İnek sütü kullanımı

Merhaba,

Bizim kendi ineklerimiz var ve sütleri de yağlı süt. Cinslerini tam bilmiyorum ineklerin ama babam dikkat eder iyi cins olmasına. Kızım 1 yaşında ve artık inek sütü de başlayıp mama yükünü biraz azaltmak istiyorum. Mama + inek sütü şeklinde desteklemek istiyorum. Doktorumuzla görüştüm 15.aya kadar sulandırılmış şekilde vermemi ondan sonra normal yogunlukta sütü icirebilecegimi söyledi. Kızım normal kaşıkla falan verince sulandırılmış sütü içiyor ama biberonla içmiyor. Normal biberonla süt içmeye nasıl alıştırabilirim?

Ev yapımı cici bebe biberona 1 tane atabilirsin

@zcnnkbr merhaba​:rose:öncelikle bebeğine en uygun biberonu seçmeyle başlamalısın.Mesela gaz sorunu varsa, damaklı biberonları tercih edebilirsin. biberonu reddediyorsa, asla zorlama sabırlı ol lütfen. Tıpkı memede emziriyormuş gibi aynı pozisyona getirirsen biberonu daha rahat tutabilir. Acıkan bebek kolaylıkla biberondan beslenmeyi seçebilir.o yüzden mutlaka aç olduğu zamanlarda vermeyi dene. süt veya mamayı farklı sıcaklıklarda dene. Bazen bebekler hafif sıcak veya bazen biraz daha serin olacak şekilde mama veya sütü tercih edebilir.boş haldeyken eline ver oynasın ağzına götürerek alışkanlık kazanabilir. biberonun başlığına kendi sütünden birkaç damla damlatabilirsin bu bebekte tanıdık bir tat oluşturacağından tutmasını kolaylaştıracaktır.

Ben ilk çocuğumu 15 aylıkken ünverstede iyi bi doktora götürmüştüm. Neden mama veriyorsun dana kadar olmuş artık normal süt ver demişti. Benim kızım mamadan süte geçerken hiç zorlanmadı hiçte sulandırmıyordum. Süte alışsın diye içine şeker falan atma sakın diş çüreklerine neden oluyor. Bide açık sütte kaymak olur süzmeden verme ağzına gelirse tiksinir.

Teşekkür ederim biberona alışık zaten sadece içine inek sütünü sulandirmis şekilde koyunca içmek istemiyor kendi mamasını koyunca içiyor

Doktor mamayı kesmemi istemedi eğer çok zorlanirsam maddi açıdan 15.aydan sonra normal yogunlukta sütle devam et ama yine de mama ile desteklemeni tavsiye ederim dedi. İlk başta sulandırarak vermemi istediği için sanırım sindirim sorunu yaşamaması için öyle vermeye çalışıyorum şeker falan atmam evet öyle oluyormuş

Ev yapımı cici bebe hiç yapmadım daha tariflere bakayım öyle de deneyeceğim teşekkür ederim :hibiscus:

Rica ederim öyle büyük ihtimalle tutar