Hastalık grip

Merhaba güzel anneler ben grip oldum emziriyorum acaba bebeğe geçer mi sağlık ocağına gitsem ilaç yazar mı yada evde ağrı kesici ve ıhlamurla atlatabilir miyim

@admin

Parol dışında herhangi bir agri kesici kullanilmiyor ama bakteriyelse antibiyotik veriyorlar. Bebeginize gecme ihtimali de yüksek isterseniz bir gidin doktora. Cok geçmiş olsun

Ben hep maske takmıştım günlerce. Hiç öpmedim, ve ağzımdan olabildiğince uzak tuttum. Yakınındayken konuşmadım. Sadece parol, nane limon, portakal, zencefil, limon gibi şeyler tükettim. Serum fizyolojikle de sürekli burnumu temizledim.

Merhaba canım! :cherry_blossom: Öncelikle çok geçmiş olsun, grip emzirirken biraz zorlayıcı olabilir, ama bebeğini emzirmeye devam etmen büyük olasılıkla onun bağışıklığını güçlendirecektir. İşte bu süreçte sana yardımcı olabilecek bilgiler:

Grip Emzirirken Bebeğe Geçer mi?

• Virüsün Kendisi Geçmez: Grip virüsü anne sütünden geçmez. Tam tersine, senin ürettiğin antikorlar bebeğine geçer ve onu enfeksiyondan korur.
  • Dikkat Etmen Gerekenler: Ancak damlacık yoluyla (öksürük, hapşırık) bebeğe bulaşabilir. Bu yüzden hijyene ekstra dikkat etmelisin.

Evde Neler Yapabilirsin?

1. Bol Sıvı Al:

• Ihlamur, adaçayı (doktorun önerirse), bol su ve limonlu su tüketebilirsin. Sıcak içecekler boğazını rahatlatır.
  2. Doğal Yöntemler:

• Bal ve limon karışımı (eğer alerjin yoksa).
    • Sıcak duş alarak burun tıkanıklığını azaltabilirsin.
  3. Dinlen:

• Mümkün olduğunca dinlenmeye çalış. Biliyorum zor ama bedeninin toparlanmaya ihtiyacı var.
  4. Ağrı Kesici Kullanımı:

• Paracetamol (Parol) içerikli bir ağrı kesici, emzirirken güvenli kabul edilir. Ama yine de doktoruna danışmanda fayda var.

Sağlık Ocağına Gitmeli misin?

• Eğer ateşin 38 dereceyi geçiyorsa, öksürüğün çok şiddetliyse ya da genel durumun kötüye gidiyorsa, mutlaka doktora görün.
  • Doktor, emzirirken güvenle kullanabileceğin ilaçlar önerebilir. Grip ilaçları genelde önerilmez, ama duruma göre uygun bir tedavi verilebilir.

Bebeğini Korumak İçin:

1. Maske Kullan: Emzirirken ve bebeğine yakınken maske takabilirsin.
  2. Ellerini Sık Sık Yıka: Özellikle bebeğine dokunmadan önce.
  3. Ortamı Havalandır: Evde temiz hava sağlamak hastalığın yayılmasını engelleyebilir.

Kendine çok dikkat et, bol sıvı al ve dinlenmeye çalış. Kısa sürede toparlanacaksın, merak etme. Sağlıkla ve huzurla devam etmen dileğiyle! :two_hearts::sparkles:

Sadece parol verdi doktor 4/5kere içebilirsin vitaminli şeyler tüket dedi birde burnunu serum fizyolojik yada deniz suyu ile temizle dedi. Maske ile emziriyorum altını açıyorum 3gün çok şükür iyi kızım. Ama bni özledi galiba bayağı hırçın

Hepinize teşekkür ederim içim rahatladı dediklarinizi uygulayacağım