22 gün önce doğum yaptım doktorum 40 ın çıkınca gel nasıl korunmak istiyorsan ona göre işlem yapalım dedi kol altı implantı önerdi ama etrafta çok olumsuz yorumlar implant hakkında kararsız kaldım sizce hangisi iyi
Kol implantı taktiran var cevremde ama cok pahali gecen sene en uygun yer 12/15arasi fiyat vermisti ki süresi var o implantlarin bende dusunuyodum ama fiyat cok caydirici oldu
Doğum sonrası benim doktorum da implant veya spiral önerdi. Ben hormonlarını etkilemeyecek bir korunma yöntemi istiyorum dediğimde de o zaman spiral kullanabilirsin dedi. Yaklaşık 5 aydır bakır spiral kullanıyorum. Memnunum. İlk 2-3 ay biraz kasık ağrısı yaptı. Vücut alıştıkça geçti.
Deri altı implant yaptiran çok şimdi ,memnun kalanlarda var
O kadar var mı ya ben daha uygun bekliyodum
Adet düzensizliği yapıyo mu o da
Evet memnun olanda var pişman olanda var o yüzden kararsız kaldım
Çok acılı işlem olduğunu söylüyorlar öyle mi ? Ben bu yüzden cesaret edemedim
Ben de yapmadı. Sadece takıldıktan sonra 2 adetim falan epey yoğun oldu 10 günü buldu. Sonrakiler normal 5-6 günde bitti. Doktorum da demişti zaten bakır spiral kanamayı arttırabilir diye.
Yok hiçbir acı yok inanın. Çatı muayenesi gibi uzaniyorsunuz. İşlem 5 dk bile sürmüyor. İşlemden sonra gayet rahat yürüyerek çıkıyorsunuz zaten. Spiral takılırken hiç acı ağrı hissetmedim. Sadece doktorun spirali takmak için vajina ağzını açmak için kullandigi bir alet vardı onu taktiginda soğuktu onu hissettim ben. Öyle bir acı ağrı yok olmadı.
Ben bugun takdirdim bakir spiral daha oncede takdirmisdim. Agri hic olmuyo merak etme yani takarken bile sinek issirigi gibi olur korkma dedi ama onu bile hissetmedim sadece bacak agrim var suan oda normal yani. Normal dogum yaoanlarda daha kolay oluyomus ben sezeryan oldum ona ragmen cok basitti
Var maalesef ve maks3senede bi degistirilmeli kurallara uyuldugunda %100 koruma saglayan güncel tek yöntem