Aman aman çok efkarlıyım
Ben yengeç burcuyum aşırı duygusal biriyim .
Çok da gulec biriyim.
İçimdeki derdi kederi tanidigim biriyle dertlesmeyi sevmem yakınlarımın bana ihanet edecegini düşünüyordum ve hala oyle düşünüyorum.
Çok buyuk depresyonlardan gectim . Hep tek başima yaşadım acımı. O yuzden acı paylasmayi bilmiyom. Konusunu bile acamiyom gerçek hayata boyle dertlesmek istesem bogazim düğümleniyor . Burda bile yazarken gozlerimden yaş pıt pıt
Duygularim bir kagida bile doktugumde gözyaşıma engel olamiyom ama sade gozlerim aglar sesim hic cikmaz . Cunku ben boyle ogrendim .aglamayi belki de daha once kimse bnm derten kederden hickira hickira agladigimi görmemiştir. Oysa ki asiri duygusalim . Zoruma giden o kadar cok sey varki bana yapilan haksizliga gelemiyorum ustunu ortsemde kalbimin bir köşesinde kaliyor. . Ben en buyuk darbeyi annemden aldim. Simdi çok iyiyiz. Keske cok kucuk yaşta evlenseydim diyorum ben annemle iyi olabilmek icin herseyi yaptim. Ama olmadi hep aramiz bozukdu. Bana annelik yapti mi hic bilmiyom maddi olarak degil manevi olarak bir annem var miydi acaba ?Ben anne sevgisi nedir hic bilmiyorum desem yeridir. O yuzden hamile olmayi birak cocugum olsun bile ıstemıyordum. Evlenmek de istemiyordum .sirf cocuk olacak diye . Çünkü korkularım vardi. Ya ben çok kötü anne olursam . Ya bebegim de benim kaderimi yaşarsa …
Ben küçük bir kiz çocuğuydum .
Hep aşagilandim.
Hep degersizlestirildim.
Gaddar oldum . Cimri oldum .para goz oldum .
Dayak yedim suclu ben oldum .
Sustum yine suclu ben oldum .
Kiskanc oldum .
Kendimi paraladim bir isin ucundan tutyum diye 15 yasinda 50kg cuvalari tasiyordum. Kendimden buyuk isleri tutuyordum . Yine annem gelir herkesin icinde bizi yerin dibine sokardi . Hic is tutmuyor diye ..Ablamin sevgilisi oluyordu annem oturup konusyordu onunla akil veriyordu. Ben gelince konuyu kesiyirdular . Ya beni odadan cikartiyorlardi oturup bir kere bile bnmle sohbet etmedi .
Ben evlene kadar hicbir erkegin elini bile tutmadim cunku ilkleri evlenecegim insanda yasamak istiyirdum ..tabi tcz*** gibi bo**ktan bi olyim olmasaydi .ikinci defa ayni olayi yasamamak icin elimden geleni yaptim karsimdaki insana bicak cektim , tabanca cektim .. anneme dedim . Bana saldirica annemin bir sozu beni o kadar yaraladi ki o zaman o kadar incildim ki yemin ediyom ya hala buna agliyom"sen ona kuyruk sallamasaydin o sana birsey yapmazdi"Bu cumle beni derinden yaraldi beni o kadar degersiz yapti ki resmen bana orusb****dedi kendi annnem ya
kizini hic tanimamis . Ben hep kendimi evlatlik gibi hissetim . Cunku ablam ne yaparsa yapsin annem uzulur diye birsey bile demiyordu bana ise taşa soyler gibi soylerdi ..en ufak ben regli olunca karnım.agriyor siye yatardim. Defalarca soylenirdi. Kalk sana birsey olmaz , bir kere bile ne ben onu optum ne o beni optu ablam regli olunca hap fln getiriyordu her boku yiyen hep degerli oluyordu galiba. O kadar kizginim ki belki cok gizel yerlere gelebilirdim. Belki evlenmek zorunda kalmazdim . Belki bende hayalerimin pesinden giderdim . Ama nerdeeeeeee.
