Haydi kizlar biraz tarifleselim

10 aylil bebegim var ben korka korka ek gida veriyorum henüz çatalla ezmeden yedirmiyorum gün içinde neler veriyorsunuz bebeklerinde:)

Korkmayın parmağınızla ezilen herşeyi o kendisi damagiyla ezebilir. 10 aylık olmuş artık püre ya da ezilmiş olarak yememeli. Alışması lazım pütürlü çiğnemeye. Parmak gıda olarak verebilirsiniz eline yumuşak şeyleri.

Bazen ona kek yapıyorum . Yulaf unu göz kararı 1 yk yoğurt , 1 çok tarçın , 1 yumurta sarısı

Bazen tarhanalı omlet 1 tk bebek tarhanası 1 tane yumurta sarısı Bazen beyazı ile birlikte ayırmadan.

Her gün bir meyve püresi yapıyorum yoğurtla yediriyorum

Bebek bisküvisi de kullanıyorum

Akşam öğünü çorbalar oluyor ya da 2 çekim yaptırdığım yağsız kıymalı ile köfte. Veya kıymalı bezelye , patates yemeği gibi yapıyorum Bazen makarna veriyorum büyük taneli olduğu için az çatalla ezerek bence geç kalmadan verin şu anda çiğneme becerisi sağlayacak düzeyde 10 aylık benim kızım da

Bir de o yerken sizde yiyor gibi yapın . Omlet yapıyorum mesela ama dilimliyorum 1 cm kare gibi olacak şekilde o kendisi yiyor

7 aydan itibaren tanecikli vermeye başladim once corbalarina pirinç koyarak her seferinde kaşşiga gelen pirinç miktarini arttirdim once 2 tane sonra 3.4 diye . Puturede alisdi 1 yasinda suan herseyi yiyo buyuk lokmada yiyo pure hic vermiyorum nekadar gec kalirsa okadar zorlanirsin buyudukce zaten yemek seciyolar bu seferde puturlu olunca yemek istemez bi an once baslamalisin

Merhaba, endişelenmen çok normal, her anne bunu yaşıyor. Ben kendi bebeğime bu aylarda kahvaltıda yumurta sarısı, avokado, tam buğday ekmek içi ve peynir veriyordum. Ara öğünlerde ise yoğurt, muz, armut gibi yumuşak meyveler tercih ettim. Yavaş yavaş çatalla ezmeye başlayabilirsin, eline küçük küçük haşlanmış sebzeler de verebilirsin. Kolay gelsin!