Merhabalar 47 günlük sadece anne sütü ile beslenen bebeğim var. Kakasını her gün yapardı hatta bazen 2 3 kere yaptığı olurdu. 1 aylık olduktan sonra gaz sorunumuz başladı. Metsil damla aldık ve çok iyi geldi patır patır gaz çıkarıyor. Fakat 11 gün önce kaka yapmamaya başladı. Damladan mı dedik damlayı kestik yine yapmadı. 3. Günü doktora götürdüm bir sorun yok kilo alımı gayet iyi dedi. Bebekler 5 güne kadar yapmamasını normal karşılıyoruz dedi. Tribudat şurup verdi sabah öğle akşam yarım ölçek dedi. Bide fitil verdi eğer şurup işe yaramazsa iki gün sonra fitili kullan yarım tane dedi. Biz şuruba başladık ertesi günü 1 kere az 1 kerede aşırı derecede yaptı. Şuruba devam ediyorduk. 3 gün oldu yine yapmamaya başladı bu sefer fitil verdik çok güzel yaptı. Şuan da 4. Gün yine yapmıyor. Denemediğim şey kalmadı. Masajlar zeytin yağları kimyon rezene. Lütfen tecrübesi olanlar nasıl düzelttiniz bu sorunu yardımcı olursanız sevinirim.
Ay bizde aynı sorunu yaşıyoruz tabi ben doktora götürmedim ama 2 gündür kakasını yapmıyor günde 5-6 kez yapardı
10 gün boyunca yapmazsa kabız deniliyormuş. Bizim doktorumuz 5 gün yapmaması normal 5 günden sonrası sıkıntı dedi. İstersen sen de birkaç gün daha bekleyin yapmazsa doktora götür.
Kızımda anomali kaynaklı bir kabızlık sorunu vardı. Myflor probiyotik damla verdi doktorumuz onu kullaninca düzene girdi.
Benim bebiş küvözde antibiyotik tedavisi almıştı ben antibiyotik aldığı için hemen maflor alıp kullandım bağışıklığı düzelsin diye fakat öyle bi etkisiyle karşılaşmadım
Probiyotik damla kullanın iyi gelecektir
Kabızlığı biz de yaşamıştık. Doktor lavman verdi .Bir kaç defa kakasını yaptı ama sonrasında yine yapmadı. Bende youtubeden bu vidioya denk geldim. İlk önce popoya kulak çöpüyle uyarı verip daha sonra sık sık bu masajı uyguladık. ELHAMDÜLİLLAH artık kendisi yapıyor. Sadece şu noktada uyarayım. Kulak çöpünü sık kullanmayın. Bebeğiniz alışkanlik haline getirebilir.