Hiperlaktasyon acil çözüm

Kızlar merhaba, süt konusunda bir çözüme bir yardıma ihtiyacım var. Sütüm tazyikli ve bebeğin ihtiyacından fazla. Bebeğim emerken akışa yetişemiyor, sürekli boğazında kalıyor, genzine kaçıyor ve öksürüyor. Boğazında kalması beni çok korkutuyor. Huzurlu bir şekilde beslenemiyor. Ememeyince de sinirlenip ağlıyor. Daha kötüsü nefessiz kalmasından korkuyorum. Sütü vermeden önce sağ demeyin çünkü onu da denedim ama tazyik iyice arttı. Sağdıkça vücut, demekki daha süte ihtiyaç var diye algılıyor. Bebeğim emmediği vakitlerde sütüm sürekli akıyor, göbek bölgem, pantolonumun bel kısmı ıslanıyor. Bu kadar süt olmasına rağmen bebeğim karnını rahat doyuramiyor. Sürekli tıkandığı icin memedeyken ağzını açıp ağlayıp hava yutuyor. Sonra gaz sancısından kıvranıyor. Lütfen bir çare :sweat::sweat:

Emzirmeden 10 dakika önce sağ . Sağım zamanı önemli burda. Bende aynı sorunu yaşadım.
Sağıp biraz boşalttım verdim memeyi eskisi kadar olmasa da boğulmadan emdi şükür .
Ki zaman geçtikçe hem çenesi güçlenecek hemde göğüs ihtiyaca göre üretecek . Hep böyle olmuyor

1 Beğeni

Sütünüzü sağıp biberonla verebilirsiniz isterseniz. Sakince rahat rahat yer. Sonuçta anne sütü yiyor olacak. İlla memeden emmesi şart değil bence.

Canım onu yaptım da 2. Günün sonu geceye doğru memeyi almadı . Meme reddi oluşur diye kaşık biberonla denedim . Onuda istemedi . Sağdım biraz memeyi verdim baktım boğulacak çektim sonra geri verdim öyle öyle alıştık

@Eğitimcianne1 blok emzirme yöntemini denemelisin. Belirli bir süre tek memeyi emziriyoruz, diğer memeyi nadasa alıyoruz. Daha sonra nadasa aldığımız memeyi emzirmeye başlıyoruz ve bu süre boyunca diğer memeyi nadasa alıyoruz. Blok emzirmede bir memeyi üst üste emzirip diğerini nadasa bırakarak memede sütün beklemesini sağlıyoruz. Nadasa bırakılan memede süt bekledikçe beyin “aslında bu bebeğin o kadar da süte ihtiyacı yokmuş” diyerek nadastaki memenin süt üretimini azaltır.Blok emzirme sırasında üst üste emzirilen meme ise daha tam dolmadan ikinci emzirmeye geçtiği için sütün fışkırma oranı azalır ve bebek daha rahat emebilir hale gelir. Bir süre sonra memeleri değiştirip nadasa aldığımızı emzirip, emzirdiğimizi nadasa alarak bu işleme devam ediyoruz.Sağım yapacağın zaman da "memeyi rahatlatacak kadar” olmalı. Eğer memeyi sonuna kadar boşaltırsan beyine yine bol bol süt üretmesi için mesaj göndermiş olursun.

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim, bu çok mantıklı geldi, inşallah işe yarar.

Biberonun akışı çocuğa daha zahmetsiz geldiği için sonrasında memeyi emerek yorulmak istemiyor, meme reddi oluyor.

Peki bu nadas süreleri ne kadar olması lazım? 1 gün , 2 gün?

Merhaba, ayni sorunu yasadim bir sure ve perisanlikti resmen. Blok emzirmeyi onermiyorum, mastite davetiye çıkarıyor. Bende durum hala ayni ama buyudugu icin biraz daha rahat ilerliyoruz. Yatarak veya ayakta dik pozisyonda emzirmeyi deneyin. Arada memeden cekildiginde memeyi sıkıp tazyigi atın. Sakinlesmeden zorlamayin. Biliyorum cok zor, sutum var ememiyor diye agladim 1 ay boyunca. Sagim yaparken en dusuk mod ve sütü bitirmeyecek kadar sağın, sagdiginizi verin meme alma suresi uzasın. Maalesef çok arastirmama rağmen boyle anlik cozumler uretebildim. Ayakta emzirmekten agrimayan yerim yok. Umarım siz kalici bir cozum bulabilirsiniz.

2 Beğeni