İşe başlamak

Kızlar pazartesi işe başlıyorum bebeğim 7 aylık olacak, hiç ayrı kalmadık çok endişeliyim anneannesi bakacak ama yine de korkuyorum sadece emiyor ufak ufak ek gıdaya başladık ama tabiki yeterince yemiyor. Süt sağıyorum o da inat gibi çıkmıyor

Daha çok küçük 9 aylıkken baslasaydinz keşke yüzde elli süt yüzde elli mama olurdu

Malesef hastanem kabul etmiyor bu kadarı bile zor idare ettim, keşke olsa..

Sütünüzü düzenli sağınca artma olur belki yada mama destekli devam edersiniz

Çok zor Allah yardımcınız olsun en azından güvenebileceğiniz biri bakacak. Benim iznim 1 seneydi bitti bakacak kimse yok işi bıraktım ben de

Ben de haftada 1 gün çalışıyorum diye işe döndüm kızım 3 buçuk aylıkken, şu an kızım 5 aylık oldu 2 gün çalışıyorum artık ben de. Biberona alışkınsa sorun yaşamayabilirsiniz, biz bazı haftalar o konuda zorlandık biberonu reddetti sadece emmek istiyordu ben yokken uzun süre süt içmediği günler oldu. Bir de eşim ve benden başka kimseye alışkın değildi ikimiz de olmayınca uzun süre ağladı bi gün. Onun çözümü olarak da kayınvalidemlerin evine akşamdan gittik, onlara bir süre alıştıktan sonra daha iyi idare ettiler o da aklınızda bulunsun bence, anneannesiyle bulunacağı ortam alışkın olduğu bir ortamsa daha rahat hisseder

Anneannesine alışkın ama tabi hiç yalnız kalmadılar ilk kez kalacaklar, süt konusunu nasıl çözeceğiz bilemiyorum mama hiç vermedim, vermekte istemiyorum. Biberon alıyor ama işte sütüm mü azaldı stresten mi böyle bilmiyorum

Duzenli emziriyorsaniz sagim yapinca sutun az gelmesi cok normal. Ben de bebegim 8 aylikken calismaya basladim ama serbest calisiyorum sadece haftada 2 gun 4-5 saatligine ofise gidiyorum. Normalde bebegimi hala 2 - 2.5 saatte bir emziririm ve bebegim su an 9.5 aylik hic mama vermedim. Ise gittigim ilk gun 2.5 saat sonra sagim yaptim ve iki göğsümden toplam 30 cc bile cikmamisti. Sonralari artik 5-6 saatin sonunda eve dondugumde eger bebegim uyumussa sagim yapmaya basladim o zaman 100-110 cc cikiyor. Benim buzlukta sutlerim vardi, haftada sadece 2 ogun biberonla verdiğimiz icin onlar yetti, hala ara ara uyudugu gunler sagim yapip onlarin yerine koyuyuyorum ama zaten 9.5 aylik oldu su an ek gidaya ilgisi baya artti 9 aylik oldugundan beri. Bebekler ilk baslarda ek gidanin karinlarini doyuracak bir sey oldugunun farkinda olmadiklari icin ac olduklari zaman cok ilgilenmeyebiliyorlar; ama buyudukce ek gidaya daha istahla yaklasacaktir bebeginiz.

Çalışmaya başladınız mı? Süreç nasıl başladı nasıl ilerliyor biz çalışan(şuan ücretsiz izindeyim ama yakında işe başlayacağım) annelere fikir verir misiniz..