Günaydın kızlar

Merhabalar 19 aylık bebeğim var ama hala tam konusmuyor baba dede mam gel dur gol diyor bi bu normalmi yada nasıl dil gelişimi geliştirebilirim

Merhaba 19 aylık bir bebek için tam olarak konuşmasını beklemek mantıklı olmaz. Şimdi anlamlı olarak söylediği kelimelerin en az 10 kelime civarı olması beklenir. Tabi ki her bebek farklıdır kimi 10 kelime söyler kimi 50 kelime söyler yeter ki herhangi bir sorun olmasın zamanla kelime sayısı artış gösterir.
Ben kendim bebeğim için neler yaptım onları söyleyim. Şu an iki buçuk yaşında güzel bir dil gelişimi var. Ekran vermedim, bol bol konuştum,her gün kitap okudum, soru cevap yaptırdım, taklit yaptırdım, ekransız müzik açtım ve birlikte söyledik, müzikle dans ettik, markete manava taksiciye kargocuya varana kadar herkesle konuşturdum, bolca tekerleme söyledim, istediği şeyin ismini söyleyene kadar vermedim parmağıyla işaret ettiği şeyin adını sordum biliyorsa söylettim bilmiyorsa ben söyleyip öğrettim ve en önemlisi o bebek anlamaz demedim her şeyi ona anlattım her işime dahil ettim. Bunlar benim yaptıklarım size uyan varsa uygulayabilirsiniz biz faydasını gördük :smiling_face:

Benim kızım da 19 aylık olmak üzere dede mama anne baba gel gel diyo mesela ama kızım gözlüğünü getir takalım diyorum alır gelir ya da oyuncaklar işte pop it var evde hadi pıt pıt getir yapalım derim babana götür derim burnun nerede yanak nerede gösterir . Zamanla tekrar etmek lazım daha kelime kurmasını beklemek anlamsız oral dönemden dil gelişimine şu süreçte geçecekler 3 yaşına kadar devam edecek bir süreç inşallah güzel hayırlısı ile kolayından konuşurlar endişe etme