Kuzenimin (benden 3 yaş küçük ) ben 28 bana bunu 3. yapışı benden büyük gibi konuşmalar hesap sormalar . Üstün körü anlatayım annem yengem olayı 3 amcam var babannemlere artık bakılması gerek kimse başına almadı 2-3 seneedir babamlar bakıyor bu sene de annemler baktı hala bakıyor herkes salağa yatıyor dedemde bu sene de baktılar diye fındığımı da alın demiş yengem bunu sindiremeyip anneme bi dünya laf söylemiş üstüne yürümüş abim ben ses etmedik . Bugün de dediğim kuzenim aramız iyiydi ben hiö bu olayı ona sormadım bugün konusunu açtı diyor ki fındık neden 4e bölünmüyor diyor bana ısrarla bende bakarken neden ses çıkarmadınız dedim ısrarla o zaman amcam bakıyorsa diğer senelerde de o baksın falan hala çirkinleşiyor bende suratına kapattım artık . 3-4 gün sonrada diğer kuzenimin düğününde yüz yüze bakıcaz 2 ay sonrada düğünü var . Eşimde düğününe gideyim deme dedi . Bana da çok ters geliyor konuştukları kimseyle kolay kolay küs kalmayı da sevmiyorum ama böyle herşeyi sizce sindirmeli miyim . Ben mi haksızım sizce ?
Az bile yapmissin baci herzaman oyle sadece niyeyse bi aile bakiyo, anne baba da bunun farkinda sagligindayken pay ediyo. digerlerine halt yemek duser.
dugune de keyfin bilir gitmek istersen git yuzyuze gelmek zorunda degilsin canim.gormezden gel canim
Evet çok şaşırdım hadi yengem neyse kuzenimi böyle bilmezdim . Annem babam onlardan kaç kat az yer içerler . Dünya bilezikleri var ama rabbim açgözlülük parayla ilgili değil sanırım . Bakan var diye şükredeceklerine para drdine düşmüşler
Oncelikle ALLAH onlara şifa versın haklarında hayırlısı neyse RABBIM onu nasıp etsın hak sahıbın olan deden zaten sızın olsun demiş başkasına söz düşmüyor ve deden kime veriyorsa özgürdür onun malı cünki. zaten mal mülk için boyle konuşan kişi cokta samimi olmaz kuzeniniz aılenız sonucta selamı sabahı kesmeyin ama cokta içli dışlı olmayın eskisi gıbı. farkına varsın yaptığının doğru bişi olmadığına şaşırıyorum yaşlıların yüzüne bakmazlar ama mirasa gelince MAŞALLAH hepsinin hakkı oluyor
Yok uzaktayız 3-4 saat düğününe gidecektik ama artık nasip . Dünya malı için böyle insanlar artık gözüme korkunç gelmeye başlıyor. O zaman bakmaya gelince de arayacaksınız dedim bende . Her me olursa olsun bu kadar yaşlıdan kaçamaz bir insan Allah hidayet versin
İlk olarak haklısınız ikindi olarak da burası dünya takmaya değmez bile sınır çekip kibarca bir bay bay derim bu tarz hareketlerde bulunanlar kimse bulunmaz hint kumaşı değil sonuçta
Amin amin dedıgım gıbı mal dedenızın kimse soz sahıbı olamaz kime vermek ısterse verebilir sızde bır aıle ferdi gıbı davranızsınız olur bıter küslükte doğru olmaz mesafenızı koruyun yeterli ne sız onu incitin nede o sizi ALLAH hidayet etsın İNŞALLAH yanlıs yaptığının farkına varır
Evlenecek yakında herşeye yardımcı olmaya çalışır kendime güzel iyi niyetli akıl verirdim artık eskisi gibi olmayacagım sanırıö sağolun ![]()
Amin inşallah
yanlışlarının farkına varıyor yine varacak ama ne zaman olgunlaşır bilmiyorum böyle içini doldurup doldurup bizle boşaltıyor ailesi
Kuzeninizle aranızdaki yakınlık önemli bu noktada bence büyüklerin sorununa küçükler karışmamalı benim babamla amcamda aynı böyle mal konusunda konuşmuyolar beni ilgilendirmez deyip ben konuşurdum mesela ama sonra amcamda bana aynı o şekilde sataşınca konuşmamayı tercih ettim düğünüme bile çağırmadım ama hala yengemle kuzenlerimle görüşürüm çünkü bizlik değil konu onların anaları babaları onların malı mülkü beni ilgilendirmez kim bu şekilde düşünürse onunla görüşmeye devam ederim kim beni de bu olayların içine sokmaya çalışırsa onunla muhattap olmam. Seneler oldu amcamla görüşmüyorum ama babam kuzenlerimle konuşur hep der sizin sizden başka kimseniz yok bizler kavga dahi etsek küçükler buna karışamaz ne zaman biz göçer gidersek siz ozaman kendi hakkınızca tavır sergileyebilirsiniz diye. He mesela yengemle konuşurken gudubet kocan diye bahsederim amca demem yengemde bana tavır göstermez çünkü aramızdaki ilişki başkadır sizde o açıdan bakın kuzeninizi seviyorsanız kafalarınız uyuyosa aman bizi ne ilgilendirir deyin görüşmeye devam edin ama o size ısrarla kin gütmeye veya bu konuların muhattabı sizmişsiniz gibi konuşmaya devam ederse mesefa koyun demekki arkadaşlığınız çok da iyi değilmiş diye düşünüp arayı açın
Vallahi akraba akreptir 31.yaşıma girdim insanlardan artık nefret eder oldum. Baba tarafı zaten görüşmüyoruz annem babam ayrıldı. Annem ölen babasının maaşını alıyor o parayla anca geçiniyor annem dger teyzemler dayimlar hepsi eşleriyle beraber durumları anneme göre iyi. Ama sürekli gözleri annemin aldığı maasta işte sen aliyorsun dger kardeslerine vermiyorusn falanda filanda heralde bir araya gelms birbirlerini iyi doldurmuşlar bı teyzem vardı aradı annemi bana para yollar misin durumum yok falan filan diye başında kocası var ve durumlarida annemden iyi annemde zaten maaş bana zor yetyor dedi diye telefonda demedigini brakmadi teyzem ve bize msj atyo o para size haram zehir katran olsun diye bunu diyen öz teyze. Artık hiçbir akrabayla görünüyorum akraba senin kötülüğünu isteyen tek kişi yedi kat yapancılardan gördüğümüz iyiliği akrabadna gormedik bu zamana kadar.