Evlenene kadar 3 kere intihara kalkisfim tabi sadeec ailem birini biliyor . Defalarca evden kacip gitmek istedim . Cunku bna kopek gibi davraniyordu herkes . Abim olacak serefsizin kölesi ydim resmen . Yapmayinca isteklerini dovuyordu . Suclu yine ben oluyordum ..tabi babam canim babam bni korumaya calisada hep ablamdan vuruyordu babami ..diger kizinizi size biraktim kacti gitti bunu bana birakin diyordu cok fazla dayagini yedim . Kemerle ,sobayala,taşla,yumrukla,tekme tokat her turlu siddet vardi. Hergun aglardim . Hep hayal ederdim öldüğümü hayal ederdim ama tabutum bile olsun istmeiyirdum cunku onlar onu bile hak etmiyordu . Mezarımin basina gelip hangi yuzle agliyacakti annem ..Ya onu bunu birakin bnm kaynanm annemgille yan yana . Nisanliyken fln mahalleye oturuyordular hep bni cekistiriyordu bn duyuyordum ve cok üzülüyordum . Kaynanamin yaninda bana kara kopek diyordu . Ne kadar kotu bir kelime demi beni o kadar degersiz yapmislardi ki 9 yasindaki kardesim bule bna kara kopek diye sesleniyordu ..ben ise hep ölüyum diye kendime dua ediyordum . Annem de ederdi zaten ölsen de kurtulsam diye . Anne kelimesi cok kutsal birsey ama bn nefret ediyirdum annemden .
Ben butun duygularimi kaybetim . Mutlu olmak nedir hic bilmiyordum . Annem herkesin icinde sen evlen arkandan teneke calacagim diyordu. Yek kendi degil dayimgile de ezdiriyirdu bni cocuklarini getiriyirdu dayim bakiyirdum aksama kadar. Benim bir gunum sabah 7 uyan kahvalti hazirla mileti kaldir abin icin 5 kere ust kattaki odaya cik kahvaltı hazir kalk de ..sonra dama git inek sag 8 tane in sağyordum. Elimle . Kopeklere bak babana yardim.et ..6 el arabasi hayvanlarin diskisi olurdu onu atardim . Sonra 10 gibi eve gelrdik tekradqn birseyler hazirla. Koy dayimin cocuklar kardesim fln hepsine bak evleri tek basina temizle . 3 cesit yemk yap sofra ser birde dayimgil fln oluyordu 15 kisi oluyorduk . Tek basima sofra ser kaldir bulasik yika . Sonra tekrar dama git . Aksam7 'e kladar ink otlat sonra tekrar ink sag aksam 9 eve gel yine sofra ser kaldir ustune misafirler cok olurdu onlara hizmet et . Daha ise yaramaz bn olurdum ..size soruyom 20 yasindaki bir genc kiz asagilanir mi herkesin icinde . Oysa bn onlrayardim etmk icin elimden geleni yapiyordum. Yinede siddet goruyordum. Hayvan olsa kacar goderdi ama bn gidemedim . Babamin başını ikinci defa yere egilmesini istemedim . Iki seçenek vardi ya kefen yada gelinlik 2 beyazdan birini secmeliydim. Evlendim ama evlenirken bile hayalimdeki gibi bırsey yoktu. Hani gelin alma videolarinda anne baba kardes aglar gelin aglar ya bizde kimse aglamadi bir tek babam aglar gibi oldu oda hemen disari cikti . Ay cevreme bakiyom annemden haric cogu agliyor annem guluyor ne kadar zoruma gitti bende onlarla tas oldum onlara inat aglamadim . Guldum hep icim buruk ama disimdan hep guldum . Evlendim ama evelndigimi anlamadim . Annem 40 gun eve gelme demisti biz ertesi gun el opmeye gottik . Esim