Kizlar bebegim 11 aylık olcak gece asla uyumuyor gündüz sıkıntı yok. Dis belirtisi yok, hasta değil. Hic bir sorunu yok ama 1 haftadır 10 dk da bir kalkıyor uyku sersemi ne yaptığımı da bilmiyorum bana bi çözüm onerin yoksa ben kafayi yicemm. Ayağımda sallarken uyuyakaliyorum. Dusurcem yataktan diye korkuyorum. Ayağımda uyuyor ama yatağına koyduğumda uyumuyor.
Bı sikintisi yoksa neden uyumuyor ki bı sorsanız mi valla ikinize de zarar
Bir doktora aynı bu şekilde soru sormuşlardı. Destekli uyuttuğunuz için yerine bıraktığınızda o desteği arıyor demişti doktor uyku eğitimi alınmasını öneriyordu. Bende kucağımda uyutuyorum tam dalmadıysa yerine koyunca uyanıyor şu an dört buçuk aylık ama büyüdükçe çok zor olacak farkındayım
Aynı durumu yaşıyoruz canım yalnız değilsin inan
Kac kere sordum. Uyumasi lazim diyor başka bisi demiyor sanki ben uyuması gerektiğini bilmiyorum çocuğun
Aslında hic huyu değildi büyüdükçe mi değişiyor dicem ama büyüdükçe gece daha iyi uyumasi gerekmiyor mu gündüz isteği olmuyor uyuyor direk gece sorun çıkıyor
Bebek yemek tarifleri kitabında ıhlamurlu kahvaltı tarifinde 1 çay bardağı ıhlamurun çiçeğinden demlenen suyla muhallebi yapılmış.Ihlamurun uyku getirici özelliği, sakinleştirmesinden bahsedilmis.Bu 6.aydaki tarifteydi.Doktorlar 1 yaş öncesi onermiyor doktorunuza danışarak kullanın diye belirtmişler.
Ikincisi gündüz uykusunu alıyor olabilir mi?
Üçüncüsü sıcak yerden Soğuk yatağa koyuldugunda rahatsız oluyorlar.
Dördüncüsü biz birlikte yatağımda yatıyor,daha sonra kendi yatağına geçiriyorum yarım saat sonra mesela,uykusu ağırlaşmış oluyor ve uyanmıyor.
Aklıma gelen tavsiyeler bunlar sadece
Ihlamurla papatyayi demleyip içirebilirsin sakinleştirir bir de bizim diş çıkardığı için gece çok kalkıyordu aynı mahvolmustum artık yani agliyordum yorgunluktan sinirden araştırdım baybay night damla aldım eczaneden iki gün kullandım gece sadece bir kez emmek için kalktı sonraki günler kullanmadım ama iyi geçti gece bugün yine yaptı icircem bir daha sakinlestiriyor doğal içerikli
Bende cok düşündüm bay bay damlasını herkes cocugu mu saflastircsn dedi kullandirmadi
Dişle ilgili muhtemelen başka bişey aklıma gelmiyor 11 aylık bebeğin gaz sorunu falanda olmaz ağrı kesici vermeyi denedinmi? Benim oğlumda 8 aylıkken yataktan düştü. Oyunparkının arakatı kaldırsam çok derin oluyor indiremiyorum uyurken. Bende oyunparkını kaldırdım yer yatağı koydum yatağımın yanına orda uyutuyorum gecede emzirmek için yanına iniyorum asla yatağıma almıyorum çünkü uykum çok ağır tekrar düşer diye ödüm kopuyor. Sende böyle bi tedbir al Allah korusun çok tehlikeli.
Doğduğundan beri cok nadir yanımda yatmıştır. Hep besikte uyudu. Diş diyorum ama belirtisi yokki. Bryazlik ya da kabarma felan. Ayağımda sallarken uyuyakaliyorum ama beynim açık dusucek mi edicek mi diye. Sosyal medyada gördüğüm her şeyi denedim ama fayda etmedi
Canım herkese ne bakıyorsun sen ki ne derlerse desinler onlar mı uykusuni bölüp bakıyor çocuğa onlar mı sakinlestiriyor çocuğunu yorgunluktan onlar mı ağlıyor önemli olan sen ve bebeğin sen ne kadar dinç olursan bebeğin iyi olur bebeğine sakincasi olmayan bir seyse ver bakma millete anason yağı da sakinlestiriyor mesela ama benim bebeğim çok küçük yoksa kullanırdım
Yarin eczaneye soriyim da aliyim çok kötü oluyorum uykusuzluktan onunla vakit geçiremiyorum
Millet uzaktan laf yapmayı çok sever sen annesin herkesten çok sen düşünürsun bebeğinin iyiliğini hem gece uykusu bebeklerin büyüme ve gelişmesi için çok önemli ve bitkisel bişey yani icindekilere alerjisi yoksa sorun olmaz ama her gün verme belki alişabilir bünyesi işe yaramaz sonra
Yani sen ne kadar iyi olursan bebeğine o kadar faydan olur bana mesela çok kucağına alma alışır ay bunu kucağa alistirmissin dediler evet zor ama bebeğim öyle sakinleşiyorsa istedikleri kadar desinler alırım kucağıma
Bebeginiz yurumeye basladi mi acaba, uyku gerilemesi yasiyordur muhtemelen kisa bi sure sonra düzelir.
Vallahi her gün farklı bir huy daha neler göreceğiz kim bilir
Merhaba sıkıntıyı buldunuz mu
Hayır bulamadım suan duzeldi uykuları. Gece korkutuyorlardi sürekli onu. Birde damaklarının hepsi sismis ama diste yok sadece 2 disimiz var 1 yasına giricez. Disler ne zaman cikicak onu merak ediyorum