki,cocuklari telefondan uzak tutun diye.
Benim bebegim goruntulu annemler kayinvalidemler arayinca biraz gosteriyorum
Goruntulu konusunca ben ön ekrandan gosteriyorum onlari gorsun diye
Babasiyla gorusmesi aksine faydali olacaktir hic dert etmeyin bence.