dedi adet bu dedi anne babaya ziyaret edilir dedi . Hemde gelinligi fln alcaktik. Annem bizi evden kovmaktan beter etti . Herkesin icinde evlılıgımı n ikinci gunu aglaya aglaya eve gitim . Esim ise annen ayip etti dedi … o kadar kucuk düşürdü ki bni . Simdi iyiyiz ama gelde bna sorun kalbimin bir kosesinde dedikleri duruyor ..hep de duracak . Ben en buyuk darbeyi annemden aldim . Her cocuk gibi dusunce jaldircak bir el yoktu aksine daha da itiler . Yemin ederim ilgisilik kadar kotu birsey yok . Cok kotu bir durum . Elimden gelenin en iyisini yapmaya calisiyom . Kizima ilgi gosteriyom. Esim diyor çalış istersen diye kiza annemgil fln bakar diye bn asla bebegil buyuyene kadar kendi derdini anlatana kadar kimseye birakmam . Birisi vurunca gelip bna diyecek . Fln diyom ya daha dune kadar ölmek istyen ben simdi ben olursem kizim ne yapr diyom . Simdi de olmekten korkuyom . Ben olursem kizima nasil bakarlar ne olur oda bnm gibi cok aglar mi?
Esim iyi biri ama bazen keske dedigim huylari var . Mesla bnm gibi eglenmeyi bilmiyor .cok oturakli evin icindede . Ben kufuru sevmiyirum bna gecmisi hatirlatiyir esimde nadir küfür eder ama hic etmese daha iyi.
Neyse ya bn onca yasadigimdan tek cikardigim ders ne olursa olsun kendimi gelistirip gelistirmek ve asla bebegimi kimseyle kiyaslamak istemiyirum.. valla hep kendime yatirim yapiyom dunyaya bir daha mi gelcem parami biriktirmek yerine harciyom. Zaten 20 yasima kadar hic yatirim yapmadim kendime biraktim artik herseyi . Sadece kendimle ugrasiyom . Yaslaninca keskelerim olsun istemiyorum ..
Iykilerim olsun istiyom ..
Ilk iykim kozim iyiki doğurmuşum insAllah kizima cok gizel gelecek sunarım.
Canım benim içindeki o küçük yaralı çocuğa sıkı sıkı sarıldım Rabbim kalbine ferahlık versin dertten gamdan kederden seni azade eylesin
Evladının da bahtını güzel eylesin inşallah
Kendini yıpratma senden giden geri gelmiyor üzüntü kendimize sıktığımız bir silah, kendimize elimizle verdiğimiz bir zehir gibi.. Allah acısını sinesinde saklayanların yardımcısı olsun
Ne kadar guzel yazmisin . Cok teşekkür ediyorum herkesin kanadini kiran biri vardir . Olmazsa bile zamnla oluyor . Benim de tek tutunacak dalim eşim ve kizim . Esime birsey olsa Allah gostermesin . Suan annemgile iyiyim ama asla onlarin yanina gitmek istemem. Tek basima kalmayi tercih ederim .Çünkü ayni seyleri yaşayacağım. Asla kendimi o uçuruma iteklemem .
Rabbim tüm ailenize sağlık sıhhat nasip eylesin inşallah
Amin amin
Yaaa ben sana kurban olurum yazdıklarını okurken sanki benim kanimdan canımdan biriymişsin gibi hissettim sen çook ama çok güçlü bir kızsın yaşayamadigin çocukluğunu kızımla yaşıycak ve kızına çok güzel anne olacaksın ki oldun da
Kiz ikimiz de corumluyuz o yuzdendir
Evet guclu oldugumu biliyorum.
Ama çok zayif oldugumu da biliyirum .
Icimdeki kirginliklarin gitmeyeceğini her konusu gectigine kalbimin kirilacagini biliyorum. Yasadiklarimi da unutacagimi hic sanmiyirum.
