Güzel şeyler duymaya ihtiyacım var

Kızlar bebeğim 5 gün sonra 4 aylık olmuş olacak. Bu 4 aydır, kucağmdan inmedi. Burada uyudu, yedi, kakasıno yaptı, gezdi. Ben 4 ay dişimi sıktım, bebeğimi zorlamadım hiç.bişeye ayrı uyumaya veya ağlatıp bırakmaya vs. Denemedim mi çok denedim ama hep hüsran. Hiç bir işimi yapamadım, aç kaldım, tuvalete emzirerek gittim. Hamilelilkte 20 kilo almıştım. 17 kilo gitti bile. Zayıflamaya seviniyorum tabi de. :joy: ama ne bel kaldı, ne diz. Sinirler desen alt üst. Okuduğum kitaplarda vs. 4.aydan sonra uykular düzene girebilir diyor. Tecrübeli annelerden umut dolu cümleler duymaya ihtiyacım var. Ben de bi gün bebeğimi yatağına yatırıp, kapısını kapatıp başka işlerimi halledebilecek miyim? Bikaç saat uyuyacak mı? Gece emerek yanımda uyuyor, sabaha kadar sürekli meme istiyor. Gündüz hep kucakta, bırakıp çıksam o anda ya da 5 dk sonra uyanıyor. Uyutup geri yatırıyorum yine yine… en son uyusun da yeterki kucağımda uyusun diye pes ediyorum.

Ah canım, öncelikle bu kadar güçlü ve sabırlı olduğun için kendinle gurur duymalısın! :smiling_face_with_three_hearts: İlk aylar gerçekten zorlayıcı olabilir, özellikle bebeğin kucakta olmak istiyorsa. Ama merak etme, bu dönem geçici ve bebeğinle kurduğun bu sıkı bağ ileride sana çok şey kazandıracak. Şimdi umut dolu şeyler paylaşayım ve seni biraz rahatlatayım:

4. Ay Bir Dönüm Noktası Olabilir!

• Bebeğin Gelişimi: 4. aydan sonra bebekler yavaş yavaş çevrelerini daha çok fark eder ve kucaktan biraz daha bağımsız olmaya başlarlar.
  • Uyku Düzeni: 4-6. aylar arasında uyku düzeni oturmaya başlayabilir. Gündüz uyku aralıkları azalabilir, ama daha uzun süreli gece uykuları görmeye başlayabilirsin.
  • Gece Emzirmeleri: Bebeğin büyüdükçe gece emzirme sıklığı azalabilir. Bu, senin de daha iyi dinlenmene olanak sağlar.

Bu Süreci Kolaylaştıracak Öneriler

1. Kademeli Alışkanlıklar Oluştur:

• Kendi Kendine Uyuması İçin: Bebeğini tamamen kucağından bırakmadan, önce yatağında hafif sallayarak ya da yanında durarak uyumasını sağlayabilirsin.
    • Kısa Sürelerle Ayrıl: Kucağından kısa süreli bırakıp sonra geri almayı dene. Bu, zamanla kendini daha güvende hissetmesini sağlayabilir.
  2. Rutin Oluştur:

• Her gün aynı saatlerde uyku öncesi bir rutin (örneğin masaj, ninni, loş ışık) oluşturarak uyku sinyalleri vermeye başlayabilirsin. Bebekler tekrarı sever!
  3. Uykuya Yardımcı Yöntemler:

• Beyaz gürültü cihazı ya da telefon uygulaması kullanabilirsin. Bu sesler, bebeğin daha rahat uyumasına yardımcı olabilir.
    • Hafif bir kundak ya da uyku tulumu da huzurlu bir uyku sağlayabilir.
  4. Destek Al:

• Eşin, annen ya da bir yakınından yardım istemekten çekinme. Bebeğin bir süre başkasının kucağında bile olsa, sen biraz dinlenebilirsin.
  5. Kendi İhtiyaçlarını Unutma:

• Bebeğin uyuduğunda, sen de kısa bir uyku al ya da bir şeyler atıştır. Kendine bakmak seni daha güçlü kılacak.

