Kafa çevresi

Kizlar bebekleriniz 4 aylk kafa çevresi kac cm bnimki 41 cm küçük dendi siz de boyle bisyle karşılaştınızmı?ve bebekleriniz kafasini sabit tutuyormu bnim oglan daha sallanıyor kafasi boyle bi durum oldumu sizde lütfen cvblarmısınız
@MucizeBebek

Baş çevresinin küçük olduğunu kim söyledi? 41 cm gayet güzel. Uygulamanın gelişim sayfasında düzenli ölçümlerini ekle. Alttaki ve üstteki çizgilerin altında veya üstünde kalırsa o zaman sorun var demektir.

Başı küçük değil normal yani. Ama tutması lazım dört aylıkken. Bizim buralarda Tavuk boynu pişirip akrabalara yedirirler bebek boynunu tutsun diye​:sweat_smile: batıl inanç ama ne bilim yapin belki işe yarar

4 aylık bir bebekte baş kontrolü genellikle gelişmeye başlamış olur, ancak her bebeğin gelişim hızı farklıdır. Bazı bebekler bu dönemde başlarını tamamen dik tutabilirken, bazı bebeklerde hala biraz sallanma ve dengesizlik olabilir. Bu durum genellikle normaldir ve zamanla kasları güçlendikçe başını daha iyi kontrol etmeye başlar.

Baş kontrolü, bebeğin gelişiminde önemli bir adımdır, bu yüzden bebeğini sık sık karın üstü (tummy time) yatırarak boyun ve sırt kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilirsin. Karın üstü zaman geçirme, baş kontrolünü hızlandırmak için iyi bir egzersizdir.

Ancak, eğer bebeğin başını hiç dik tutamıyorsa veya gelişimle ilgili endişelerin varsa, bir çocuk doktoruna danışmak en iyisi olacaktır. Doktorun bebeğin motor gelişimini değerlendirip sana daha net bilgiler verebilir.

Bebeğinin gelişimiyle ilgili endişelerin olduğunda doktora danışmaktan çekinme. Her bebek farklı hızlarda gelişir, ve doktorun seni en doğru şekilde yönlendirecektir. :two_hearts:

1 Beğeni

Bilmiyorum ki bizim doktor kafasının küçük olduğunu söyledi kilosuna ve boyuna gore küçük dedi​:smirk:

Gelişim sayfasını hic Bilmiyordum simdi yapsam olurmu gerci şimdi yapsam en bastan başlıycam

:joy::joy::joy:ALLAH seni :joy:

1 Beğeni

Tamam çok teşekkür ederim içimi rahatlattiniz :blush::people_hugging:

Evet gelişim sayfasında boy kilo eklerken girilen değerin hangi tarihe ait olduğunu seçebilirsin. Böylece grafiklerde değerlerin anormal olup olmadığına bakabilirsin.

Tamam teşekkür ederim ben onu halletmeye çalışacağım olmasa yardımcı olursunuz​:blush::see_no_evil:

1 Beğeni

Meraba benim de bebek 4 aylık kafası 40 cm kafası küçük dedi ama önemli bişey olmadığını söyledi kilosu ve boyuyla orantılı dedi

O zamn bizim doktoda dengesizlik var :thinking::frowning: