Özet geçeyim bnm bi tandığım var ilk kızı olmuş 3 yaşına grdi kızı hem anne hm baba tarafının ilk torunu ve kız çok şımartlmş çok seviliyo her istediği alınıyo ve çocuğun hareketlerine bakıyorum bana normal gelmiyo dedesi onun için kendi kızına bağıracağını bilip bilerek halalarına iftira atıyo beni dövdüler diyip dedesine koşuyo fln filan siz anladnz gerisini böyle yapıyo şimdi ise bu aileye bikaç gün önce yeni bi torun geldi diğer gelinden bu kızda diyo bnm kızımı da bu kadar şımartmsnlar diye elimden geldğnce uzak tutacam diyor bnm kızımda bnm ailemin ilk torunu aama eşimin ailesinin ilk torunu değil ha çok seviliyo maşallah o ayrı ama şımartılmıyo doğum günü nde bile kimse hiçbir şey de almadı bnm annm babam ayrı şehrdeyz onlarda günde defalarca görüntülü arar hediyesini yollar fln konuya geleyim kopmadan şımsrık büyüyen çocuk avantajlı mı dezavantajlımı szce ilerisi için de
Şımarık çocuk dezavantajlı. Nedenini söyleyim yeğenimde baba tarafından ilk torun. Ama o kadar şımarttılar ki her istediği alındı edildi kardeşim istemedi şımartılsın ama yaptılar. Sonra çocuk büyüyor o haliyle kalmıyor tabiki … Önünü alamadılar. Her gittikleri yerde birşey istedi,etti yapılmayınca ağladı. Babada sonradan anladı da çocuk büyüdü. Baba sonradan kendi ailesini uyarınca biraz daha geri çekildiler ama babaanne hala alır. Sürekli alındığı için de çocuk hiçbir şeyin kıymetini bilmiyor. Kırıyor atıyor parayı bile yırtabiliyor sinirlenince. Kardeşim istemedi böyle olsun da eş söylemediği sürece kızı dinlemediler pek en çok uğraşan o şimdi. Herkes onun dediğini yapsın benim istediğim olsun istiyor. Bir ara daha fenaydı şimdi bir tık uslanıyor gibi inşaAllah daha da iyi olacak.
Yani çocuk bence şımartılmadan da sevilebilir. Sizinkiler de uzaktan hem sevip hem değer verdiğini göstermişler. Her gün aramaları özledikleri içindir normal. Ama baba tarafı da kuru kuru seviyor belli. Bizimkilerde doğum günün de ne almazlar alıştım artık beklemiyorum da ![]()
![]()
İlk çoçuk olmak bence o yönden kötü benim yeğenime de herşeyi aldılar çok şımarık harketleri bana da normal gelmiyor . Markete girince herşeyi isteyen çoçuk baba sempatik gelmiyor malesef
Tabiki de dezavantajlı hayat bu kadar toz pembe değil okula başladığında öğretmeni ogrenemedigi birşey için olsun sen birtanesin demeyecek yada daha ileride sosyal hayatında bu şekilde pohpohlanmayacak hayata daha zor adapte olacak bu yapılan çocuğa büyük bir haksızlık bence
Yok daha neler ya çok iyi insanlar çocuğu kendini kötü hissetmesin diye ilgileniyolrardr bence ya da size inat olsun diye de olablr aranız iyi olmadığı için
Ailesinde gördüģü ilgiyi alakayı herkesten bekleyeceği için dezavantajlı olur çünkü hiç kimse ailesi kadar sevemez. Büyüdüğü zaman bencil bir bireye dönüşür ki bu hiç güzel olmaz. “Hayır” dediğinde anlamaz kabul etmez sonra önüne geçilemeyecek bir durum haline gelir bu.
Şımarık çocuk dezavantajlı. Dünya kolay bir yer değil o çocuk büyüynce çok zorlanır aile de bu zorlukları çeker. Çocuğun hem varlığı hem yokluğu bilmeli diye düşünüyorum.