Merhabalar hanımlar bugün bebeğimin 2aylik kontrolü vardı doktorum bebeğimin kilosunun iyi olduğunu söyledi ama bana az geldi sanki gören bebeğinin hiç gelişmediğini zayıf olduğunu söyledi 4570 kiloydu mama önermiyorum dedi doktor bide benim kızım tek memeyi alıyor bir tanesini almıyor önerebileceğiniz mama varmı ve diğer memeyi almasını nasıl sağlicam bildiğiniz yöntemler varmı ha bide bir aylık olduktan sonra mama verdim Aptamil comformil kullandım iyi gelmedi sanırım moralim çok bozuldu ne tavsiye edersiniz
Doktorunuz kilosunun iyi olduğunu söylüyorsa neden mama vermeye çalışıyorsunuz? Ki zaten tek meme ile bile doyuyor demek ki o yeterli kiloya ulaşabildiğine göre. Bence sadece diğer memeyi tutturma kısmına odaklanın. Mama sizin şu an ihtiyacınız konumunda bir şey gibi görünmüyor.
Kıyaslamak istemiyorum maşallah çevremdeki benimle birlikte doğum yapan bebekleri görünce kendi bebeğimin zayıf olduğunu düşünüyorum doymuyor mu acaba diyorum kendi akrabalarım dahil çevremdeki insanlar psikolojimi alt üst etmişler çocuğuma iyi bakamıyorum düşüncesine kapılıyorum
Haklısınız benim bebeğime de benzer tepkiler geliyor ama dik durmaniz gerek. Ozguvensiz davranırsanız daha çok üstünüze gelirler. Biraz cekinsin insanlar sizinle konuşurken. Yoksa kimsenin ağzını buzemiyorsunuz. Ve önemli olan tek başına kilo değil. Bütünsel yaklaşın ve doktorunuza güvenin. O açıdan bakarsak herkes herşeyi biliyor ve hadsizce konuşma hakkını kendinde buluyor.
Bu arada benim bebeğimi doktoru butlara bak butlara diye seviyor komşu teyze bu çocuk sanki süzülmüş diyo Kilosunu gören gözün boyuna kör mü teyze dedim çocuk 3-4 cm uzadı falan haaa diyo bide
Her çocuğun gelişimi bir değil doktor mamaya gerek yok dediyse vermeyin sizde doktorunuzu dinleyin…
Tek meme içinde emdiği meme pozisyonunun aynısını diğer memeye uygulayın
Mesela benim oğlum sol memeyi emiyor sağ memeyi emmiyordu bende sol memeye yatırır gibi aynı şekilde sağ memeye alıyordum ozaman sol memeyi emdiğini sanıp orayıda emiyordu
Bencede doktor gelişimine iyi diyorsa mama en son çare diye düşünüyorum ki arkadaşlarında dediği gibi diğer memeyi tutması için elinizden geleni yapın anne sütü varken mamaya gerek yok.Benim kızımda reflü vardı hem de acayip derecede kusuyordu sadece anne sütü alıyordu 5 aylikken zor 5 kilo olmuştu sırf gelişimi normal diye ilaç dahi vermediler oğlum da şuan 9 aylık sadece 4 ay zorla anne sütü aldı ona da mama veriyorum maalesef,inanın anne sütü alması için o kadar uğraştım ki almadı bı turlu hâlâ ona üzülüyorum
İşte böyle insanlar yüzünden iyi bir anne olamayacağımızı düşünüyoruz
Evet gelişimi gayet iyi dedi doktor kesinlikle mama önermiyorum dedi sütünü sağıp biberonla verebilirsiniz dedi diğer memeyi almıyorsa o şekilde dene dedi
Kaç defa denedim olmadı maalesef doktorum sağıp biberonla vermemi tavsiye etti
Aynen sagmaniz sütun devamlılığını da sağlamış olur ama bebeginizin emmesi daha iyi olur ,inşallah bir sekilde diğer memenizi de emmeye başlar bende oğlum emmedi diye biberona sagiyordum fakat bı yerden sonra emdiği gibi süt cogalmiyor maalesef ki zaten oğlum süt sevmiyordu o şekilde de icmedi sıkıntı etmeyin bı şekilde onu da halledersiniz etrafın söylediklerini de kesinlikle takmayın bebisinizle anilarinizin tadını çıkarın
Aynı bende öyle yaptım banda sağ ters geliyordu solu kolay verebiliyordum sağ ise zorlanıyordum bebeğimde almıyordu bende aynı pozisyonda verdim alıyor şükür