Hem öksürük hem burun akıntısı başladı

Oğlumda sabah öksürük başladı birden ilerledi burnu da akmaya başladı. Hırıltı da var şimdi sürekli burnunu temizliyorum buhar da verdim başka önerisi olan var mı sabah bakacağım bı durumuna olmazsa sağlık ocağına mi gitsem

Geçmiş olsun, bence direk hastaneye gidin sağlık ocağı birşey yapamıyor zaten bebeklerde hastalık hızlı ilerliyor, hastanede röntgen çektirmeniz vb faydalı olacaktır.

1 Beğeni

Canım aynı soruyu ben sormuştum daha farklı ne yapabilirim diye ancak malesef bu durumda burun temizlemek ve buhar vermek dışında bir cevap alamadım sonra başka bir sorudaki arkadaşın dediğini hatırladım Zeytinyağına 5-6 diş sarımsağı doğrayın bir iki saat bekletip ayak altına sürüp çorabını çekin sadece yağı 2-3 saatte bir sür gerçekten öksürük ve soğuk algınlığına iyi geliyor

1 Beğeni

Saglık ocagında birsey yapmazlar ilacta veremezler bebege onlarda sizi cocuk hastalıkları druna veya acile yonlendirirler. Oksuruk ve hırıltı için cigerlerine bakılması lazım Allah korusun cok hızlı sekilde bronşite cevirebiliyor cunku. Gecmis olsun.

1 Beğeni

Hastaneler hastalik kayniyo tabi once saglik ocagina gidin bizim doktor kulak bogaza bakiyo cigerleri dinliyo sknti varsa hastaneye yonlendiriyo zaten.

1 Beğeni

Deneyeceğim bakalım teşekkür ederim

1 Beğeni

Sabah sağlık ocağına gittim kardeşimin eşi de pediatri doktoru ama uyuyordu. Rahatsız etmedim. Sağlık ocağı doktoru antibiyotik verdi ciğer de bişe yok dedi burun akıntısını sık sık temizlerim. Asist şurup falanda vermişti sakın onları kullanma dedi bir şurup daha vermişti onu da verme dedi sadece antibiyotik vereceğim bakalım

Aynı şikayetlerle bir kaç gün önce gittik doktora. Geceleri öksürükten uyuyamiyordu oğlum 6 aylik. doktor ciğerler temiz olduğu için antibiyotik vermem dedi hatta ilaç hiç kullanmayalım sürekli burun temizliği yap bol bol emzir dedi. Bende sürekli burun temizliği yaptım serum suyu ile aspiratör ile de çektim hep üç güne biseyi kalmadı.

1 Beğeni

Ya ne bileyim ben dayanamdim boğazı çok dolu nefes alıp verirken hırıltılı ilerlecek belli verdim bende

4 aylıkken gittiğimizde hırıltısi yoğun olduğu için bizede vermisti ciğerleri dinleyince anliyolar. Bu kez yine hırıltı vardı ama vermedi demekki hiriltinin yoğunluğuna göre veriyolar ama sen yinede böyle durumlarda çocuk uzmanına göster. Sağlık ocağı oğlum daha kırkı çıkmadan göbek fıtığı dediler hoc bir şikayetide yoktu apar topar o korku ile hastaneye çocuk doktoruna gittk çocuk doktoru çok kızmıştı sağlık ocaklarini anlamiyorum emin olmadan tani koyuyorlar diye öyle bişey yokmuş o yüzden artık hep çocuk doktoruna gidiyorum hastane bize çok uzak 1 saat uzaklıkta farklı ilçede ona rağmen en ufak bişeyde çocuk doktoru görsun istiyorum korktum çünkü bir kere​:face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Evet cigerler temizse antibiyotik verilmiyor. Benim bebegim 15 gunlukken grip oldu. Ciğerleri temiz oldugu için antibiyotik verilmedi ama beş gün kuvozde kaldı oksijen tedavisi aldı.
Konu sahibi arkadasım soz konusu cocuk hastalıkları oldugunda muhakkak uzman hekime gitmenizi oneririm. Cocuklarda kullanılacak pek fazla ilac yok ve kullanılan ilaclarında ay ve kilosuna gore doz ayarı yapılması gerekiyor. Antibiyotik gerekli mi değil mi sadece uzman cocuk drları bilir. Bosu bosuna kullanılan her antibiyotik cocuklarımıza ciddi zararlar veriyor. Dogru tedavi için cocuk acilden giriş yapıp o sekilde bir uzmana gosterin.

2 Beğeni

10 15 gün bebeğim hastalıgı çekti maleswf serum fizyolojik ile burnunu temizleyince gece rahat uyudu . Burnunu ihmal etme ciğere inmesin canım . Geceleri öksürükten uyuyamadınyavrum ek gıda yemedi falan . Doktor en aon bi damlacık yazdı gece rahatlatır dedi onu verşyorum

1 Beğeni

Haklısın ondan dolayı sordum her ilacı kullanmam yarın gideceğim bı muayene etsin ona göre devam ederim bugün calpol ver huzursuzsa dedi öyle yaptım muhtemelen üst ön diş patladı bugun onun ağrısı vardı

Cigerlere inmesi beni çok korkutuyor inmeden hemen geçsin istiyorum ama bakalım :frowning::frowning: yarın bı doktor muayene etsin de ona göre ne dicek ne yapmam gerekiyor

Ben sürekli burnunu temizliyorum akşam buhar da verdim öksürük var balgamlı onu atması lazım bakalm umarım uzun sürmez toparlanır ogluşum

1 Beğeni

Toplanır Allahin izniyle burun temizliğinin üstüne çok duruyor doktorlar aspiratör ile de çek iyice temizlensin öyle öyle atlatır inşallah

1 Beğeni

Aynen burun temizliği önemliymiş hala hırıltı var dün gelinimiz ciğere inmiş dedi antibiyotik şart dedi iyiki başlamışım öncesinde

merhaba nasıl oldu oğlunuz… benim de kızım hasta sürekli öksürmuyor arada öksürüyor ama öksürünce de içi dolu dolu. sağlık ocağına gittik orda Dr dinledi ciğerlerini temiz dedi 2 gün önce ama hala gecmedi. burun akıntısı da var… temizliyorum çok fazla sümük geliuor inanilmaz

1 Beğeni

Biz bir hafta antibiyotik kullandık öyle geçti şuan sağlık ocağı kıyafetle dinliyor bir gün sonra pediatri doktoru dinledi ciğerlere inmiş dedi yani bence kullanmaya başlayın derim burnunu sık sık temizleyin ben öyle yaptım çok şükür hırıltı burun akıntısı kalmadı şimdi

yok kıyafetten dinlemedi. içerden dinledi. sıkıntı yok dedi. çok şükür yokmuş şuan yok denecek kadar azaldı burun akıntısı var çok az. Çekiyorum ara ara. şükür antibiyotiksiz atlattık. antibiyotigi vücuttan atmaları bir yılı buluyormus. çok zor bir durum. Allah tüm bebislere sağlık versin

1 Beğeni