Yalnizken duş alma olayına anca 3 buçuk aylıkken cesaret edebildim. Tüm kapılar açık, duş suyunu aç kontrol et , duşa hazırlan bir daha gel bak git kontrol, duşu jet hızıyla alırken suyu durdurup ses geliyor mu diye kulak ver, duşu bitir havlunu sarındığın gibi yeniden kontrol. Aahhh annelik Her ne kadar zor da olsa çok güzel bir şey
Sizin de dediğiniz gibi şu an bebeğim uyurken uyuyup dinlenmek yerine ben de keyip yaparak dinlenmeyi tercih ediyorum
Sevindim insallah biseyi kalmaZ bebislerin bende hala diyet yapıyorum arada açıyorum diyeti ama devam ediyor birde kuruyemiş var sanırım bizim ilk defa yedim iki gündür gelmeye başladı yine kan
Zamanla oyuncaklara da ilgisi artacak. İşiniz olduğunda oyuncaklarını verirsiniz oyalanmaya da baslar. 4 aylık bebeğim hışırtılı kitapla, çıngıraklı oyuncakla oynamayı çok seviyor. Dinlenme ihtiyacım olduğunda biraz keyfini arayıp evde bir tür gezdirip oyuncaklarını veriyorum. Onlarla biraz vakit geçirebiliyor. Hem böylece hem dinlenme ya da yemek yapma kısmını yapmaya çalışıyorum.
Aynen uykuzu kalmak çok zor özelikle sabahları insan bitkin oluyor
4 ay olmaya daha çok var o zamana mecburen çekeceğim artık uykusuzluğu
Uyku düzeni 3 aylıkken falan oturdu biz de. Her bebekte farklıdır tabi durum. Aşırı uykusuzluk sorunu yaşıyorsanız eşinizden ya da yakınınızda aileniz varsa bir süre onlardan destek isteyin. Bu ilk zor zamanları biraz dinlenme uyuma fırsatı bulabilirsiniz öyle. Benim de annem yanımdaydi. Gündüzleri bebeğimi emzirip altını alıp bir sonraki emzirmeye kadar bazen bebeği ona bırakıp uyuyup dinleniyordum.
Ben iki aylık olduktan sonra piyanolu oyun halısı aldım, sabah uyaninca altını temizledikten sonra ona yatırıyordum 5 dk onun sesiyle oyalansa kârdi benim için. O oyalanirken etrafın dağınıklığını toparlıyordum. Uyuduğu zaman da ben de uzanıyorum dinleniyordum böylece. O vakte kadar bebeğim uyurken hep bir işle uğraştım. Uyanikken asla başından ayrılamazdim 2 aylık olana kadar. Oturmak da yok hep kucakta gezmek isterdi, bacaklarimda derman kalmıyordu. Şimdi uyanıkken de kısa süre birşeylerle zaman geçirip bana vakit kazandırıyor.
Beşikte kullanmak için müzikli dönenceler de çok dikkatlerini çekiyor. Ben almayacaktim. Bir arkadaşım onun sayesinde tuvalete girebiliyordum demişti. O yüzden aldım Şimdi besige koyduğumda dönenceyi de açınca oyalaniyor orda. Ben de o sırada ev işlerimi yapabiliyorum kısa sürede.
İlk iki hafta annem yanımdaydı çok iyi uyuyordum emzirmeden emzirmeye çocuğu aliyordum şimdi kayınvalidem geldi çocuk az bir şey ses çıkarsa kucağına alıp çocukla konuşuyor uykusunu dağıtıyor sonra bu açıktı ağzı maşşık maşşık ediyor diyip bana veriyor yarım saatte bir emziriyorum şuan o yüzden uyuyamıyorum
O hatayı istemeyerek dün gece eşimle yaptık. Bebeğim gece uyandığında az sevelim dedik güldürdük. Siz misiniz benim uykumu dağıtan dercesine bebeğimiz 2 saat uyumadı uyku arasında ben de iletişim kurmuyorum normalde bebeğimle. Alt alma işini de loş ışıklı odada yapıyorum. Maalesef ki büyüklerin de böyle bir sorunu var. Onlara kalsa bebek 10-15 dk bir emzirilecek. Bebek sizin bebeğiniz. Onun aç olup olmama durumunu da en iyi bilen sizsinizdir. Keşke anlayabilseler.
Şimdi de gece birkaç defa uyanıyor ama eskiden her uyanışta 1 saat kucakta gezdirmeden sakinleşmiyordu. En azından şimdi emiyor geri yatıyor. Çok şükür gezme işini bıraktık. Bunu bile bilmek o kadar rahatlatiyor ki.
Ah ah keşke
Benim de hatam şu oldu, biz bakarız sen yat dediklerinde asla kimseye bırakıp da uyumadim. Birinin kucağına verdiğimde bile uykusuz gözlerle pür dikkat takip ediyordum çocuğu nasıl tutuyor diye. 10.günden sonra da yalnızdım. Zordu ama her kafadan bir ses çıkınca bana daha zor geliyor. Kendi elim kendi başım en iyisi dedim.
Evet aynı şekilde bebeğim de gece 2 defa falan uyanıyor. Sabahları erken kalıyor, 7 gibi ayaktayız. Ben bu durumu " Anne hamileyken sabahları kaçta kalkiyorsa bebek de aynı saatte kalkar " düşüncesine bağlıyorum . Ben de hamileyken okula gidecegimde hep 7 de kalkardim.
Yaa cidden olabilir bu ben de hep 06:45te kalkıp kahvaltı hazırlayıp eşime seslenirdim. Şimdi çocuk da ne 6buçuk ne 7, tam 06:45 deyince uyanıyor şaka gibi
hatta eşime seslenirken o uyanmasın diye o kadar dikkat ederim ki, ona rağmen sanki işe gidecek oymuş gibi gözler fıldır fıldır açılıyor
Ben inanıyorum buna