Kızlar herşeye nasıl yetişiyosunuz? Kızım 5 aylık ama mutfağım hiç toplanmıyor aşırı dağınık, dolapta bozulanlar mı dersiniz, dağınıklık mı dersiniz, yemek yapmak temizlemek, bide ek gıda başlıyor, hem evi temiz tutup hem bebeğinizle ilgilenip hem kendinize bakabiliyor musunuz? Ben çok yoruldum hiçbişeye yetişememekten ne kendime bakabiliyorum ne saçımı yapabiliyorum ne giyinebiliyorum makyaj desen nasıl yapıldığını bile unuttum. Geceleri kızım saat başı uyanıyor, uykuda yok.Ev hep dağınık hep hep hep. 5 aydır 1 kere oh bugün ev temiz yemeğim hazır oturup kızımla oynayayım diyemedim. Psikolojim iyiye gitmiyor. Siz nasıl hepsine yetiyorsunuz. Bana fikir verebilir misiniz?
Öncelikle kendime rutin oluşturuyorum temizliği kolay yapabilmek için evimdeki bütün gereksiz eşyaları kaldırdım Büyük halılar yerine ince kaydırmaz yıkanabilir halılardan kullanıyorum On yaşında da bir oğlum var sabah kalktığınızda üç tane kızımla biraz oynuyoruz yatagin içinde sonra onu yanıma alıyorum onu kucağında kahvaltı hazırlıyorum hep beraber kahvaltı ediyoruz sonra kızımın uykusu geliyor onu yatırdıktan sonra etrafı topluyorum Şekerleme gibi 40 40 dakika falan uyuyor sabah saatlerinde Emzirme biraz oyun derken süpürge yapıyorum süpürge sesini çok seviyor çünkü Evim toparlanmış süpürgem yapılmış oluyor Son ikinci uykusunda hemen hemen akşam yemeğini hazırlıyorum gündüz Yemekler pişerken o sırada yerlere vileda atıp toz alıyorum Eğer bu sırada uyanırsa da ana kucağı ile yanıma alıyorum Ya da kanguruuyla önüme oturttuuyorum Veya TV’den ekran müzik açıyorum Saat 2:30 üçte işim tamamen bitmiş oluyor Akşama kadar sadece çocukla ilgilenip oturuyorum kahve içiyorum dinleniyorum akşam babası geldikten sonra o ufaklıkla ben ilgileniyorum hep beraber yemek yiyoruz Yemek saatinden sonra uyuyor zaten O sırada hemen mutfağı toparlıyorum Eşim de yardım ediyor tabi Biz de çamaşır makinesi çok çalışıyor günde iki makina çalıştırıyorum haftada iki kere bütün gün yapıyorum Onu da akşam saatlerinde eşim geldikten sonra yapıyorum Zaten düzenli yıkayıp ütülediğim için çok fazla gerekmiyor zorlanmıyorum Aslında bir rutine koyarsan kendini yaparsın sadece evinde fazlalık olan bütün eşyalarını kaldır bence benim dip köşe temizliğim A’dan ve en fazla iki 2,5 saat sürüyor düşün fazlalık ne varsa kaldırdım nevresim takımlarından tabak Çanaklara kadar İhtiyacım kadarını kullanıyorum
Bende yetisemiyorum onun uyudugu 15 dk icinde mutfagi topluyorum evi duzeltiriyorum tam bitmeden uyaniyor zaten. Sonra ona mama yapıyorum biraz oynuyorum kaldigim yerden devam ediyorum. Bazen duruyor bazen hic durmuyor kucagimda yemek yapıyorum, temizlik yapmayq çalışıyorum. Bir şekilde aksam oluyor ama nasıl oluyor hic bilmiyorum. Yemek yeme alışkanlığım yok zaten yemek yicem an hemen aglama krizleri huysuzlukluk yemek yiyebilmek icij aksam esimi bekliyorum
Bende böyleyim canım 6 aydır toplasan 3 kez makyaj yapmışımdır. Benim üç çocuk var ne çamaşır bitiyor ne bulaşık. Detaylı temizlik hiç yapamıyorum yer süpür sil o kadar. Ve buna rağmen gece 2 de uyuyorum işlerimi yetiştirmek için. Evim 10 dakika düzenli kalıyor en fazla sonrası hep dağınık. Evi genelde akşamları süpürüyorum çamaşır katlama yerleştirme akşam yapıyorum eşim bakıyor o sırada çocuğa. Yemekleri oğlum ne zaman uyursa o zaman yapıyorum erken hazır ediyorum. Boş vaktim olursa o sıradada oturmuyorum hemen bi dolap falan siliyorum ama aşırı yoruluyorum evin içinde bile koşa koşa yürüyorum öyle bi tempo. Artık detay temizlik için yardımcı almaya karar verdim haftada bir veya iki haftada bir gelecek kapı pencere dolaplar için. Perşembe günü gelecek umarım anlaşabilirizde uzun süre gelir.
