Günde kaç kere emzirilmeli

25 günlük bebeğim var. Sizler ilk ayda bebeğinizi günde kaç kere kaç dakika emzirdiniz?

ilk haftalar sarılık olmasın diye 2 saatte bir emziriyordum değişiyordu bazen 10 bazen 15 dakika emiyordu yorulup uyuyakalıyordu :smiling_face:

Ya ben o vakitler saatte bir emziriyordum hem de gece gündüz. Felaket zordu, sarılık zamanları alışmıştı saat başı emmeye. Ama etrafımdakiler daha yeni doğan bebeği 3 saatte bir emziriyordu, yetiyordu çocuğa.

Bende 2saatte bir yapıyordum zaten 1saat normal uyuyor 1 saat uyandırmaya çalışıyordum 10dakika emsin diye sırf ,sonra yavaş yavaş gözü açıldı da acıkınca kendi uyandı rahata kavuştuk bir nebze çok zordu gerçekten

Bir de onu uyandırip emzirip yatırdıktan sonra azıcık kendim dinleneyim ya da birşey yiyip içeyim diyene kadar tekrar emzirme vakti geliyordu :smiling_face_with_tear: tabi gaz çıkar, bez değiştir bunlar da giriyordu araya… oyyy şimdi ne kadar zor olsa da gittikçe kolaylaşmış meğer :sweat_smile: neler yaşamışiz biz ilk zamanlar en zoruymuş:smiling_face_with_tear:

Ay ilk zamanlar en zoru değil mi geçecek mi bu uykusuz günler

Gerçekten öyle bi de ilk bebişse tecrübesizlik de oluyor benim annem geldi o olmasa heralde kafayı yerdim ben emzirip uyuyordum Herşeyi o yapıyordu bana eşime bebeğime baktı annelerimiz baş tacı annelik zor ama çok güzel :innocent:

Gerçekten geçecek​:smiling_face: ben inanmıyordum, tamam benim hayatım bitti diyordum​:joy: şimdi de zorluğu var tabi ama ilk zamanlar neydi öyle yaa… şimdi en azından evimde işim yetişmedi, akşama yemek yapamadım diye şikayetleniyorum. İlk zamanlar evde hazır yemek olsa da ağzıma iki lokma koyamiyordum. Evde bebeğin yanında biri olsa da duşa girmeye fırsat olmuyordu, şimdi bebekle yalnızken giriyorum (tabi olabildiğince hızlı alıp çıkıyorum.) Zaman ilerledikçe herşey daha iyiye gidecek Allahın izniyle.

İlk zamanlar 2 saatte bir emziriyordum. Şimdi gündüzleri 3 saatte bir , geceleri 4-5 saatte bir emziriyorum. Evet maalesef ilk zamanlar çok zor oluyor. Ama inanın hepsi geçecek :blush: Bebeğinizin uyku düzeni oturdu mu rahatlayacaksiniz. 4 aylık oldu bebeğim. Hatta bu akşam uzun bir süreden sonra bebeğimi akşam uykusuna yatırıp sarmami bile sardım o derece :smile: Ah ilk zamanlar nasıl zordu diye konuşup gülüyoruz hep eşimle :blush: Bir de hemencecik büyüyorlar. O ilk zamanlarının tadını çıkarın :hugs:

1 Beğeni

Umarım gerçekten bu yazdiklariniz çok iyi geldi kafayı yiyecek gibi oluyorum bazen

Bebekle yalnizken akşam uykusuna yatirdiktan sonra ilk defa duşa girip çıktığım anı hiç unutmuyorum. O nasıl bir jet hızıyla duş almaktı :joy:

2 Beğeni

Zaman ilerledikçe bebeği tanıyoruz. Bir bakıyoruz onun da rutini var, ne kadar uyanık kalacak, en az ne kadar uyur. Uyanırsa tekrar uyur mu hepsi bir bakıyoruz hergün aynı sistemle ilerliyor. O sistemin nasıl ilerleyeceğini bildiğimiz için de rahatliyoruz. Bak mesela şuan bebeğim uyuyor ben telefonda fink atıyorum uyumak yerine :joy: çünkü bebeğim bu saatte uyanırsa emip biraz daha uyumaya devam edecek. Ama aynı zamanda biliyorum ki 4te uyanıp 5buçuğa kadar uyumayacak​:sweat_smile: kendimi ayarlıyorum. Eskiden dinlenmek diye birşey yoktu. Tansiyonum yorgunluktan yerlerdeydi ve bayılacak gibiydim hep. Şimdi kendi isteğimle razı oluyorum uykusuzluğa, biraz da keyfi vakit geçireyim diye.

1 Beğeni

Mrb nasilsiniz 4 ay atagi oldumu bebeginiz birde alerjide ne durumdaisniz

İnsan zamanla uykusuzluga alışıyor çünkü:smiling_face:

Merhaba teşekkür ederim iyiyim. Çok şükür oğlumda bir atak durumu yok şimdilik. Alerji konusunda diyeti açıyorum. Dana etini açtım sıkıntı olmadı. Bugün de süt ürünlerini açtım. Takipteyiz 10 gün daha.

1 Beğeni

Evet ben bebeğimi daha tanımıyorum sanırım ondan hem daha kırkı çıkması aonra düzene girer umarim

Burada bir arkadaş bebekle yalnızken duş aldığını söylemişti hayretler içinde kalmıştım :joy: bebek ağlamaktan katılırsa duymazsam, duyarda sabunlu köpüklü çıkarsam, zaten uyanıksa bir de ıslak ıslak onunla uğraşicam diye aklım çıkıyordu. Sonra baktım bebeğimi yıkayınca biraz daha uzun uyuyor, önce onu yıkıyorum sarıp sarmaliyorum, uykuya geçtiğinden emin olunca, oda kapısı, banyo kapısı ve duşa kabinin kapısını açık bırakıp duşa giriyorum​:joy: hızlandırılmiş şekilde duş alıp çıkıyorum, bakıyorum hâlâ uyuyor ya oohhh benden keyiflisi yok​:rofl::rofl:

Zaten bebeğin de düzeni 50-60 günlükken oluşuyor. Şimdi belli olmaz ki, az daha sabır :smiling_face:

Ayyy inşallah uykuyu sever ya

1 Beğeni

O da doğrudur ama ben normalde uykuya düşkün biri değildim. Hafta sonu 7 buçuk olunca ayaktaydim, asla gündüz uykusu uyumazdîm. Ona rağmen ilk zamanlar uykusuzluk mahvetti beni. İlk zamanlar bir başka zor.

1 Beğeni