Her beslemeden sonra süt sağmak gerekli mi?

Selam arkadaşlar, bebeğim 20 günlük, şuan yeterli sütüm var çok şükür bebeğin idrarından ve dışkısından anlıyorum doktor da böyle dedi. Yine de süt sağmaya gerek var mı?

Doktorum buna gerek yok sen süt sağdıkça vücut ne kadar ihtiyacın oldugunu bılmıyor ve gereksız fazladan süt üretiyor bu da bir memeden emzirirken, diğerinden de akmasına seni yormasına sebep oluyor dedi. Ama benım kafam karısık cunku bebegım 7-8 dk aktıf emip bırakıyor ve uyuyor ama göğsümde hala hafif dolgunluk şişlik oluyor. Şimdi 20 günlük tamam süt yetiyor ama büyüdüğünde??

E ben bu memede kalan sütü sağmazsam tıkanıklık ya da sütte azalma olmaz mı? Lütfen tecrubelıler anlatır mısınız ınanılmaz kafam karısık bu konuda. Tesekkurler şımdıden​:two_hearts:

Gögüs terbiyesi denilen olay 3. Ay civarı gerçekleşiyor belki 4. Ay diyeyim . Başlarda sütün çoksa sağıp dolaba koyabilirsin buzluğuna. Büyüdüğünde inan saat aralıkları açılacak ve ona göre süt üretimin olacak sen sağım yap ilerde istesen de saat başı veya 2 saate bir o kadar süt gelmeyecek bebek de emmeden biraz biraz uzaklaşıyor saat aralığı olarak hani.
Benim de öyleydi hep sağdım bebekten sonra 40 50 cc civarı hep buzluğa attım. İhtiyaç olduğu zaman kullandım şimdi 5.5 aylık ihtiyaç halinde ek gıdaya içerik olarak 1 aya kullanıcam. Hala da fazla görsem sağar koyarım .

2 Beğeni

Öyle mi diyorsun​:confused: buzlukta da sadece 3 ay kalabiliyormuş:confused: bazıları altı ay diyor

1 Beğeni

Hayır buzlukta anne sütü 6 ay 1 sene arası kalabiliyor. O kadar kıymetli bir şey ki sakın atmayın sağın sütünüzü porsiyonlayın . Allah vermesin kimseye üzücü bir olay yaşadım ben sütüm azaldı orda kullandım sonra arttıracak şeyler kullandım normale döndü. Doktorlarda kendimiz hastaneye götürüyoruz ama dr. Osman gönülal var onu da tavsiye edeirm videolarını dinleyebilirsiniz

1 Beğeni

Evet ben de o doktoru takip ediyorum, çok teşekkür ederim güzel bilgiler için :folded_hands:

1 Beğeni

Rica ederim ne demek :heart: kim ne derse desin bu arada bazen doktorlar bile süreciniz size özel. Bilim dünyası kesin sonuçları olan bir durum değildir varsayımlarla ilerler ve her gün yeniler. Bu sene yapma derler seneye sütünü sağ koy da diyebilir. Her konu için geçerli aslında süreciniz sen ve bebeğine özel daha bebişin küçük 1 ay daha geçsin daha güzel olacak her şey

1 Beğeni

Ay canım benim çok teşekkür ederim doğru söylüyorsun

1 Beğeni