Ya maşallah püf noktaları varmı bu işin esoş bende yapmak istiyorum bi türlü kısmet olmadı kaynanam makinası vardj onu verdi oda bozukmuş bi türlü dikemedim ama hep aklımda eğer elimde kesip biçip dikebiliyorsam yaparım diye düşşnüyorum kalıp çıkarırken nasıl yapıyorsun bazen yanlış yapıp kumaşı oyuncaak ediyorum
Yaş ilerledikçe beden dayanmıyor. Benim annem de patik ,lif,paspas ,yazma kenarları , masa ortüleri örerdi de çok oluyor bıraklı.
Sen bu konuda çok şanslısın. Maşallah sana. ![]()
![]()
Ay ben elbiseleri göremedim silmişsin ![]()
Dediğini yaptım ![]()
Evet ya
çok durdurmak ıstemedim.
Neyse artık bende karar verdiğin zaman görürüm ![]()
Olur olur canım ![]()
Ben giydiğim kıyafetleri kalıp olarak kullanıyorum genelde. Bir de youtubeden bakıyorum. Mantığı youtubeden, kalıbı da kıyafetlerden öğreniyorum. Öyle çok zor model seçmiyorum hala acemice yapıyorum. Eşime pijama dikerek öğrendim sonra asile pijama diktim birkaç defa bende heba ettim kumaşı sonra hatalarımdan da bir şeyler öğrendim ![]()
Ama ilk denemelerde ucuz ve beğenmediģim kumaşları kullandım pahalı kumaşlarda hata yapsam üzülürdüm ![]()
Aynen öyle yıllar yoruyor
Harika olmuş bayıldım ![]()
Teşekkür ederim cnm ![]()
![]()
Tsk ederim. ![]()
E bu çok güzelmiş habis yenimi aldin![]()
İşte budur bence ![]()
Gerçekten dikmek çok kârlı oluyor. 3 yıl önce filan ben de kardeşimin düğnümde giydiğim elbiselerimi kendim dikmiştim 50-100 tl civarı olmuştu maliyetleri. Anneme diktim aynı şekilde hep o civarda oluyordu fiyatlar. Ama doğumdan beri makinaya dokunamadım bile
sen nasıl yapıyorsun Esoş oğlunla, ben de o günleri görebilecek miyim ![]()
Ay ben de bayıldım Habiş çok güzel olmuş bu ![]()
Uyuduğu zamanlar ya da eşimin tam gün evde olduğu zamanlar yapıyorum. 3 günde bir eşim 24 saat nöbet tutuyor 24 saat evde oluyor. Bazen nöbeti perşembeye ya da cumaya denk gelirse iki gün evde oluyor.
Ama bir başlarsam hemen bitiremiyorum. İki üç gün falan sürüyor. Bir de makinem ihi değil yenisini alacağım. Onu öğrenmek için almıştım.
Bazen çok az kalıyor onu da tamamlayım diye uğraşırken asil uyanıyor geliyor otur izle diyorum bakıyor. Kendisi de yapmak istiyor kestiģim parçalarda gereksiz yer varsa eline veriyorum ucundan tutuyor bende bir iki tur düz dikiş yapıyorum gülüyor. Zeynoşda biraz daha büyürse sana bakar yardım eder ![]()
Kocama gösterdim güzel olmuş eteğın biraz daha uzun olsun diy.
hiç sormuyor da bunları nerden aldın diye. Daha once hıc boyle şeyler gıymedım.
Kutı yapay zekaya yaptır demıstı. @Serap1987 , @Şeyma.A almadım . Yapay zeka ama bende sevdım bu ıkılıyı. Bır etek alayım birde gomlek.
Aaa çok iyi fikir olmuş ![]()
![]()
Demi ama kuti diyene kadar hiç aklımda yoktu boyle birsey. Yeni bir şey keşfettim gıyınce nasıl olur onu bılmıyom ![]()