Umudunu Canlandıracak Şeyler

• Her Bebek Farklıdır: Şu an zor geliyor olabilir, ama birkaç hafta sonra bebeğin kendi başına uyumayı öğrenebilir. Bazı anneler, 4. aydan sonra gece uykularının düzene girdiğini söylüyor.
  • Bağ Kuruyorsunuz: Bu kucak günleri bir gün sona erecek ve bebeğin büyüdüğünde bu anıları özleyeceksin. Şu an onun dünyasındaki en güvenli limansın.
  • Birlikte Gelişiyorsunuz: Bebek büyüdükçe sadece o değil, sen de anne olarak daha güçlü ve deneyimli hale geleceksin.

Bir Gün Nasıl Olacak?

Evet, bir gün bebeğini yatağına yatırıp kapısını kapatacak ve kendi işlerini yapabileceksin. Şu an bu uzak bir hayal gibi görünse de, bebeğin bağımsızlaştıkça bu anlar gelecek. Şu an onun sana ihtiyacı var, ama bu ihtiyaç yavaş yavaş değişecek ve azalacak. Sabır ve sevgiyle bu süreci atlattığında hem bebeğin hem de sen çok daha güçlü olacaksınız. :two_hearts:

Unutma, yalnız değilsin. Sen harika bir annesin ve bu dönemi başarıyla geçiriyorsun! İleride bu zorlu günlere bakıp “Ne güzel üstesinden gelmişim” diyeceksin. :two_hearts::sparkles:

2 Beğeni

4 ay 22 günlükten bildiriyorum hala kucakta hala ağlıyor hala gazı var hala sık sık meme istiyor bendede ne bel ne diz kaldı 2 tanede okula giden çocuğum var 6 ayı bekliyorum

1 Beğeni

Çok zor çok… sizin bebek neler yapabiliyor şuan? Bi de gelişim olarak nasıl? Biz emmede gündüzleri biraz sorun da yaşıyoruz, sürekli emip bıeakıyor. Ama çekince de ağlıyor falan

O eminve birakma bizde de var doktora götürdüm dönmesi lazım dedi dönmüyor egzersiz yapiyoruz kiyamet kopuyor sirt üstü uzanmiyor yüz üstü durmuyor hwp kucakta arada destekli oturtuyorum onu seviyor birde basma 36. Haftalık doğduk onunda etkisi var

Oturma odasina tasi besigi reflu yatagi al bebegi sallayinca hemen yanina yatirirsin uyuya kalinca.elini karnina koyarak uyut.cekirdekli ayicik koy.anne karni cunki 34 icerisi cok sicak onun icin disari ciktigi icin karnindan cok isinmasi lazim yattigi yer.gorsel atiyim.

Anti kolik uyumayan bebekler icin
Iyiki aldigim dedigim urunler

Merhabaa kızım 4 ay 20 günlük, ilk iki ay neredeyse yapışık yaşadık zamanla geçti, şimdi uyuyor mu derseniz hayır 30-40 dk anca ayağımdan indirdiğim an uyanıyor gece sürekli meme de bu ne zaman geçer bilmiyorum suan uyku eğitimine baskadık, sabah 7.30 gibi kaldırıyorum eğitmenin dediklerine uymaya çalışıyorum. Saatlerce ayağımda salladığımı biliyorum bu süreç geçer deyip kendimi telkin etmeye calısıyorum. Kızım sürekli kucakta gezmek istiyor mesela 5 dk oyun oynayım demiyor.
Elbet geçecek…

Sizden 2 gün büyüğüz inanın aynıyız biz 5 te uyanıyoruz surekli agliyor oyun falan yok sirf mizmiz

