Hangisini önerirsiniz

Kızlar öncelikle iki tane sorum olacak birincisi ben adet olmadan önce bir korunmasız ilişki yaşadık ondan sonra adet oldum hani burada da konusu geçmişti üstüne falan olmuş olabilir miyim falan diye ama adet olmuştum şu an adetime on gün falan var ve ben de mide bulantısı falan var yani 2 gündür falan bir halsizlik var acaba hamile olabilir miyim çok korkuyorum dün test aldım yaptım negatif çıktı ama günüm geçerse bir daha yaparım ki inşallah geçmez birinci sorum bu olacaktı. ikinci sorum da ben aslında spiral takılmak istiyorum ama ona iyi demiyorlar yani çevremde çoğu kişi iyi demiyor dün bir arkadaşım dedi ki aylık iğne vurul dediler bir de aklıma o takıldı da aranızda bunlardan vurulan var mı aylık üç aylık değilde aylık iğne vurulan var mı olmasa aylık iğne vurulmak istiyorum ama aranızda bunlardan vurulan var mı

ve hamile kalmaktan çok korkuyorum yani dediğim gibi dün test aldım yaptım negatif çıktı ama adetime daha on gün var hani adet olur muyum olmaz mıyım bilmiyorum inşallah olurum günüm geçerse zaten tekrardan test yapacağım ama inşallah geçmez dediğim gibi aylık iğne mi tavsiye edersiniz yoksa spiral mi ve hamile olma olasılığı sizce şu an yüzde kaç çünkü iki gündür bir mide bulantısı var başka bir şey yok ama o korumasız ilişkiden sonra adet oldum burada bir arkadaşla da benle dalga geçmişti üstüne oldum falan diye dalgasini yapmıştık ama adet oldum şu anda işte dediğim gibi on günüm var daha acaba ondan sonra da ilişki yaşamadık yani açıkçası korkuyorum da yani şimdi şöyle biraz daha açık konuşacağım eşim mesele ilişki yaşamak istediğinde yani hep bir bahane bulup yok diyorum çünkü hamile kalmaktan korkuyorum aslında. çünkü biz kondom ile korumayı beceremiyoruz o yüzden hamile kalmaktan korktuğum için eşimi de sürekli reddetmek zorunda kalıyorum yani bunun bir çözümüne bakmam lazım ne olur bana yardımcı olur musunuz

Yani hamile kalma ihtimaliniz de var adet dediğimz olay üstüne görme de olabilr bnde adet olduğumu sanıyorudm ama meğer yerleşme kanamasıymış o yanıltabilir bide şunu söyliyim spiral taktıracaksan hormonlu taktırablrsn bikaç tanıdğım hormonlu spiralin korudğunu söylüyor ama kayma ihtimali de var aslnda hiçbir korunma yöntemi kesin hamile kalmaya engeldir. Diye bir şey yok ama yine de bi şklde korunmak ta fayda var elbette onun dışında emziriyorsan iğne tavsiye etmem içinde hormonları etkileyen ilaçlar olduğu için sütünden bebeğine gecip onun da hormonlarını etkiler ve yan etkileri çok var sürekli adet lekeleri görürsün uzun uzun kullanan bir çok kişide bunu söylüyor o yüzden en iyi ihtimal kondom çift takablrsnz yırtılıyorsa vs bilemem ama dediğim gibi spiral kullanıp bi işe yaramadığını söyleyen de var ona rağmen hamile kalan ama kullanıp da yıllardr hamile kalmayan da var iğne kesnlkle tavsiye etmiyorum ama siz blrsnz endişe etmeyin gününüz. Gecerse iki hafta sonra test yapın kesin sonuç o zaman belli olur

1 Like

Haklısınız emzirme olayını hesaba katmadım bebeğim etkilensin istemiyorum. Dediğiniz gibi sanırım en mantıklısı yine kondom veya geri çekilme. Bide adet olsam şimdi mis varya :joy::joy:Kız ay ne zor işler niye herşeyi biz kadınlar yapmak ve düşünmek zorundayız.