Geçmişimden kurtulamam ama yok sayabilirim . Herseyi duzene sokmak benim elimde onu da cok iyi biliyorum . Ama bazen elimde olmuyor. Bir soz bule bni gecmise goturebiliyir .
Keşke yanımda olsan bı kahve içip dertleşsek Sen mükemmel bir insansın bunca şeye rağmen dimdik ayaktasin. Şimdiden sonra eşinle evladınla.biiir ömür mutlu olun inşallah canim
Gerçekten çok zor günler yaşamışsn. Bazen bazı anneler böyle sonra sevgiyi dışarda arıyor insan.
Sen de bilirsin ki en anaç burç yengeç burcudur. En iyi anneler yengeç borçlarından çıkar. Bir de senin hayat tecrübenin çocuğunu yetiştirirken +ları olacaktır. Kolay şeyler yaşamamışsın ama güzel bir yere varmışsın. Hayat seni yormuş ama en sonunda başına pırlantalı bir taç takmış.
Bir de duygusallığın üzerine birkaç kelam edicem. Benim de eşim yengeç burcu. Onun duygusallığı, güvensizliği, takıntıları hem kendi hem benim ömrümü yedi, yapmayın hemi güzel yengeçler geçmişe dönüp dönüp bakma ne olur. Anda kal. Yaşadığın zamanın kıymetini bil. Yoksa gün gelir dersin ki “yavrum minicikti, bitanecikti, ben genceciktim enerjiktim,keşke o zamanlari daha güzel değerlendirseydim.”
Düşünceler kara delik gibi insanı içine çektikçe çeker. Saatlerce günlerce düşünsen geçmişten 1 dk.yi bile değiştiremezsin. Bu gününden saatler günler aylar ziyan olup gitmiş olur. Eminim empati duygun çok yüksektir, eminim sevdiklerin için fedakarca herşeyi yapmaya hazırsındır. Ama unutma bazen sevdiklerimiz için yapabileceğimiz en iyi şey, önce kendimiz iyi olmamızdır. O yüzden sen iyi ol ki, evladına eşine iyi gelesin.
Hepinize cok teşekkür ederim . Gercekten bazen boyle kucuk cumle bile mutlu edebiliyormuş .Meger bizler ne kadar kucuk seylere mutlu oluyormusuz . Bu tek benim icin degil ilgi gormeyen her cocuk birgun o yuvadan ayrilmak ister . Ben bebegime elimden gelen ilgiyi verecgim ..Belki şan şohreti olmaz ama iyi bir anne ve babasi olacak . Onun zor zamaanlarinda yaninda olacagim . Her derdini dinliycem ..onunla gezmelere gidecegim ..ona kitaplar okuycagim ..belki canimdan bezdircek beni sinavlara sokacak cok zorlu bir donememiz ilacak ama pes atigim.anda tekrardan ayaga kalkip kizimin elinden tutacagim. O benim kizim olmayacak sırdaşım can yoldasim olacak . Beraber etkinlikler yapacgiz ,yuruyusler yapacagiz ben ogrendiklerimi kizima aktaracagim .kimse onu ezemeyecek. Ben yasayamadigim gencligimi cocuklugumu kizimla yasiyacagim ..kim ne derde dedin umursamiyacagim zaten beni de yipratan mileti umursamam degil miydi . Aman o üzülmesin aman o aglamasin derken meger ben tukenmisim icim curumus bedenim cok yorgun kalmis .Ben kimse icin degmeyecegini ogrendim . Annemgil bile birsey dediklerinde artik eskisi kadar kafama takmiyorum . He deyip geciyorum. Yoksa bn uzulecegim ben kendimi ispatlamk zorunda değilm qma bunca zaman neden ispatlamak icin çabalamisim bilmiyorum. Hepinizden Allah razi olsun iyisiyle kötüsüyle burda birbirimize destek oluyoruz ne kadar gizel bir yer sosyal medyada bos bos gezeceğime burda birseyler ogrenmek isterim. Oylede yapiyom her uerden bilgi kapmak icin cvaba gosteriyom . Dogum yaparken bile hic gebe okuluna gıtmedım son hafta gebe egitmeni geldi nts o girdi ve beni tebrik etti cok bilgilisin diye . Ben tek basima da birseyler ogrenbiliyorum ikinci ucuncu sahislara gerek duymadan okuldaykende oyleydi hocalari dinlemez tek basima ogrenirdimYouTube daha iyi anliyom ..simdi de dini seyleri dinliyom aile danismani fln dinliyom . Elbert birgun lazim olacak
hepimiz cok gucluyuz .
