Gurbette yaşayan anneler zorlanıyor musunuz :(

Kızlar bi başıma gurbetteyim ailem bana 13 saat uzaklıkta eşim sağolsun yardımcı oluyor ama işe gidiyor oda. Bazen yemek çamaşır temizlik kalıyor. Yürüteç ve ekrana karşıydım ama sırf iş yapabilmek için onlarada başvuruyorum :frowning:

Benim ailem 3 saatlik uzakta ama gurbet gurbet oluyor işte . Eşimin ailesi yakın ama mesafeliler yani gidersek görürüz öyle deyim . Bende karşıydım 3 aylık kızım mecbur tv açıyorum . İş falan kalıyor yoksa bazen yemrk yapamadığım oluyor. Eşim iş için şehirl dışına çıkıyor arada sırada yanlız kalıyorum üzülüyor insan. O zamanlar hep sen güçlü birisin diyorum

Benimkilerde uzalta çok zor oluyor bazrn kucağıma alcak dermanım olmuyor uyusada uyusam diye bakıyorum iş yapabilmek için tek bıraktığımda bile vicdan yapıyorum ben sırf uyusun diye ayakta sallamaya başladım ekran vermesemde biz izlerken bakmaya çalışıyo tek olmak zor

Benimde annemler 2bucuk saat uzaktalar 5-6 aydan bazen 1seneden bir gide biliyorym 1.2gunluk,keşke yakinimda olsaydiniz diyorum

Bende senin gibiyim. Eş ne kadar yardım etse de olmuyor. Maalesef benim de kurtarıcım yürüteç ve ekran oluyor. Ama yürüteçle de her yere saldırıyor. Bazen mutfakta mama sandalyesine koyuyorum bi taraftan konuşuyorum, şarkı söylüyorum o şekilde de biraz oyalanıyor

2 Beğeni

Evet bende bir asker eşiyim çocuğuma bakabilmek için işimden ayrıldım. Bebeğim şu an 14 aylık daha sonra pişman olmayacağım ,vicdan azabı çekmeyeceğim şekilde büyütmeye çalışıyorum. Gerekirse evim kirli olsun dağınık olsun ama çocuğuma bir şey olmasın. Uyuduğu zaman yemeğimi yetiştirirsem yeter toplayabildiğim kadar topluyorum. Bazen çok yorgun ve uykusuz oluyorum o zaman uyursa bende uyuyorum. Evim dağınık olursa olur ama bebeğime bir şey olursa çok üzülürüm. Çünkü o bana allahın emaneti bana ihtiyacı var

7 Beğeni

Güzel anişler ben almanyadaxım daha uzagım aileme üstelik dogumda sadece esim yNimdaydi 1 hafta hastanede kaldiktan sonra eve geldim yine tektim hayla ktekim suan 2,bucuk aylik oldu bebegim kimse yardim rtmedi allahim güç kuvvet verdi ve geceleri uyumayan bebegim var dusunun yani gündüzde yarim saat uyur hemen kalkar
Sizi yine iyi yakin ben 2 yıldır ailemi gormuyoeum bebekte oldu biraz yor her ay kontrol hastanede ve benim konteolum derken bu senede zor gitmem turkiyeyr

1 Beğeni

Bende gurbetteyim maalesef, altı aydır ilk defa gelebildim ailemin yanına. Destekçin varken çocuk bakmak çok rahatmış onu anladım​:joy:
Gurbette 4 ay yalnız baktım bebişime ama kendim bir düzen kurduğum için zorlanmadım. Ev işleri yemek vs bunlar ikinci planda oldu. Uyuduğu vakitler ne yapabiliyorsam o kadar, eşimde bişey demiyor boş vakitlerinde o da destek oluyor sağolsun. Bu zamanlar geçecek illaki bence bebeğiniz öncelik olmalı. İlerleyen zamanlarda bol bol yemek temizlik yine yapılır. Ama yalnızsak makarna ve kahvaltı menüsü ile yaşamaya devam :sweat_smile:

Eşim bir aydır yok gurbetteyim kızım kulak enfeksiyonu dış sancısı ateş bittim tükendim diyorum Allah yardım ediyor eşim canı sağ olsun yeter herkes bnden uzakta ailem 3 günlüğüne bile gelmiyor yapacak bir şey yok bnde TV açıyorum çünkü hiçbir şey e izin vermiyor

Benim annemde çok uzakta yürüyerek yarım saatlik mesafede 11 yıllık evliliğinde birgün yardım etmisligi yoktur 3. Çocuğumu büyütüyorum hepsini tek büyüttüm bebeğim 4 ay 29 günlük annem ilk gün hastaneye geldi sonra kendi evine gitti okula giden iki çocuk var sabah kaldır gönder öğlen yesin gitsin akşama kurs var götür getir yemeği ödevi vs derken şuan bebeğimi uyutuyorum ve bende uyumak istiyorum ama evler öylece bekliyor sabah bebekle görmek zor oluyor akşam bende güç kalmıyor ne yapacagimi bilmiyorum ev evlikten çıkmak üzere eşim 1000 de 1 yardım eder ailesi biz evlenmeden rahmetli olmuşlar kısacası bazen mesafeler gönülde oluyor onun hasreti daha zor​:pleading_face: uzaktada olsa sizi düşünen aileniz var çok şanslısınız​:heart:

4 Beğeni

Bzm ki 22 saat uzakta ailem evlendğmden beri hiç gitmedim yaklaşık iki sendr çok özledim onları ama evet tek başına büyütmek ne kadar zor olsada güzel yine de tek başına bi insan yetiştiriyorsun her şeyiyle sen ilgileniyorsun insan perişan oluyor uykusuz kalıyor ama değiyor gerçekten evlat bambaşka bir şey miş daha bebeğim olmadan önce ailemi çok daha fazla özlüyordum düşünüyordum ama şimdi bebişim sağolsun tam ailemi özlicem ağlicam diyorum hop ağlıyor unutturuyo başka dertleri sağolsun bu günler de geçer biiznillah

2 Beğeni

Ailem bana 45dk 1 saat uzaklıkta halamlari saymazsam bir babam bir babaannem var yazın daha çok gidiyorum ama kışın pek gidemiyorum isterse iki mahalle öte olsun özlüyor insan bense en çok kardeşimi özlüyorum aramızda kilometreler var taa Şırnak’ta ne zaman gelicek o bile belli değil koca tarafına gelirsekde kaynanamı su mübarek gün Allah’a havale ediyorum kat kat çıkarsın rabbim halaları falanda biraz ilgilenseler bizim elimizde buyudu biz büyüttük diycek insanlar olduğu için çocuğumu kimseden destek almadan büyütüyorum çok zor ama bir o kadar da güzel

1 Beğeni

Bebeğim daha 20 günlük kaynanam 10 gün yanımda kaldı sonra gitti valla ne akrabamız var kaldiyimiz ulkede nede deneyimli biri ilk banyosunu bile ben yaptirdim yeri yeri sinir krizi ve ağlama krizi tuttuyor bende ama gurbet aşırı zor geliyor fiziken değil ama insan manevi destek istiyor hep

Bende aynı durumdayım ailelerimiz 12 saat uzakta bazen işleri umursamıyorum çocuğumla vakit geçireyim diyorum ama daha çok birikiyor işler ama bırakmak yada tv açmak istemiyorum üstün körü temizliyorum işte evi