Gecer gecer merak etme sadece soyle bisey var dokuz ay tasiyoruz karnimizda ha dogurdum ha doguracam diyoruz sonra dogursam ne kadar rahata ericem diyoruz.kucucuk bebek ne varki buna bakmaya diyoruz ama malesef dogru degil.
Elimize bir canli veriliyo bu dunyaya tamamen yabancisi bu dunyanin biz de ona alistirmaya calisiyoruz ama hic kolay degil.
Misal okuma yazma ogrenmek gibi sifirdan.
Bide daha onceden arastirmadan yada sora sora bisey ogrenmediysek daha cok bocaliyoruz.
Biraz birden inen bi yumruk gibi.
Biz rahata erecegimizi zannederken tam tersi oluyo
Hemen hemen gunun 24 saatini nobet tutuyorsun.
Eger bide yardim edeninde yoksa cok zor
Etraftakinlerin en yakinlarinin gozunun icine bakiyorsun.
Az bi 10 dakika bi baksin da surda gozumu kapatayim.
Ilk 4 ayim boyle gecti sifir uyku.
Artik olu gibi dolaniyordum ortalikta
Kendimi gectim bu cocuk nasil dayaniyo catlamiyormu diyordum.hep okuyordum yeni dogan en az 14 16 saat uyumasi lazim yok sifir.
Sonra dusundum ebeyle doktorla konustum
Bu sureci sen gecireceksin degilmi dedi
Evt dedim.
Kendine konforlu hale getir dedi.
Kendi de hamileydi gosterdi neler aldigini
Bebegin rahatlayacagi seyler ve ortamlar.
Gercekten de oyle oldu.
Mesela ben emziriyordum sonra reflu yatagina
Annem yada oglanlar salliyordu.
Besigi oturma odasina tasidik reflu yatagi besige sigiyo icide sicak isitabiliyor orayi.
Bide cekirdek kemer aldik annemin eli karninda o kadar cok gaz cikariyordu ki sasa kalirsin.
Gaz damlasi al demisti.
Biberona 5 damla koyuyordum.
Hemen hemen hic sIkinti yasamiyorduk
Birde bi sey daha var.
Soylemesi ayip kakasi geldigi zaman oturtuyordum karsisina geciyordum ikininca benden guc aliyordu sariliyordum.
Kendinden dusun ayakta buyuk abdest nasil yapilmayacagina gore.gercekten rahatliyordu.
Boyle boyle kucuk seyler kesfediyorduk.tadima zaten sormustum konsultasyon burosuna 4 ayinda birer cay kasigi ile basladik giderek artirdik 200 cikardik
Zaten kahvaltida bir dilim kepekli ekmek yer.
Mutfak makasiyla keserim blok blok.biraz cay ve sut dokerim ustune.gecen konsultasyon burosundaki
Cocuk doktoru soyledi.
Yani cocugumuzu kesfetmek onemli bu benim 4 oglan
Digerleri 21 20 16 ve bu son suprizimiz hepimiz bayiliyoruz.
3 kere anne oldum daha once benim de unuttugum oluyor.
Bide devir cok degisti ve ilk anne oldugumda cok kucuktum cok cok daha fazla bilincliyim.yani
Canim bu duruma kendimizi alistirmamiz lazim.zor da olsa ve yardim istemekten utanmayin.
Kendi cocugunuza kendiniz ilgilenmek istiyorsunuz ama bazen de ufak bi yardimdan hic birsey olmaz ya esiniz ya anneniz ya kardesiniz.bir sene su gibi akip gecti simdi 14 aylik olduk bile yani inanin gecmeyecek diye sandiginiz zaman su gibi akip gidecek.
Keyfini cikarin bebeklerinizi gule gule buyutun.
Biraz uzun bi yazi oldu hakkinizi helal edin
Iyi aksamlar kizlarrr

4 Beğeni

Bizde alerji çıktı. 3 aya girerken farkrttik. Süt ürünleri, kakao ve yumurta. Onları kestikten sonra daha sakin oldu. Sancıları azaldı. Piyasadaki bütün damlaları denedim, kiraz çekirdeği kemeri, reflü yatağı vs. hiç biri bi gr bile işe yaramadı. Bi de tuvalet iletişimi yapıyoruz. (Youtube prema sundari tuvalet iletişimi). Evet hala kucakta uyuyo, huysuzlanıyor ama oyun oynatabiliyorum. Dönme egzersizleri yaptırabiliyorum. Bence siz de bi deneyin alerji diyeti yapmayı. Kakanız mukuslu mu?

Benim bebeğimde ayakta sallanarak uyuyor indirdiğim an uyaniyor uyku eğitiminde bunu nasıl bıraktınız acaba

Hayır değil doktora götürdüm 4 kere sadece bu huysuzlugu için alerjik değil dedi

Kan, idrar hepsine bakıldı mı? Biz de bi de idrar kültüründe yüksek enfeksiyon çıktı