ay kb. Cok karsik yaziyom . Bebegim atak haftasinda durmuyor.
Maşallah sana sen çok güçlüsün. Artık herşeyi geride bırakman lazım aileni bile çünkü şeninde artık bir ailen en önemlisi çocuğun var sadece onu düşün onların yanında ol. Eminim olmazsın annen gibi ama ne olursa olsun annenin sana yaptıklarını ona yapma hiç bir zaman. Benim annem de annesinden yani anneannemden çok çekmiş hala da çekiyor annem yine ana diyip yanına gidiyor ama kadını her zaman bu yaşta ağlatıp yola vuruyor ve aşırı sinir oluyorum. Bazen her anne kız arasında olduğu gibi bende annemle tartışınca aynı kendi annesinin huyundan yapıyor bazen söylüyorum da yüzüne diyorum sakın onun sana yaptığını bana yapmaya çalışma sana benzemem silerim sizi diye. Annelik çok zor bişey gerçekten çok sorumluluk istiyor. Hele biz anne olduktan sonra daha iyi anlıyoruz. Senin önünde de çok güzel bir hayat var bebeğinle sadece ona tutun emin ol herşey daha güzel olur. Rabbim her daim yardımcın olsun canım arkadaşım
guzel yorum icin tsk ederim
Senin kadar olmasada bende annesi tarafından çokta sevilen biri değilim evin tek kızıyim 3 erkek kardeşim var onlara kul.kurban olur benim için bı kere bile duymadım ağzından öyle bı kelime en büyüğüm bide evlenene kadar hiçbir arkadaşıma gidip oturmuslugum yoktur..mezuniyetimde karne sonrasi arkadaşın evinde çiğköfte yiyecektik önce izin vermişti tam yola çıktık giderken aradı çabuk gel diye anne söz verdim dedim gelirsem yolarim saclarini gel dedi arkadaşlarım zaten ne zaman geldin ki deyip dalga geçmişti ..esimle tanistigimda annem telefonuma kadar elimden almıştı sırf konuşmayalım diye ne yeminler verdirmek istedi görüşme diye kendi istediği biriyle evlendirmek istedi hep 3. Çocuğum doğdu normalde anneler gidip evini goruyo yemek vs yapiyo bizimki benden ister gelde su evleri gör diye demezki çocuklu ev onunki diye kendiyle kıyaslar sürekli ben senden zayıfım sen öküze döndün miden çöp tenekesi gibi ne bulursan yiyosun vs..iki bebeğimde de ikinci günü aglatmisti beni bebek ağlıyor doymuyor yetiremiyon vs diye lohusa psikolojisi çok kötü bilirsiniz günlerce ağlamıştım yetmiyorm bakamıyorum diye ..3. dogumumda 7 40 da doğdu hastaneye 12 30 da geldi ne yaptı derseniz saat başı dışarı çıkıp sigara içti geldi çocuğu bı kere aldı almadı. Her şeyini ben yaptım eve geldik güya 4 5 gün kalacaktı sen aliskinsin cocuk bakmaya deyip bırakıp evine gitti su içsem yargılar ne giysem laf söyler sanki hala 8 10 yaşında cocukmusum gibi bı geçen sene yaptırmadı her bayram tüm koltukları halıları sildirirdi bir günde kendi gelip ben çocuklara bakiyim sen işini yap demisligi yok hamileyken canı kısır çekmiş beni arıyor yapta yeyim diye demiyorki kızın canı çeker malzeme varmı yokmu diye…daha anlatacak coookkk şey var ama uykum geldi bebemde uyumuş ken kaciyim ben cümleten hayırlı geceler
