Merhaba bebeğimde iki gündür hırıltı var , burundan geliyor horlama gibi burnunda pislikte yok , nefes zor alıyor gibi . Ne yapabilirim bilgisi olan var mi
@Buket burunlarında bulunan kıkırdaklardan oluşan nefes yollarının normal insanlara göre daha dar olmasından kaynaklı olabiliyor. O yüzden 1 yaşına kadar normal kabul edilir. Ama şiddeti ve süresi artarsa doktora götürmenizde fayda var.
Reflü kaynaklı da hırıltı olabiliyor besledikten sonra hemen yatırmayın dik tutun yatırırken de reflü yatağı kullanın belki fayda görürsünüz
Burun temizleme yapman gerek canım.
Deniz suyunu her gün damlatıyordum burnuna ben.yapmadığım zaman hırıltı oluyordu
Bizim bebektede bı kaç gün hırıltı vardı dün uyuyamadı sabaha kadar bende burnu temiz sanıyordum uyuyodu yatağına koyunca iki dakika sonra kalkıyordu karnı toktu altı temiz gazinida çıkarıyordu ağlıyordu sürekli aklıma burnu tıkalı olabilirmi acaba diyerek sabah eşime serum fizyolojik aldırdım temizledik bayağı sümük çıktı sonra rahatlayıp uykuya geçti şükür
Bende serum fizyolojik aldım ama henüz denemedim deneyeceğim siz nasıl yaptınız günde kaç defa
Bildiğimiz deniz suyu ile mi yapiyorsunuz
Burun deliklerine biraz sıkıyorum sırt üstü bekletiyorum 30saniye flan sonra eşim nazal aspiratör ile çekti tertemiz oluyo