Hazirlanan mamanin sicakligi kac derece olmali

Benimde hep kaynamis sogumus suyum oluyom ilitmak icinde aynen hemen isitiyorum bende ocakda oyle hazrliyorum.

Disarda soguk suyla karistirmakdan kastim mesela bugun hastanede mama yapmam gerekdi cafeden sicak su aldim yanimdada kaynamis sogumus su vardi onla karistirip yaptim.

1 Beğeni

Googleden bakdim aynen canim 1 saat diyo ama ben icmezse dokuyorum tekrar ilitmiyorum soguyo cunki

Termosda derece farkli artik onu kendim ayarliycam

Bnde seninki gibi yapiyorum ama 1 aydir bebegim iliktan biraz daha soguk iciyir yani bn icirene kadar soğuyor :joy:bnde yaza geliyor doye cok sorun etmiyorum . Cunku kaynatilmis su defalarca onun agizini yakmayacak sekilde ayarladim o istemedi. Bnde nasil denk gelirse oyle veriyom ama gogsumdeki sutun sicakliguni yakalamaya calisiyom .

1 Beğeni

Kiz ne doyirsunuz siz ben 5 ay boyunca yanlis mi hazirliyorum mammayi​:joy::zany_face:ben hazir su aliyom bebege sonra onu bir guzel kaynatiyom sicak suyuda biberon a koyup mamayi atiyom bi guzel calka çalka .bebek cok açsa kucuk kaseye su dildurup biberon u icine koyuyorum. Eger ideal ise biberonun sogmasini bekliyom disari ciktigim zamanda 1 saatlik bir mesafe ise biberona yapip gidiyom sicakligi cikinca iciriyom . Cok uzun bir yolsa termosa sicak su ayarliyom karni acikinca hemencecik yapiyorum. Taze oluyor . İnşallah dogrudur ya .

1 Beğeni

Hemen hemen aynı yapiyoz takma kafaya :rofl: ben de arıtma suyunu kaynatıyorum

1 Beğeni

Çok seapmamak lazım ya hatırlıyorum ilk doğduğu gün bile beni emmediginde yenidoğan hemşiresi hazır mama getirdi onu icirmeye çalışın enjektorle dedi o da öyle aman kaç derece falan demedi bide buz gibi değil sonuçta arada su ayran falan da veriyorum oda ısısında yani 40 yılda bir dışarı çıktığımda verdiğim ılık mamadan bişey olmaz olmadı olmasiiinnn

1 Beğeni

Kiz olsaydi olurdu zaten . Eskiden ona mi bakiyordu analarimiz :joy:biz iste dikkat ediyok az cok oda yeter bnce bnm eltim 2 tane buyutu ikisini de ilk dogdugu gunden itibaren kaynatamdan ceşmeden doldurup soguk suyla mama yapiyormus direk cocuklara veriyirdu Allah’a sukur cok saglikli cocuklari.biri 4 yasinda biri 1 yasinda

1 Beğeni

Evet öylede olur da ben hiç karıştırmadım yani. Birde işinize karışmak gibi olmasın ama dışardan cafe lokanta tarzı yerlerden sıcak su almayın bazen kireçli oluyor suları ve pis oluyor Ben bikere o hatayı yaptım yanımda su vardı ama tam mama hazırlarken döküldü. Yemek yemeye lokantaya gittik çocuk durmadı mecbur kaldım ordan almaya adam çay ocağının suyundan verdi. Özellikle sordum kireçli mi diye ama dedi istersen alma ama mecbur kaldığım için almıştım yaptım içti iki gün sonra çocuk ateşlendi hastalandı. Ben suya bağladım yani. O yüzden almıyorum artık

1 Beğeni

Bende böyle yapıyorum

1 Beğeni

Evet canim cok haklisin mecbur kalinca aliyorum ama artik almam dereceli termos aldim dün yanimda sicak suyum olur hep.

1 Beğeni

Ben kaynar suya hic mama yapmadim bozulur diye dusundum hep aslinda olmasi gereken nasil bilmiyom valla kaynar suda pismis kivama gelmesimi ilik sumu bunu bi arastirmam lazim. Kiz hazir su kaynatmiycan cesme suyunu kaynatip kullanacan :grin:

1 Beğeni

Hayır kaynar suda hazırlamayın sakın mamanın arkasında da yazar laktik asit kültürlerinin zarar görmemesi açısından cok sıcak su ile hazırlamayın diye. Dereceli termos bende de var 45 derece gibi olduğunda hazırlıyorum ben zaten biberona dökünce de biraz soğuyor.

2 Beğeni

Hic kaynar sicak suyla yapmamisdim soylediginizde iyi oldu yapan arkadaslarda dikkat eder bundan sonra. Bugun 37 derecede yaptim mamayi bi tik sicakdi su hazirladim derken tama iyi oldu ilikligi

Yok ben hazir suyu da kaynatiyom icim rahat etmiyor hazir su da mikroplu​:joy::joy::joy:bence kesilse kesik kesik gelirdi bence ben agizima aldigimda hic eksi tad gelmedi . Ben mesala erite corbasini da cok isitirim kesilmesin diye dk basi karıştıririm.bence bi sakinca yok boyle biz kardesime de oyle yapiyorduk .

Birsey olmaz ya .olmadi bi 5 dk bekler oyle korum icine .

Zaten muhtemel zarari olmaz sadece alacagi faydayi azaltir.

1 Beğeni

Bekleyince kesiliyoda valla bilemiyom bacim bildigin gibi yap sen yinede biseyde olmamis simdiye kadar ama cesme suyunu kaynat ver hazir su beklemis su onu verme

1 Beğeni

Bende daha sağlıklı olur diye hazır suyu kaynatıp yapıyorum. Çeşme suyunda ne olduğu belli değil gibi geliyor. Hazır sudan yapmak daha mı sakıncalı :roll_eyes: Ama neden sadece sizin düşünceniz mi yoksa bir dayanağı var mı benide aydınlatın lütfen