Birden fazla çocuğu olan annelere sormak istiyorum. Şimdi ben kesinlikle ikinciyi düşünüyorum ama kızımı o kadar çok seviyorum ki hani gözümü kırpmadan canımı veririm onun için acaba ikinci çocuğu sever miyim bana hiç onun kadar seveceğim gibi gelmiyor yanlış mı düşünüyorum
9 ay boyunca hep bu duyguyla ağladım ilk evlılıgımden bır oğlum var 10 yaşında ona karşı çok hassas ve bağlıyım oğlum dunyadakı herseyım arkadaşım yoldaşım aramızdaki bağ aşırı kuvvetlı kızıma hamile kalınca ki ısteyerek olan planlı gebelıktı 9 ay boyunca ben bu çocuğu oğlum kadar sevemem Dıye hep ağladım kimse yadırgamasın diye de kımseyle paylaşmadım ama doğunca anladım ki öyle olmuyormus kızımı böle severken ıcıme sokasım geliyor oğlum neyse kızımda o evlat sevgısı ayrılmıyormuş ne daha çok ne daha az ıkısınınde sevgısı aynı
Ay anladığınıza sevindim bazen diyorum ki ben mi çok düşünüyorum abartıyorum diye ama içimi rahatlattınız inşallah benim de öyle olur
Bende de var o ne yalan söyleyeyim ben 2.yi oğlum okula başladıktan sonra düşünüyorum eşim hiç düşünmüyo tek çocuk yeter ona haksızlık etmeyelim diyo birde şey duygusu var sürekli acaba 2. Çocuk olunca ikisine de eşit davranabilecek miyim sevgim bölünecek mi ilgim azalacak mı 2.çocuk olursa oğluma haksızlık olacak gibime geliyo
Maalesef ılk zamanlar esıt davranılmıyor sevgı esıt ama ilgi değil kızım doğduğundan beri oğlumla doğru düzgün ilgilenemiyorum uykusuzluk yorgunluk erken birde devamlı bebek bana yapışık emdıgı ıcın ama oğlum büyük olduğu ıcın anlıyor benı o yüzden sorun yaşamıyoruz ama ona devamlı bu surecın gecıcı olduğunu anlatıyorum
Annelık çok zor emın olun hepımız geçiyoruz bu duygulardan hep bır kaygı ıcındeyız
Doğan doğandan şirin olur diye bi laf var bizde 2. Bebeğime hamile kaldığımda acaba onuda bu kadar sevebilirmiyim diye düşünürdüm. Ama hayatımıza girdiği an onuda ilk kızım kadar sevdim. Gelelim zorluklara bence kardeş şart ama bnm kızların arasında 2 y 4 ay var. İlk kızıma haksızlık ettiğimi düşündüm hep. Çünkü ikinci kızım gelene kadar bebek arabasına o biniyordu onu indirdik diğerini bindirdik. Ben kızımı elimle besliyordum sonra bebek olunca bunu yapamamaya başladım bunun gibi daha bi çok şey var sayamadığım yani kızım bebekliğini yaşayamadan abla oldu. Şuan 9 ve 6.5 yaşlarındalar hala dengeyi korumaya çalışıyorum bardaklarına meyve suyu koyarken bile aman birinin bi damla fazla olmasın diye uğraşıyorum ama çok yorucu oluyor bu. Şuanda ikinci kızım oğlumu kıskanıyor evel gün onu benden çok seviyorsunuz diye ağladı Hepsinin sevgisi aynı oluyor ama en küçük hep ilgi istediği için kıskançlıkların önüne geçilemiyor
Evet aslında o da var ben hep ikinciyi sevicek miyime takılı kaldım ama ya ilkine yetemezsem kahrolurum ama bi yandan da hep kardeşi olsun bize bişey olursa birbirlerine sahip çıksınlar istiyorum
Yani büyüse de ufak da olsalar o sorun olucak
Aslında çok anlamadan onlar işte hemen yapmak istiyorum birlikte oynasınlar büyüsünler. İlk kızıma haksızlıktan çok ikinciye haksızlık yapıcam diye düşünüyorum bazen çünkü hep diyorum ki 10 çocuğum da olsa Lenanın yeri başka bana anneliği o öğretti o benim ilk göz ağrım
Herkes küçükken yap diyor ama benim oğlum 10 yaşında kızım 26 günlük zorlanmıyoruz oğlum buyudu artık bana bağlı değil bır çok aktıvıtesını kendi yapabiliyor arkadaşları var vakit gecırıyor o yüzden onunla ılgılenemedıgımde kırılıp üzülmüyor benı anlıyor ve bana çok yardımcı evı süpürür kardesıne bakar İki çocuk arasındaki yaş farkı hem çok iyi hem de kötü çünkü kardeşi büyüdüğünde oğlu artık genç delikanlı olacak üniversite öğrencisi olacak Ama bu dönem için iyi kıskançlık olmuyor daha iyi anlıyorlar durumu
Çok güzelmiş ya belki ben 3.yü yaparım o zamana eğer böyle olucaksa gerçi biz 5 kardeşiz en küçüğümüz ben 12 yaşımdayken doğmuştu hep biz baktık sevdik hala kardeş değil çocuğumuz gibi
Kardeş güzel bırsey gercı herseyınde hayırlısı biz 4 kardesız kımsenın kimseden haberi yok
Evet orası da doğru inşallah hayırlısı olur
Kaç yaşındasınız? Çok genç duruyorsunuz 10 yaşında oğlum var diyince şaşırdım biraz))
Bence ilk çocuk biraz büyümeli benim şahsi fikrim tabi bu.
İkinci olunca biraz dikkat ler onun uzerine gide biliyor.
Diğeri anne baba sevgisinden biraz mahrum kalmış gibi oluyor ,kardeş kıskançlığıda bu yüzden yaşanıyor diye düşünüyorum.
5 yaş en iyisi o zaman hem çocuk ta anlar kardeşin ne demek olduğunu ,kıskançlık olmaz
33 hatta ekım de 34 oluyorum
Aynı şeyi bende düşümüyordum ama emin ol ilki neyse diğer çocuğunda aynı seviyosun
Genç duruyorsunuz 24 yaşınız falan var diye düşünmüşdüm ilk