Hazirlanan mamanin sicakligi kac derece olmali

Merhaba Anneler googleden bakdim ama net bisey bulamadim bilginiz varsa paylasirmisiniz? Ben normalde bilegime dokerek sicakligini ayarliyodum ama kac derece olmasi lazim

1 Beğeni

Ay bide derece falan düşünmeyelim nolur yeni mi doğum yaptin canım yada mamaya yeni geçtin biz 6 aylığız valla hep serçe parmağımla kontrol ettim öyle de devam sen de buna bari yorma kendini çünkü ana olmak insanın anksiyetesini 10 katına falan çıkarıyor zaten :rofl: minimumda tutmaya çalış :rofl: yoksa bı ara benim gibi huni ararsın

4 Beğeni

5 ay 7 gunluguz gece mama hazirlayana kadar agliyo hastaneye yola cikinca su çok sorun oluyo canim dereceli termos aldim yani eger bi derecesi varsa ona gore ayarlayim zor olmasin diye bugun hastanede cok zorlandim sicak su yuzunden su al soguk su al karisti yap inan cok zor oluyo hani gunduz zaten sorun yokda :joy:

Ben dışarı çıkarken biraz kaynar yapiyorum bebek arabasinda bebeğin yan tarafına koyuyorum zaten 2-3 saatte soguyo biraz öyle veriyorum valla artık buz gibi değil ya yesin onu da ya :rofl::person_facepalming: ooo olmuşum ben tamam ikinciyi de yapım de çıksın aradan :rofl:

Mamayimi direk hazirliyon kaynar suyla eger oyleyse hazirladikdan sonra icilmesi gerekiyo canim beklememesi gerekiyo 1 saat icinde bile veremiyoruz icmezse mamayi .

Niyeki sıcak olmadığı durumda kalabiliyor diye biliyorum sıcakta eksiyor bile de tadı falan değişmiyor . Aaaa kiizzz korkutma beni ayyy gerçekten mi üzülürüm yazık çocuğa :face_with_peeking_eye:

Googleden bakdim 2 saat bekler diyo ama mamanin uzerinde daha farkli yaziyo anlamadim gitti ben yaptigim mamayi icmezse sogursa isitmam dokerim

Öyle hazırlayıp tekrar isitmam asla da ne bilim sıcak hazırlayıp ılıyınca veriyom valla

1 Beğeni

Ben mamaya basladim kutuda bu yaziyodu bunu gordugumden beri ben icmedigini dokuyorum zaten hemen icmezse soguyo kaynar yapmadigim icin canim

Acaba kaynar hazirlamanin bi zarari varmiki pisirir gibi oluyodur ya vitamini falan gidermiki amann ne zor isler kiz bunlar :joy:

Galiba Bebelac kullanıyorsunuz biz de öyle :rofl: hoşgeldiniz öncelikle mama serüvenine :rofl: bişey olmaz inşallah ya şimdiye kadar olmadı yani

1 Beğeni

Ay bide bunu stres yapamam valla anksiyetem coştu :rofl: 6 ay 11 günlük olduk bişey olmadı olmaz heralde zaten öyle çok da bekletmiyorum Max 2-3 saat bide sıcak biyerde değil nolcakki ay ben bu kafayla ikinciyi yaparsam yandık

2 Beğeni

Simdiye kadar bisey olmadiysa olmazda canim ben dogdugundan beri veriyorum mama 10 yasinda bide kziim.var herseyi unutmusum sanki ilk anne oluyo gibiyi valla sen takma bildigin gibi devam :joy::face_with_hand_over_mouth: ikinciyede acele etme ozaman huni takarsin valla

31 yaşımda 2 tüp bebek 6 aşılama sonunda kocayı degistirdim de öyle hamile kaldım :rofl: o yüzden bussuru istiyorum bide ben tek çocuğum benim cücüğüm tek büyüsün istemiyorum gerçi iki tane abisi var ama aynı anadan da olsun

2 Beğeni

Nasip iste canim kuzeniminde 10 yil olmadi ayrildilar ikiside baskasiyle evlendi iksininde hemen cocuklari oldu demekki rabbim oyle uygun gordu. Bi kardesi daha olsun tabi canim

1 Beğeni

Bileğinize damlattigoniz zaman sıcak ya da soğuk hissetmemeniz lazım. Yani mamanın vücut ısısında olması lazım. Ben Su kaynatip bir surahide sogutuyorum. Hazırda hep kaynamış soğuk suyum oluyor yani. Mama yapacağım zaman hemen ketilda kaynatıp önceden hazırladığım soğuk suyla da ilindiriyorum ayarliyorum sıcaklığını öyle mama yapıyorum. Sıcak yapıp soğumasını beklemiyorum

Ben evde yaptığımda direk soğuk suyun içine koyuyorum soğuyo. Dışarda da suya koyabileceğim ortam varsa koyuyorum yoksada yiyeceği zamanı bildiğim için biraz önceden yapıyorum tam vaktine gelince yiyor şuana kadar sorun yaşamadım. Önceden direk bileğimden bakardım şimdi de el kararı bakıyorum yani artık alıştığımız için hangi sıcaklıkta içebildiğini biliyorum direk veriyorum

1 Beğeni

Birde hiç dışarda soğuk suyla karıştırmadım kaynar olmayan suyla karıştırmadım yani. Gerçi evde de soğuk suyla karıştırmadım da. Hep önceden ayarlıyorum zaten biberonj soğuk bi kaba koyunca max 5 dkkada soğuyo

1 Beğeni

Ha birde 1 saati geçtiyse yapalı ondan sonra vermiyorum 1 saat bekleme şeyi var galiba.

1 Beğeni

Vucut sicakliginda olmasi gerekiyor yani 36.5 - 37.5 arasi idealdir muhtemelen.

1 Beğeni