Kızlar bebeğim 3 aylık. Daha önceden kakasında 2 defa mukuslu kan gördüm doktor dedi ki yediğin bi besin dokunmuştur onda alerji yapmıştır takip et. Bugün yine oldu ama hangi besin olduğunu kestiremiyorum ![]()
Ben 2 hafta diyet yaptım bu konuda uzman bir doktor önerisiyle. Et, süt ürünlerinin tümü, paketli gıda, kabuklu kuruyemiş, baharat, balık, susam, tahin ve çok karışık yiyeceklerden uzak durdum. Bebeğim biraz sakinleşti. Şimdi açmaya başladık et yiyorum 3 gün. Sonra süt ürünleri 7 gün, öyle öyle devam etcez.
Gün icerisinde ne yediysen aynen olduğu gibi hepsini not et deneme yanılma yolu ile bulabilirsiniz ancak
Bazı besinlerin alerjisinin belli olması 7 günü bile buluyor. Yazarak anlamak çok zor. Ama yin de not alın. En mantıklısı kesip 2 3 hafta sonra tekrar başlamak.
Ancak alerji bölümü ne birde gasteroliji muayne olarak ogrenirsiniz benimde oğlumda geçen cumartesi den beri geliyor bugün dört beş defa geldi ama mukuslu değil bana göre doktor gösterdim ama alerjik de olabilir makatta ufak tefek sıyrık lar var ondana da olabilir dedj on bes günlük diyet verdi
Nssıl bir diyet acaba. Ben yumurta ve süt ürünlerini bıraktım biraz iyiydi dün tekrar bi deneyeyim dedim yumurta yedim akşam yine kötü oldu sanki.
Yumurta yi bizden kesmedi şuan hepsini birden kesmek acımasız olur dedi süt ürünleri hepsi birde salam sosis sucuk kek kurabiye vesayre içinde süt bulinan herşey bize birde aile hekiminize kalsiyum yazdırın dedi bu sürede kalsiyumsuz kalmamak icin
Yaa ben keçi sütlü mama kullanıyorum golden goat acaba onu da mı değiştirmem lazım
Allerji riski yuksek gidalar var. Onlari bir arastirin onlari daha dikkatli tüketin. Surekli gozlem yapin.
Bunlar inek sütü ne olan keçi sütünü bilmiyorum doktora gittinizmi siz
Çok zor bir durum kaç aydır ne çekiyoruz Allah biliyor. Resmen 2 aydır kakada kan ve mukus sorunumuz var. Önce makatta çatlak dendi. Sonra 2 hafta süt ürünleri diyeti yaptırıldı bana. Ona rağmen geçmedi. Kalktık İzmir’e şehir Hastanesi’ne gastroenteroloji bölümüne geldik. Kan kaka idrar testleri yapıldı. 1 ay boyunca diyet yapmam söylendi. Tam ek gidaya başlayacağız çocuğa da diyet yapmamız lazımmış diyetisyene yönlendirildik. Ayrıca alerji organ tahribatı da yapabilir diye batın USG de istendi. Gastroenteroloji uzmanı benim bakmam yeterli değil alerji bölümüne de gidin dedi bide ona randevu aldık. Of hala uğraşıyoruz gitmiyor ne kan ne mukus
Çok geçmiş olsun bizede öyle net bisey denmesi kış günü hastane uzak bebek daha küçük napcam sastim