1 Like

Malasef öyle canım ben 2 kez spiral koydum ve ikisi de kaydi

1 Like

Yani Allah’tan çabuk haberlenip gittim ikisinde de vücuduma gelmedigini artık tekrar koyamacagini söyledi doktor su an hap kullanıyorum ama o da nereye kadar ben de çok dertliyim bu durumdan ameliyat olmayı bile düşünüyorum çünkü 3 tane çocuğum :person_facepalming:

Ya gerçekten zor yaşları yakın mı bilmiyorum ama yaşları yakın olana çocuklar için zor. Rabbim şuan olmayanlara versin ben 2. 3 yaşına kadar istemiyorum tüm ilgimi şuan kızıma vermek istiyorum. Evlat hepsinin yeri aynı değerli ama illaki küçük bebek olunca diğeri ikinci planda kalıyor ve ben kızımla şuan vakit geçirmek istiyorum daha doymadım ona. O yüzden öyle kazaya gidip de hamile kalmak istemiyorum

Birde ben kesinlikle istiyorum kardeşi olsun diye çünkü ben tek çocuğum. Kızımda tek büyüsün istemem kardeşleri olsun isterim ama şuan erken yani kızımın adı Elisa. Elisayı çok istedim ben evlendiğimden beri hiç korunmadım hemen olsun dedim rabbim 6 ay sonra nasip etti bize oldu. Şimdi de 2 3 yaş desin istiyorum Banada kolaylık olur kızıma da. Rabbim herkese vaktinde nasip etsin inşallah

Amin inşallah iki kızımın yaşları o kadar yakın ki diğerine hamile kaldigimda 11 aylıktı kızım gerçekten çok zor büyüttüm çok yalnızdım bir de kimse yardımcı olmadı Rabbim herşeyin hayırlısını zamaninda versin inşallah.onlem aldıktan sonra Nasipte de varsa kaçış yok tabi.Allahim tüm annelere yavrularını hayirla büyütmeyi nasip etsin

Ne happı ertesi gün mü doğum kontrol hapı mı

Merhaba korunmasız ilişkiden sonra adet olmuşsunuz. Eğer üstüne görme olsaydı şuan erken gebelik testinde çıkardı. İkinci adet gününüze 10 gün kaldığınızı söylüyorsunuz hafif silikde olsa belli ederdi. Benim kızım iki üç haftalıkdı adetime 5 gün kala yaptım valla kıpkırmızı çizgiyi gördüm hatta ondan bir ay sonra anca keseyi gördü doktorum. Benim görüşüm şuan için eğerki tekrar bir korunmasız ilişkiniz olmadıysa gebelik yokdur diye düşünüyorum

Valla çok zor gerçekten kadın olmak, kondomu ben istemiyorum sevmiyorum, hapı düşündüm ama kızımda doğumdan sonra emziren anneler için olanı içtim bi süre yok psikolojim bozuldu hapı da kullanamıyorum, spiral de taktırmaya korkuyorum bende napıcam bilmiyorum
Benim çocukların arasında 3 yaş var ama gel bana sor bi anda ikisi birden kuduruyor, biri 3 buçuk yaşında biri 5 buçuk aylık, kızım o kadar akıllıydı ki doğumdan önce hamileliğimde, ama doğumdan sonra ben kızımı tanıyamadım, Rabbim yokluklarını, kötü günlerini göstermesin, herşeyleriyle çok seviyorum fakat bazen zorlanmıyorum değil :zany_face:

Merhaba bende 7.5 ay oldu doğum yapalı sprali takılmak 5 dk sürüyor devlet hastanesinde eski usulü t bakır spiral takıldım vücut alisana kadar lekelenme falan yapiyor bide enfeksiyon oluyo onun icinde dr ilac yazdi takilali 2 ay olucak ben memnunum kondom hap bunlardan cok daha iyi bana kalırsa

Yaa çok teşekkür ederim inşallah dediğiniz gibi olur.

Hem kondom aynı zamanda geri çekilme tek başına kondoma veya geri çekilmeye güvenmeyin

1 Like