Rutinleri koyarsan güzel olur ama illaki her şeye yetişmek zorunda değilsin her zaman düzenli olmak zorunda değilsin önemli olan senin ve bebeğin sağlığı iyi olmaya çalış bazen çok zor olur. Öyle zaman oluyor ki tüm düzen bozuluyor. Herkes ile de aynı olmak zorunda değilsin bırak bazen dağınık olur kendin ile ilgilen sen
Atni durumdayi bende de 2 oglan var okula giden 2 aylik bebegim hic uyumuyor surekli agliyor gercekten evde kosuyorum
Merhaba malesef ki rutine falan koyamiyorum 4 aylik bbegim var duzenli uykusu yok bazen gunduzleri hic uyumuyor uyusada kendime vakit ayiriyorum 1 saat filan aksam babasi gelince ev supuruyorum mutfagi toplayip temizliyorum oldugu kadar, bebegimin yasam alani (yatak odasi ve oturma odamizi temizliyorum, diger odalari … goturuyor.
Bebeginizle zaman gecirin bir daha asla bu kadar kucuk olmayacaklar
Herseye yetiseyim dersen yetisemezsin bende yetişemiyorum eşimin destegi olmasa hic yetisemem sabah evi toplar yemek isini hallederim aksam esime veririm bebegi sen bak ben is yapayim yada ben bakarim o yapar isleri ama sunu unutma sen robot degilsin herseye yetisesin gün gun paylaştir oyle yap hepsi hemen bitmiyor ki valla benim ev temiz ama daginik oyle birakip tatile ciktik eşim herseye yetismek zorunda degilsin dediginden beri daha az kafaya takiyorum
Benim ilk çocuğum. 3+1 evim var. İki odayı kullanmıyorum (yemek odası ve misafir odası) kapattım kapılarını. Bir gün tuvaleti banyoyu yıkasam ertesi gün toZ alıp çamaşırları hallediyorum
Benim de bebeğim uzun uyumuyor. Babası evdeyken babası bebeğimle ilgileniyor. O sırada duşumu falan alıp temizlik yapabiliyorum. Zor bi süreç malesef.
Yani tek çocuk hiç çocukmuş onu anlıyorum. Benim kızlar biri 4 e biri 1 e gidiyor. Kocaman oldular ama dağınıkları bitmiyor bebekten çok yoruyorlar beni. Bide kıza okuma yazma öğretiyorum huniyi takmama az kaldı.
