Goz temasi ve sosyal gulumseme

Merhabalar sevgili anneler
Kizim bugun 2 aylik oldu fakat hala bizimle ne goz teması nede gulucukleri var seslere de daha pek tepki vermiyor cevremdekiler bu durumun bir hastaligin belirtisi olabilcegini soyluyor ne yapvagimi bilemiyorum doktora goturmelimiyim yoksa daha erkenmidir bu durumlar icin

Merhaba bence daha erken 3. Ayda başlıyor bunlar

1.5 ayligiz 3 gundur guluyo bize goz temasi ve seslere tepkisi var . Her bebek ayni olmaz ama aylik kontrolde doktora bi sorun ilk cocugumda daha geç olmusdu mesela bunlar

Her bebek farkldır elbette ama bnm kızım daha 1.ayını doldurmadan başladı MaaşaAllah dedğim gibi her bebek aynı değil direkt hastalığa yormak da doğru olmaz bence

1. Ay kontrolumuzde doktor sosyal gulumseme arariz bu ayda demisti. Bizim de 1.5 ay gibi baslamisti, yine de siz doktorunuza danisin, hastaliga yormak icin cok erken ama bence. Cunku 1 gunde bile o kadar degisip gelisiyorlar ki.

@Asel her bebeğin gelişimi farklıdır ama tedbir amaçlı aylık kontrolüne götürdüğün zaman doktoruna sorabilirsin.

1 aylık kontrole götürdüğümüzde doktor bu aydan sonra gülümseme, seslere ve ışığa tepki ararız demişti

Merhabalar. Bence panik yapmayın her çocuk kendine özel ilerliyor. 2. Ayda kızımda sese doğru dönme vardı ama gülümsemeleri çok nadirdi bir kaç kere ben yakalayıp kimseye gösterememiştim. Şuan 3 aylık gülme tam anlamıyla 3 de başlıyor bence. Doktorum 2. ayda sadece sese tepki beklemişti oda sadece sese doğru bakma dönme filan. Mesela biz de şuan dönemiyoruz ama 3. ayda pıt pıt dönenler var. 3. Ay bu anlamda dönüm noktası bence çoğu şeyi öğrendikleri ay bekleyin her gün yeni bir şey öğreniyorlar :blossom: