İsme bakmamasi

Kızlar bebeğim 9 aylık bu ara bı sağlık ocağı kontrolü vardı orda ebe ismini seslenince bakıyor mu diye sordu bende evet dedim de normalde bunu kontrol etmek için değil ama ismini kullanırım bebeğimle konusurum zaten o da ablasıyla oynar gülümser ses gelen tarafa bakar merak eder ama o sıra denemek için bı seslendim ama ne yaptım ettim ismine bakmadı üç gündur ara ara adıyla sesleniyorum oralı bile olmuyor bı sorunu yok diye hiç bu şekilde dikkat etmemiştim sizde de oldu mu yoksa tedirgin olmalı mıyım ya

Merhaba canım! Bebeğin 9 aylık ve ismine tepki verip vermemesi konusunda endişelendiğini anlıyorum. Bebeğinin normalde çevresine ilgi gösterip seslenince bakması, ablasıyla oynaması gibi davranışları çok olumlu işaretler. Bazen bebekler, özellikle oyun ya da keşif modunda olduklarında, isme tepki vermeyebilir veya dikkati başka yere kayabilir. Bu durum birçok annenin yaşadığı bir şey, merak etme!

Bebeğinin genel olarak çevreye duyarlı olduğunu ve insanlarla etkileşim kurduğunu belirtmişsin; bu çok güzel bir gelişim göstergesi. Eğer gerçekten sürekli olarak ismine hiç tepki vermediğini fark edersen veya başka dikkat çekici bir değişiklik olursa, doktoruna danışabilirsin. Ancak şimdilik rahat ol, bu tür şeyler bebeklerin farklı ruh hallerine göre değişebiliyor. Her zaman olduğu gibi buradayız, içini ferah tut! :two_hearts:

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim içime su serptiniz gerçekten🩷