Benimde aynen oyle büyük oglan 4 diğeri 3 hala ödevlerini benimle yaparlar cildirtiyorlar brni her birinin corabi bi terde cantalar bi yerde arkalarini toplamaktan bıktım
Bu bı süreç buda geçecek evi dip köşe bı gün birinin yardımıyla temizleyip sadece etrafın dagilik ligini toplamaya çalışıyorum ben öyle yaptım temizleyemedim oturdum ağladım eşim temizliğe çok önem verir kendimi çok kötü hissetmeye başladım daha sonra kızım her uyudugunda iş yapmaya çalıştım her uyudugunda bu sefer uykusuzluktan geberdim sonra sallamadim çok ta pislenirse pislensin kirlenirse kirlensin çünkü ne ben bebişimin bu günlerini tekrar geri alabilecem ne de sağlığı mı geri alabilecem ondan dolayı kızım uyudugunda bı yemek yaptım geri kalan işimi eşim gelinceye bıraktım o baktı ben yaptım
Benimde 3 aylık kızım var aynı durumdayım… Kucağa fena alıştı genelde kucakta uyuyor napıcam bende bilmiyorum. Eşimin işten gelmesini bekliyorum mutfağı toplamak için…
Zor oluyor ama sabah oğlum 7-7.30 gibi kalkıyor oyun oynuyoruz altını değiştiriyorum emziriyorum tekrar oyun oynuyoruz ve yatıyor o yattığında yatmıyorum önce yatak odamı topluyorum sonra makineye çamaşır atıyorum varsa daha sonra kendime güzel bir kahve yapıyorum kahvemi içerken toz alıyorum o esnada kahvem bitiyor zaten tuvaletleri yıkıyorum oğlum uyanıyor tekrar emziriyorum altını değiştiriyorum oynuyoruz bu arada baya kusuyor üstünü değiştirip mama hazırlıyorum mamasını yedirdikten sonra oynuyoruz ve tekrar uyuyor o uyuduğu zamanda evi süpürüyorum siliyorum silme işi bitmeden uyanıyor mutfağa geçiyoruz yemek yapıyorum erkenden sonra işim bitmiş oluyor ve oturuyorum çocuğumla ilgileniyorum eşim geliyor yemek bulaşık falan derken akşamdan mutlaka evimi toplayıp yatıyorum çamaşırları akşamdan katlarım gündüze bu tarz angarya işleri bırakmam böyle işte
Oğlum da 5 aylık. İlk başlarda randuman tutturamadım ama sonradan kendime bir liste oluşturdum. Her gün 1 oda,( tuvalet+ banyo 1 gün) diye oluşturdum.Lisyeti çok doldurmamaya dikkat ettim.Kağıdı yatak odamda görebileceğim bir yere kattım. Akşamdan etrafı topluyorum. Günlük çamaşır işini halledince baya rutine bağladım
Canım bende sabah 6 bçuk yada 7 de kalkıyorum. Büyük oğluma kahvaltı hazırşıyorum ayriyetten okulu için beslenme. Ayriyettwn bebeğime kahavaltı hazırlıyorm. Bebeği babannesine verip büyük oğlumu okula bırakıyorum . Bıraktırktam sonra sahilde yürüyorum ve koşuyorum aç karnına . Güzel bi ter atıl eve gelip yıkanıyorm. Bebebğimi alıp uyutuyorum o uyurken kahvaltı yapıp oturuyorum. O uyanıyor bi yandan mutfağı ve evi toparlayıp bi yandan diğer öğününü hazıelıyorum . Öğlen olunca namazı kılıyorum ayriyetten yine bebiişin uyku saati geliyor. O uyurken bazen ya yemek yapıyorum yada ibadet ediyorum. Sonra bakıyorum saat 4 olmuş oğlanı almaua gidiyorm . Sonra yemek hazırlıyorum. Oğlumun ödevlerini çalışıyorum yemek hazırla topla et namaz kıl derken akşaö saat 8. Eşim büyük oğlumu bende bebişi yatırıyorum. Sonra benim dinlenme saatim başlıyorm. Yatsıyıda kılıp yatıyorum . Ya uyuya kalıyorum yada uzanıyorum. Sonra gece bebiş çok kalkıyor tabi. Büyük oğlumu bebekliğinden beri erkwnden uyuturum bebeğinde öyle alıştırıyorum. Kışın 8 yazın 9 u geçmez asla uyku saati misafir düğün vs varsa geçe sarkar. Çocuklar uyuyunca amca kafamı koyuyorum önkü bu tempodayım. Bazen yemek olarak pideler lahmacunlar yaparım. Bazem enerjim oluyor uğraşabliyorm uzun şeylerle ama bebek doğduğundan ilk 3 ay falan bende tempoya alışamamıştım. Napçam nasıö alışçam hep böylemi gitçek die düşünüyorum gittikçe düzeliyorlar