Seni okadar iyi anlıyorum ki benzer durumu bende yaşadım yalvarırdım anneme bana sarıl beni sev diye ağlardım ayaklarına kapanırdım beni sev diye taciz olayını bende yaşadım yengemin erkek kardeşi hemde hergün daha çoçuktuk kızkardeşime taciz ederdi dayım bizi her gün kemerle döverdi aç bırakırdı yengemde gülerdi ben hepsini Allah a havale ediyorum Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın babasız büyüdüm annemle ayrılmışlar babamı evlendikten 3 sene sonra gördüm çocukluğum hep bakıcılarda sağa sola savrularak büyüdük ama bu yaşadıklarımız bize travma olarak kaldı şimdi allah bağışlasın 2 tane evladım var onlara iyi anne olabilmek için elimden geleni yapıyorum benimki gibi travmaları olmasın diye çocukluklarını güzel yaşasınlar diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum allahın izniyle
Bak benim.sayemde sizde icinizi doktunuz bazen akip giden suya bile derdini anlatamk iyi gelir. Tek ben degilim travma yasayan benden daha kotuleri vardir eminim buna .
biz kader mahkumu olmamak icin savasan gizel anneler olalim . Boyun eğmeyelim ..Hele ki bebegimiz varsa asla kimseye boyun egmeyelim . Çocuğumuz da sevgiyi baska yerlerden almasin ..Annelerimiz bizi sevgiye muhtac birakti . Biz ta
Yavrularımız i anne sevgisine muhtac birakmiyalim ki onlarda yanlis yapmasinlar.
O kadar doğru söylüyorsun ki ben senin kadar ağır şeyler yaşamadım ama annem kardeşimle beni bırakıp gittiğinde 5 yaşındaydım beni babaanem ve babam büyüttü hiç bir zaman annemi aramadim sanki babaannemde doğmuşum onun evladiymisim gibi hissettim annenin kaderi kıza geçer derler hep onun gibi biri olmaktan korktum hâlâ korkuyorum benim de ergenken yaptığım hatalar oldu ama kendimi düzelttim geçmişe takili kalmadım şimdi ise babaannem gibi bir anne olmak için uğraşıyorum ben güçlü değilim ama güçlü olmak zorundayım herşeyden önce bana ihtiyacı olan bir evladım var ve tüm savaşım onun için ya birde keşke tanışa bilsek sormaya çekindim hepde hangi mahalledesin uzakmiyiz acaba
Ben corumun ilcesindeyim ..
Benim bir tane arkadim sanaldan tanisdigim dugunume gelmisti . Cok şaşırmıştım. Oda amasyaliydi. Ay bugun ne oldu unlu gibi hisetim kendimibebegimle bim ,şok ,a101 fln gezdim vakit gecsin diye eee tek basimayim.bebek arabasi var kara kara dusunuyordum nasil cikartcam merdivenlerden derkzn bigun onune gelen bay,bayan herkes yardim etti bana . Hic tanimadigim insanlar. Bebek arabsindan tutup indirdi yardim edeyim diye . Hatta bilin kapisini bile acamiyom diye onden gelip actilar yolda gecen ler yardim.edeyim li diye sesleniyor
Yaa ben merkezdesin sandım bende sungurludaydım evlenince geldim merkeze çok tatlı ya aman burda çok nadir yardım eden iyisine denk gelirsen yada rica edersen ediyolar
Bilmiyom bnde sasirdim