Maalesef Dünya böyle bir yer bi taraf yedikçe az bulur gene de bi türlü doymaz diğer taraf kırk kanaat gecinmeye çalişr bnm çok yakın akrabam da dün aradı durumunu anlattı kocası kardeşi ortak iş yapıyorlar arabaları ortak eltisinin üç katlı evi var lüks eşyaları var ama akrabam olan kadın ise kira da dökülen bir evde yaşıyor eşinin abisi para hesabında hile yapıyor kadın dün ağlıyordu yarın kira vakti eşi 20 gündür köy işleri için gitmş üç çocukla evde kalmış kaynı eltisi ne para yolluyo ne arayıp soruyo dün büyük oğlunu okula gönderirken para vermş bişeyler alsın diye kendine okulda akşam aynı parayı getirmş oğlum niye harcamadın okulda aç kalmşsn demiş olsun anne para sende kalsın babam da yok burda kira vakti faturalar geldi diyip parasını harcamamış bunu söyleyen çocuk 11 yaşında ve öğlen okuldan gelip babasıyka ortak olan amcasının yanına çalışmaya da gidiyor akşam 10 a kadar eltisi de piknklere gidp paylaşım yapıyormuş bu akrabamı arayıp davet bile etmemşler vs vs dün konuşmalarndan çok etkilendm çok üzüldüm çok ağlıyordu yanisi böyle insanlarla tek bir iletişim dahi kurmayın bu saatten sonra insanın fikri neyse zikri o dur madem bu kadar rahatszlar senin babaannelerle bu sene de onlar baksın fındık larda onlara kalsın her ailede mutlaka hakszlk edilen birileri oluyor ya
Ay ne kadar sinirlendim ya Allah onları bildiği gibi yapsın ne biçim insanlar eşleriniz sizinle yuvanız dağılmamış daha ne istiyorsunuz ya kadıncağızın aldığı iki kuruşa mı bakıyorsnuz o kadın belki ne yalnızlıklar çekiyor
rezil insanlar
Ben senin yerinde olsam bir daha yüzlerine bakmam benim annem yaşını başını almış bu haliyle bakacak üstüne yengem kuzenim kalkıp fındık için laf edecek ağızlarını açtıklarına pişman ederdim inan bir daha konuşmaya cesaret edemezler di
Beni seviyor bence bizde onu ama bu konularda annesi babası gibi düşünmesi bana çok yanlış geldi . Üzdü . Bende karışmam büyüklerin işine malesef çok yanlış düşündüğü şeyler oluyor büyüklerimizin bazen
Yok artık hukuken bile o para eşi olmayan vefat eden kişiye ait . Açgözler kocalarının aldıgı para yetmiyormuşmuş . Senden benden iyi geçinirler halbuki
Çoçuga bende üzüldüm ;( inşallaj ilerdide çok zorluk görmez . Düşenin zaten dostu yokmuş ücretsiz izinde anladım bende . Cahil kuzenim bu sene babam topladı diye her sene baksın o zaman diyor
Ne sindircen canım ya kusura bakmasın kimse yol ver gitsin beni anlamayan insanlarla işim olmaz Allah razı olsun diyecekken annene bide yargılama mal derdine düşüyorlar oldu canım kolaysa kendileri baksın oyun mu sanıyorlar hasta bakma işini… Allah gönül gözü versin öyle insanlara
Vallahi anlatsam buraya yetmez biz 8kardesiz babam bizi brakip İstanbul’a geldi kimse kapımızı çalmadı ne bana tarafi ne anne tarafı artık kapılarına gidip biraz peynir verir misiniz veya zeytin isterdik annem belediyelere gderd yardim için annemin arkasindan dileniyor dendi amcama rica minnet İstanbul’a bilet istedik bir sürü çocuk annem hepimiz 3koltukta geldik İstanbul’a babam yine istemedi meğer yabancı bu kadın bulmuş kendne istanbulda harabe evlerde kaldık kimse aramadi sormadı annem bosaninca maaş anneme geldiği gibi hepsi annemi arayıp sürekli paranın lafını yaptı daha neler nelerde işte battaniyemiz yoktu İstanbul’a geldigmzde annem ustumuze kalın halılar olur ya ondan orterdi hepimiz yatağın içinde gizlce aglardik. Yani dicegim o ki düşmanı uzakta aramamak lazm yani basimizdalar.![]()
Eğer bende hatrı ve yaşanmışlıkları varsa affederim ama baltımki hala aynk şekilde devam ediyorlar kafamı agrıtmak istemem tamamen çıkarırım hayatımdan ama bazrn birileri için affedip katlanmak ve konuşmak zorunda kalıyoruz öyle bi durumdada mesafeli olurum asla eskisi gibi olmam