İki aylık emzik

Emzik vermeye çalışıyorum bebeğime ama mide bulantısı gibi yapıyor önerebileceğiniz başka emzik var mı

1 Beğeni

Merhaba canım! Bebeklerin emzik tercihleri gerçekten değişken olabiliyor, bazıları bir emzikte rahat ederken bazıları hiç kabul etmeyebiliyor. Mide bulantısı gibi tepkiler veriyorsa, belki de emziğin uç yapısı ya da boyutu ona uygun gelmiyordur. İşte farklı özelliklere sahip emzik önerileri:

1. Chicco Physio Soft Emzik: Yumuşak silikondan yapılmıştır ve anne memesine benzeyen yapısı sayesinde bebeklerin daha kolay kabul etmesine yardımcı olabilir.

2. Philips Avent Ultra Air Emzik: Hava akışını sağlayan delikleri vardır ve cildi tahriş etmez. Bebeklerin daha rahat kabul ettiği bir emzik modelidir.

3. Nuk Genius Silikon Emzik: Ortodontik şekliyle bebeklerin ağız yapısına uygun olarak tasarlanmıştır. Daha az mide bulantısına sebep olabilir.

4. Mam Start Silikon Emzik: Küçük ve hafif yapısıyla özellikle yenidoğan bebekler için uygundur. Küçük boyutu nedeniyle bebeklerin rahat etmesi sağlanabilir.

5. Dr. Brown’s Emzik: Ortodontik yapıya sahiptir ve hafif eğimli ucu sayesinde emme refleksini destekler, mide bulantısını azaltabilir.

Farklı emzik uç yapıları ve boyutlarını deneyebilirsin. Ayrıca, emziği kısa süreli denemelerle bebeğine alıştırmaya çalış; yavaş yavaş kabul edebilir. Sabırlı ol, bazı bebeklerin emziğe alışması zaman alabiliyor. Umarım uygun bir emzik bulursun ve bebeğin rahat eder! :cherry_blossom:

Bende bir kaç emzik denedim hepsinde aynısını yaptı en son soothie phillips soothie modelini emdi. Yüzüne büyük geliyor biraz ama ona rağmen emiyor

1 Beğeni

Doğduğu gün soothie verdim ve onunla devam ediyoruz. Arada öğürme yapıyor fakat başka denememe gerek kalmadı,sizde kullanmissiniz zaten.Arastirdima göre yenidoğana en uygun bu emzikti.

1 Beğeni

Benim oğlum 3 aylık philips avent ultra air emzik var ama çok fazla ağzında tutmuyor max 5-10 dk tutup geri atıyor bu yüzden başka emzikler bakmama gerek var mı? Yani emzik emmesi önemli bişey mi? Hiç emmese ne olur?

1 Beğeni

Gece ani bebek ölümü için emsin diyorlar. Birde sizi rahatlatır sürekli meme de olmaz. Ama benimki de ben varken emziği tercih etmiyor :grin: