Göz çapaklanması

Bebeğimin tek gözü çapaklanıyor. İnternette göz yaşı kanalı tıkanması diyor ama içim rahat değil. Daha önce yaşayan var mı?

Merhaba benim bebeğimde de vardı. Üç dört aylık olana kadar çapaklanıyordu. Doktorun verdiği damla ve krem işe yaramıyordu. En son başka bir doktora gittik netira adında damla yazdı, kullandık . Çok şükür geçti parmağınızla oraya hafifçe bastırarak masaj da yapabilirsiniz. O da çok iyi geliyor.

Kzım 3 buçuk aylık doğduğun 5 gün sonra başladı çapak akma doktor göz yaşı tıkanıklığı dedi masaj ve damla geçti sol gözü aradan 3 ay sonra da sağ gözü bir anda akma ve çapak olma başladı masaj ve damla geçti bol masaj yapılması gereken bişey kimi bebekler geçmiyor dedi doktor 1 yaş sonra ameliyat ediyoruz dedi çok şükür bizim geçti

Kaç aylık bebeginiz

Ya teşekkür ederim, henüz doktora gitmedim ama ılık pamukla temizleyip masaj yapıyorum.

1 Beğeni

Henüz 15 günlük yenidoğan

Ilık pamukla temizleme ve masaj yapıyorum şu anda. İnşallah geçmeme gibi bi durum yaşamayız. Peki ne kadar sürede geçti?

7 aylığız hala gözümüzde akma ve çapaklanma mevcut. Göz doktoruna çocuk doktoruna götürdüm. Krem ve damla verdiler işe yaramadı. Masaj yap dediler ama göstermediler. Başka ilde özele götürdüm. Doktor bakar bakmaz göz kanalı tıkalı dedi. Kendi üzerinde eşimin üzerinde masaji iyice tarif etti. Sürekli yap dedi. Eğer 1 yaşından sonra geçmez ise poliklinikte basit bir işlemle açıyormuş. Hadi en geç 2 yaş dedi ama ondan sonrası mecbur amelîyat olur dedi. Ameliyat kısa süreli birşey ama sonuçta narkoz var ve ücretleri de bayağı artmış. Sürekli masaj yapın daha çok küçükmüş açılır inşaAllah.
Geçmiş olsun.

İlki çabuk geçmişti 4 güne ama ikinci 2 hafta sürdü tam geçti gibi oldu birden tekrar başladı doktor pamukla temizle dedi birde pamuğu çaya batır çayla sil gözünü suyla değil belkide o yüzden çabuk geçti benim doktor öyle önerdi birde sütünle de sil arada peki nasıl masaj yapacağınj doktor gösterdimi günde en fazla 4 kere dedi doktor yoksa tahriş olur gözü dedi birde masaj dan önce elini temizle enfeksiyon olur demişti sizede söylim belki yardımcı olur bilgi

Benim oğlumda da vardı bol bol burnunu temizleyin demişti Dr sonra kendiliginden gecti