Kabız mı yapıyor ishal mi

Merhabalar herkese, bebeğim 2 ay 10 günlük ama şu bir iki haftadır olan bir durumu paylaşmak istiyorum fikir almak açısından. Şimdi ilk günlerden beri d vitamini kullanıyoruz sağlık ocagının verdiğini, 1 aylık olduktan sonra da metsil ve ferruma basladık. Metsil günde iki yada üç defa 5 damla ferrum ise her gün bir damla olacak şekilde. Ancak bunlara başladığımızdan beri her gğn kakasını yapan bebeğim yapmamaya basladı. 3 yada 4 günde bir yapıyor ve çok sıvı şeklinde sırtından taşacak kadar da çok oluyor. Doktora da söyleyeeğim ama belki aranızdan yaşayanınız vardır diye sormak istedim bunlardan hangisi bu durumu yapıyor acaba?

Ben karşılaşmadım ama arkadaşım sağlık ocağından verilen d vitamininin kızını ishal yaptığını oceans kullanmaya başladıktan sonra düzeldiğini söylemişti . Biz mesela pedia-d kullanıyoruz bir sıkıntı yaşamadık. 3 4 gün kaka yapmaması gayet normal diyor doktorlar ama muayeneye gittiginizde ilacı değiştirmeniz gerekir mi onuda sorabilirsiniz

Metsili azaltın biraz bişi olmaz 5 damla çok 2 damla verin

Benim çocuğum prematüre doğdu. İlk günden beri d vitamini veriyorlar onun yaptıgını düşünmemiştim açıkçası. Bu durum son bir kaö haftadır olan bişey, ya metsil ya demir yapıyor ama hangisi çözemedim

Dimi ya ben demir yapmıştır diye düşündüm de o da kabızlık yapar yazıyor metsili azaltmak daha makul gibi geliyor bana da

Ben her şeyi iki damla veriyorum bi sorun yaşamadım

Demiri neden baslattılar kan tahlili mi yaptılar? Benim bebegim dört aylık saglık ocagı bu ay demir ilacını verdi. Daha sonra ozeldeki drumuza gittim bana demir için erken oldugunu zaten mamada alıyor içinde demir var altıncı ayda demir baslatacagım dedi. D vitaminine ilk ay baslamıstık gaz içinde bir süre nurse harvey’s kullandım ama ikisise kabızlık yapmadı. Demir ilacı ise yaygın yan etkisi kabızlık malesef sizinkide demir ilacından dolayıdır. Bence baska bir dr a goturun. Bu arada metsil hk da da hiç iyi yorumlar okumamıstım. Yine kendi verdikleri demir ilacı da oyle piyasadan zamanında cekilmis olan bir ilac ve içinde zararlı kimyasallar da varmıs. Kısacası saglık ocagının verdiği ilacları kullanmadan once iki kere dusunmek lazım…

Teşekkürler bende öyle yapayım, umarım düzelir

Bebeğim 33+4 haftalık doğdu. İki hafta küvezde kaldı. O sırada d vitaminine baslamıslardı. Çıktıktan sonra da sarılığı geçmedi bir türlü uzamış sarılık dendi, kan değerlerine bakıldı düşük çıkınca da demire de basladılar. Bende bunlardan kaynaklanıyor diyorum ama eşim de ya gene düşük çikarsa değerleri diye kullandırıyor. Başka doktor takip edemem diyor burda maalesef. Erken doğum olunca tıp fakültesine yönlendiriyorlar ordakiler de takipliysek diğer doktorlar altı aya kadar oraya gidin diyorlar

1 Beğeni

Bak şeyde yapabilirsin kuzum metsili sadece sabah akşam iki damla olarak verebilirsin ve bir gün d vitamini bir gün demir ilacı verebilirsin ama onlarıda 2 damla ver egerki öylede bişi oluyorsa gazıyla ugraşılabilir durumdaysa metsili vermeyedebilirsin

Sağlık ocağının verdiği hiçbir vitamini kullanmıyorum d vitaminini de direk çöpe attım doktorumuzun verdiği d vitaminini kullanıyorum.

Benım kızım da 2ay 18 gunluk saglık ocagının vıtamını verıyom metsıl gaz damlası kulanıyom suanluk oyle bır sorun yaşamadım. Belkı de ferrumdan da olabılır .

Ya metsili iki damlaya düşüreyim dedim iki gündür gaz sancısındsn yıktı ortalığı gece uykusuna geçerken iki saat geç yattık. Metail yerine başka damla mı alsam ne yapsam bilmiyorum çok çaresiz kaldım

Hangi vitaminleri ve damlayı kullanıyorsunuz

Bizde 2 ay 12 günlüğüz. Ferrumdan diye düşündüm bende ilk başta açıkçasıı. Siz metsili kaçdamla ve ne zamanlar veriyorsunuz

1 Beğeni

Probiyotik damla bagırsakları calıstırıyor gaz sorununa da iyi geliyor isterseniz bi dra danısın

Ben bağırsakları calıstıran damla da kullanıyorum ama metsil lı cok rahatsız olunca verıyom goz kararı bazen 5 bazen 8 damla cogunlukla gece yatmadan once verıyom sabah gazı olmazsa vermıyom .1 gunde 2 kere kulanıyom bazen de sadece gece verıyom.

Demir olarak sidefer, D vitamini oceanı kullanıyor, gazımız 4 aylıkken bitti kendi yapabildi. Ben hep gaz hareketleri yaptırdım bide gelinimiz pediatri doktoru olduğu için o hep gösterdi bazen kendi yaptı. Hafif yapmayacaksn az karnına bastırıyorsn videolarda olduğu gibi

Probiyotik damla da kullanın mutlaka rahatlatıyor ben şuan ek gıdaya başladıgimdan beri kabızlık başladı probiyotik vermeye başladım o yüzden

Bize doktor hiç damla kullan demedi direk metsili gğnde üç defa 8 damla olacak şekilde ver dedi. Bu damla hangisi oluyır onu da, sorayım ben

1 Beğeni