Merhaba arkadaşlar 39 günlük bi bebeğim var hem anne sütü hem mama alıyor doğduğundan beri haftada 1 kere kaka yapıyor artık kakayi yapacağı gün karnı iyice şişiyor kendi de rahatsız oluyor yapınca rahatlıyor bu durum normal mi acaba mama da içtiği için bilemedim tek anne sütü alsa normal diye biliyorum ama acaba mamadan mi kaynaklanıyor bu durum
Normal değil bence
Benim bebeğimde mama destekli gidiyor 2-3 günde 1 kala yapıyor onuda yaparken zorlanıyor biraz da katı zaten. Sonra ben 3-4gğn mamayı bıraktım bu durum düzeldi ama bu seferde sütüm yetmediği için kilo kaybedince hemen tekrar mamaya döndük,3-4 gündür iyidi sürekli yapıyordu şimdi tekrar yapmamaya başladı
Bebekler sık sık yaparlar normalde , yapamamaları mamadan kaynaklı çok acı çekiyo yaparken çok üzülüyorum
Kakası nasıl sıvımı ortami yoksa sertmi
Benim bebeğim de hem anne sütü hem mama aliyor. Ve doğduğundan beri haftada bir falan kaka yapıyor. Doktora söyledim normal dedi. On güne kadar yapmayabilir önemli olan çiş sayısı dedi. Günde 7-8 kere çiş yapıyorsa doyuyor dedi. 3 aylık oldu hala haftada bir falan yapıyor. Ama rahatsızlığı yok zorlanmiyor katı kıvamlı değil. Katı ya da kabızlık olursa mamayı biraz daha sulu verebilirsin demişti doktor.
Orta kakası sıvıda değil çok katı da değil
Kaka yaparken zorlanıyorsa…
Eğer bebeğin kaka yapma sıklığı değişiklik gösteriyor ve normalden uzun sürüyorsa kabızlık söz konusu olabilir. Bebeğin kaka yapma sırasında ağlaması, kanın sert olması, kakada kan izleri ve huzursuzluk gibi belirtiler kabızlık göstergesidir.
1 aylık bebek neden zor kaka yapar?
Katı gıdaya geçiş evresinde bir sindirim alışma süreci yaşanır. Bebekler katı besinlerle tanışmaya başladığı sırada, bağırsakları bu besinleri sindirmeye hemen başlayamayacağı için daha sık kabız olurlar. Bu dönemde bebeklerin kaka yapma sıklığında ve kakasının sertliğinde değişiklikler oluşabilir ve zamanla geçer.